Ko sem bil v fazi iskanja gradiva kako postaviti podstavek za zunanjo enoto toplotne črpalke sem bil v precejšnji zadregi, saj nisem našel skoraj nobene fotografije kako naj bi stvar izgledala. iz podjetja, ki je prodalo in montirali TČ so mi sicer poslali dober načrt, ki se je skoraj ujemal s tistim, ki sem ga predhodno narisal sam. ampak še vedno sem pogrešal fotografije in izkušnje saj nas večina ne betonira ravno vsak vikend.
tu objavimo svoje izkušnje, napake, nezgode in čim več fotografij.
upam, da bo tema koristila marsikateremu novopečenemu črpalkarju..
luknja je 80 cm, betona je šlo četrt kubika. notri je en kos železne mreže. oblika pa je posledica šolanja z vezano ploščo ojačeno z deskami! ko je bil podstavek skoraj do konca zalit so popustile vezi, ki sem jih uspel rešiti s spenjali. imel sem veliko srečo, da je bila luknja za podstavek zelo tesna in se je okvir zataknil, drugače bi se ves beton razlil. za naslednje betoniranje bom uporabil bosanke.
IMHO si tole postavitev čisto malo zamočil - tisti gumjasti podstavki ti dvignejoTČ in luknjo odprejo za prijetno ohlajen mrzel zrak. Posledično ti bo kondenz pozimi fino zmrzoval. Načeloma se luknja zapre, ko se TČ gor postavi in to je to. V tvojem primeru bi gor nalepil XPS...
211 konjev sreče v ovinkih...
[img]httpunichr("58")//shraniunichr("46")si/f/P/Cm/2bVKGTTq/1/r53superchargedunichr("46")jpg[/img] JOHN COOPER WORKS evolucija
@nebomgabiksal hm ja izolacija trenutno verjamem, da bo toplota iz kanalizacije dovolj grela,da se ne bo delal led. ne vem sem pa že tudi razmišljal o nekakšni izolaciji oziroma zaščitni maski.
Ne gre toliko za toplotno zaščito, kot za preprečevanje "prepiha".
211 konjev sreče v ovinkih...
[img]httpunichr("58")//shraniunichr("46")si/f/P/Cm/2bVKGTTq/1/r53superchargedunichr("46")jpg[/img] JOHN COOPER WORKS evolucija
Najbolj zanesljiv način za oceno dejanskega finančnega izkupička pri prodaji nepremičnine je natančen vnaprejšnji izračun vseh obveznih davkov, ki pri... Beri dalje »
Lumar s priznanji Best Buy Award, QUDAL in Customers’ Friend potrjuje tri vidike, ki postajajo pri odločitvi za gradnjo doma vse pomembnejši: vrednost... Beri dalje »
V soboto, 19. septembra 2026, vas v okviru dneva odprtih vrat med 10.00 in 14.00 uro vabimo na obisk in ogled pritlične tipske hiše, ki se nahaja v ok... Beri dalje »
Prijava uporabnika
Registracija novega uporabnika
Vaša registracija je bila uspešna.
Na vaš email naslov smo poslali sporočilo z navodili, katerim morate slediti, da bo registracija potrjena.
Porabljeno geslo
Zahtevek za spremembo gesla uspešno poslan.
Na vaš email naslov smo poslali sporočilo z navodili, katerim morate slediti za uspešno ponastavitev gesla.