PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Napeljave Ozemljitev

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Živjo,

v temelje sem pozabil dati valjanec.

Zdej me pa zanima, kam naj dam valjanec?

Ali ga položim kar okoli temeljev, bo to dobro?

lp
Bo dobro.
primož29 Napisal:Živjo,

v temelje sem pozabil dati valjanec.

Zdej me pa zanima, kam naj dam valjanec?

Ali ga položim kar okoli temeljev, bo to dobro?

lp

Bo dobro, le da ga ne zasuj z peskom, če boš delal drenažo. Drugače ga daj raje tik ob stene izkopa, kjer je zemlja. Pa ne pozabi en izvod pripeljat noter do gip omarice (za kasnejšo razpeljavo elektrike po hiši).
LP,
Samojed
Lp, polagali bomo valjanec za izdelavo ozemljitve, koliko bi bila okvirna potrebna dolžina ( gre se za ilovnato vlažno zemljo). _na koncu se bo naredila tudi meritev itd, vendar bi vseno rad malo vedel iz prakse.
Hvala in lp.
<!-- l --><a class="postlink-local" href="http://www.podsvojostreho.net/forum/viewtopic.php?f=6&t=35360&">viewtopic.php?f=6&t=35360&</a><!-- l -->

lp
Mi o avionu, pilot iz gozda....
Plesko Napisal:Lp, polagali bomo valjanec za izdelavo ozemljitve, koliko bi bila okvirna potrebna dolžina ( gre se za ilovnato vlažno zemljo). _na koncu se bo naredila tudi meritev itd, vendar bi vseno rad malo vedel iz prakse.
Hvala in lp.

Kakšno ozemljitev? Kakšna inštalacija? Gremlin ti je dal kar pravi link. Če povzamem - odvisno od projekta. Tam je sicer tudi ozemljitev napisana, je pa lahko dovolj samo 5 metrov, lahko pa niti 50 ne zadošča.
LP,
Samojed
Ta ozemljitev bo delana v prvi vrsti za priklop vodovodne, ogravalne in druge inštalacije, in zaenkrat ne elektro inštalacije. Torej trenutni sistem po hiši je dvožilni z ničanjem tako da za to ne pride v poštev.
Če bo res samo to in če misliš ozemljiti zato, da te v primeru kake napake ne bi streslo, potem mogoče 50 metrov ne bo dovolj. Zato sem napisal da je bistveno za kaj rabiš.

Aja, zgornji podatek velja ob predpostavki, da imaš dvožilni sistem, ki ga ne boš predelal, torej je brez vsakršne pametne zaščite. Če v ta sistem samo dodaš FID stikalo, potem so potrebe po ozemljitvi takoj močno manj hude.
LP,
Samojed
Iskanje po temi