PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Napeljave mešalna baterija

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Mi lahko kakšen razloži delovanje baterije pri tuš-kabini Sano-technik.
V njej ali v cevi šumi ko je pipa zaprta na levo stran, poraba je, ker se vodomer vrti. A lahko kako drugače se voda vrača po drugi cevi ali udari nekje ven, po pipi ne teče. Sedaj jo mamo zaprto v desno in kabine ne uporabljamo.
Naj samo rečem kabina je montažna, ima tiste masažne 6 kom (kar že v samem začetku ni delalo) bi pa menjal baterijo, da ne razbijam kopalnice. Ko smo že postavljali se mi je vse skup zdelo bolj tak,tak.

lp
Kakšna fotka ali vsaj link do tehničnih podatkov, bi bilo v pomoč.
Možnosti, zakaj armatura in šobe ne delujeta pravilno, je več:
-napačna notranja vezava,
-poškodovana kartuša,
-poroznost odlitkov,
-termostatska regulacija (če obstaja),
-blokiran protipovratni ventil ...
Glede tistih šob se nisem že v samem začetku sekiral, jih pač nismo uporabljali. Saj so tisti nastavki kmalu dol popadali. Ja, nisem napisal, ene pet let smo kabino uporabljali. Mogoče protipovratni ventil če to ima, se mi pa zdi da tega nima nič, ker je tako preprosta!!

lp

Priložene datoteke
.jpg   IMG_0126mm.jpg (Velikost: 144,66 KB / Prenosi: 1034)
Iz priložene fotografije se nič ne vidi! Boljša bi bila shema notranje vezave. Obrnite se na prodajalca ali na servisno mrežo. Čudi me, da niste reklamirali že nedelujoče šobe!
Ob takšnih primerih, se mi ponovno potrjuje pravilo izbire renomiranega proizvajalca. Žal, tudi v drugi temi, o vodovodnih armaturah, ljudje sprašujejo o BauBau, Hofer in kaj je še no name proizvajalcih z daljnega vzhoda. Recept je preprost: Tradicija, izbira materijalov, zdravstvena neoporečnost, servisna mreža. Za vse ostalo je ...
Saj to vse drži, vedno smo šparali zdaj pa je kar je.
Vprašanje je edino glede armature, če je možno, da ta armatura kako prepušča drugam, kot sem napisal na začetku.
Tu je še slika zadaj.
Seveda so to tako poceni stvari, da popravila praktično ni, samo odpad!

Priložene datoteke
.jpg   IMG_0131mm.jpg (Velikost: 182,94 KB / Prenosi: 958)
Zaprite dovod tople in hladne vode. Ne vem kako imate izvedeno, pa vendar bi morali imeti oba ventila na voljo ločeno (ventila sta v kopalnici in/ali kurilnici?). Odvijte matico T. Prijem armature dajte v položaj v levo. Sedaj odprite dovod mrzle vode, ki ne bi smela iztekati iz odprtine, ki je nastala ko ste odvil matico T. Enak postopek ponovite še z toplo vodo (in matico M.) in prijemom obrnjenim v desno.

Priložene datoteke
.jpg   untitled.JPG (Velikost: 75,92 KB / Prenosi: 923)
Šobe, po vsej verjetnosti, ne delujejo zaradi okvarjenega preklopnika. Pri potegu k sebi, bi moral zapreti dovod vode v tuš slušalko in preusmeriti tok k šobam.

Priložene datoteke
.jpg   untitled C.JPG (Velikost: 20,2 KB / Prenosi: 919)
gledaj "alenvprekršku" se ti res zahvaljujem za napotek, bom poizkuso čez vikend.
Še enkrat povem šobe ne vprašam, je pač za popravilo.
Ali ko ne upamo rabit tuš, saj ko zapreš mešalno v levo, nekaj šumi in poraba je, čeprav v pipo ne teče, zato ga ne uporabljamo mesec dni.

lp
Iskanje po temi