Objave: 22
Teme: 10
Ocena:
0
Ogreval bom 200m2 površine (p+m), jedilnica, kuhinja, hodnik spodaj bomo ogrevali talno, ostalo z radiatorji.
Katera varianta je boljša/cenejša plin ali kurilc?
Ocena:
0
Aja, pozabil sem dodati, da bo v jedilnici (z dnevno sobo) še kamin!!!
Objave: 11281
Teme: 92
Ocena:
5
če mate mestni plin potem bo plin cenejši. V kolikor misliš na varinato s cisterno - tu je zadeva rahlo dražja.
samo olje ni več rentabilno, ker že sami oljni grelci grejeo z močjo 20 kW in več, kar je močno predimenzironirano in temu primerne so tudi izgube enormno večje ...s tem tudi strošek precej naraste.
Plinske peči so nekaj boljše, se pa d z njimi poleg nižje moči dosegati tudi boljše izkoristke - torej se že na pdlagi teh dveh dejavnikov da prihraniti do 20 %.
LP
Ocena:
0
Nimamo plinovoda - torej rabimo cisterno za pli...............
A je kdo delal primerjavo za tako varianto kot je moja........... torej poraba olja bi bila okoli 2500l / leto?
še to - poleti bomo imeli ogrevanje sanitarne vode s toplotno črpalko zrak/voda....
Objave: 844
Teme: 9
Ocena:
0
Kar me moti pri olju je če imaš korilnico v hiši ti potem smrdi pol hiše.
Objave: 33
Teme: 0
Ocena:
0
no ne vem..,samo zadnje cajte se mi sosed dela norca,da se on segrava 25sit/uro. inverteska klimatizacija. tak da ne vem.
Strojne instalacije, zelo UGODNO.
Objave: 299
Teme: 48
Ocena:
0
V plinohramu pred hišo je UNP (utekočinjen naftni plin), v plinovodu pa Zemeljski plin. Razlika je precejšnja,od imena, pridobivanja do lastnosti in cene...!
"Glej daleč in, ko misliš, da že gledaš daleč, glej še dlje"
Objave: 844
Teme: 9
Ocena:
0
Fiat, mogoče sem se malo narobe izrazil. V plinovodu je zemeljski plin pretežno sestavljen iz metana CH4. UNP je propan ali butan lahko pa tudi mešanica, ki pa se mislim, da se v večini uporablja in to je propan-butan. Čeprav mi uporabljamo v večini propan, ker se mi zdi da ima boljše izgorevanje. Hotel sem povedati, da te kot posameznega odjemalca vsaka stvar pride dražje kot pa, če jih je velika masa odjemalcev.
Objave: 299
Teme: 48
Ocena:
0
...In za razmerje med cenami bodo že poskrbeli, da bodo obe vrsti plina aktualni!
"Glej daleč in, ko misliš, da že gledaš daleč, glej še dlje"