Objave: 878
Teme: 139
Ocena:
0
Le pozdrav.
Imam eno vprašanje.Parcela pada na sever na razdalji 30m cca 2.3 metra.
Seveda bom imel na severno stran klet kaka dva metra ven iz zemlje z južne strani pa bo vkopana.revizijske jaške za kanalizacijo imam tudi na severni strani ki je torej nižja od južne.Do sem vse ok.Občina pa je naredila projekt za kanalizacijo in sicer da pride do mene komplet iz južne strani po dovozni poti ki je torej višja za več kot 2 metra kot moji jaški od katerih bi naj bil 2% padec v kanalizacijo.
Kako bo padec če je že v osnovi nižje za dobra 2 metra?
Objave: 1022
Teme: 0
Ocena:
7
V takem primeru kaj drugega kot črpalka najbrž ne bo šlo ...
Ocena:
0
Kaj pa meteorna voda in drenaža okoli hiše v kleti?
Kako pa se bo to spravilo" gor"?
Objave: 1799
Teme: 19
Ocena:
0
Ne vem..
Z vedrom ..al pa s črpalko...
Objave: 915
Teme: 14
Ocena:
1
Črpalka.
Je občina do sedaj le objavila projekt na vpogled zainteresiranim? Če ja, potem sledi pritožba in utemeljitev. Če se da, naj pride kanalizacija do tvoje hiše iz druge strani. Če se to ne da oz. bi celotno stvar zakompliciralo/precej podražilo potem bo treba pač črpalka. Sranje ja.
Objave: 1799
Teme: 19
Ocena:
0
Črpalka ponavadi ko deluje nuca elektriko.
Problem bo ko bo ogromno dežja in ob nevihtiah rado zmanjka elektrike (strela pa to)
Kaj bo potem?
Ocena:
1
Avtomatski preklop na lasten vir napajanja za črpalko.
Je pa dejstvo da tole s črpalkami je res malce bolj negotova zadeva in najbolje je res probat vse narest da se lahko stvar uredi z gravitacijo.
Objave: 1248
Ocena:
1
Če se da, služnost preko sosednjih parcel, da se priključite na glavni vod na isti višini, kot imate jaške? No, še malo nižje, zaradi upoštevanja padca glede na razdaljo.
Ja, veliko kompliciranja, pa živčkov pa dnarja,... ampak, ko bo narejeno, naj bi držalo za nekaj časa. Pa še gravitacija je zastonj. Drugače se ne boste mogli "izmakniti" uporabi črpalke in pa, če vas že skrbi izpad elektrike, kakemu agregatu za le-to.
LP steklenička
LP, steklenička
Ocena:
0
No danes sem bil na občini in si skopiral načrt kanalizacije v vasi.Jaški so 1.5 metra višje kot bi meni kanalizacija in meteorna kanalizacija prišla skozi klet ven.Bilo mi je rečeno da tam kjer ni možna garvitacija se ne upošteva klet in si moraš sam urediti.Torej črpalka ali črpališče.Iz prtličja pa je dovolj padec.Kaj sedaj?
V kleti imam predvideno pralnico z majhnim wc in umivalnikom, shramba,soba za druženje in kurilnica.Možnosti sta dve
1)Ali opustiti ta majhni wc ter prenesti pralni stroj v prtličje(bomo povečali kopalnico)in nimam nikakršnih težav s kanalizacijo?
2)Pustiti wc in pod njimi namestiti grundfosovo črpalko(cca 300 dalje€) da potisne v prtličje in tam ven? Tu je spet strošek elektrika, pa tudi talnega sifona ne morem namestiti ker ga ne morem odvajati.Je lahko sranje če mi pralni poplavi jaz pa brez sifona.
Skoraj logična bi bila prva opcija bodo pač gostje v sobi šli srat gor.
Mnenja?
Aja edino kako rešiti drenažo okrog hiše?teren je ilovica.Ali narediti klasično ponikalnico ali kupiti kak drenažni modul saj iz te drenaže nebo nevem kakšna sila vode.Govorim izkjučno za drenažo okrog hiše saj mi meteorna voda gre v meteorno kanalizacijo
Ocena:
1
Za zgornji dve možnosti se boš moral sam odločit, jaz bi na tvojem mestu verjetno izbral prvo opcijo in temu primerno preuredil prostore da bi bila zadeva čimbolj funkcionalna.
In če imaš potem na spodnjem nivoju (pod kanalizacijo) za izvesti le drenažo, jo spelji karseda stran od objekta in tam naredi večjo ponikovalnico tako da bi ob normalnem deževju stvar funkcionirala, ob večjih in dolgotrajneših nalivih pa ti višek vode ki ga ponikovalnica seveda nebi požirala, pač nebi delal preglavic. Tebi ali sosednjim parcelam seveda.
Pa razmisli mogoče če bi pri izvedbi ponikovalnice takoj po izkopu na dnu ponikovalnice zabil kakšno cev in na ta način probal priti v nižji sloj zemlje, ki bi mogoče kaj bolje požiral (vprašanje kako globoko je plast ilovice). S samo izvedbo zabijanja cevi pa nimam izkušenj, vem pa da so to nekateri prakticirali in če sloj ilovice ni preglobok in da cev zabiješ dovolj globoko, potem mogoče znaš naleteti na plast bolj propustne zemljine.
Objave: 7106
Teme: 41
Ocena:
34
matteo,
po opisanem in z komentarjem iz Občine : Vgradiš MČN in iz nje prečrpavaš fekalije? Pri prečrpavanju se res pojavijo težave z izpadom elektrike,a tu si lahko pomagaš z kakšnim stikalom za vklop črpalke. Je bolj zanesljivo oz. vsaj jaz vidim tu manj težav, kot če nabaviš/vgradiš črpalko ti "drobi" kakce in nato prečrpavaš dalje.
V primeru, da smeš vgraditi MČN , je nekaj predloga , kako najti/izdelati rešitev napisal " Horch". Izdelaš ponikovalnico za MČN.
Meteorno bi , predlagam, v vsakem primeru raje odvajal zeeeeloo daleč od hiše. :wink:
Lep pozdrav
Ocena:
0
[
Meteorno bi , predlagam, v vsakem primeru raje odvajal zeeeeloo daleč od hiše. :wink:[/quote]
Meteorno bom odvajal v fekalno kanalizacijo le drenažno spodaj okrog temeljev bo šla v ponikalnico.Torej male količine vode
Objave: 1248
Ocena:
1
Kaj pa, če bi skopali do ceste, pa potem vzporedno/pod mestno kanalizacijo speljali še vašo? Na določenemu delu, kjer ne bi bilo več nevarnosti, da bi vam iz javne kanalizacije butalo nazaj v vašo hišo, bi se pa priklopili? S tem, da bi naredili ene 5, 10 cm padca na koncu, pri priključku, za ziher? koliko stran od vaše bajte bi se potem piklapljali?
LP steklenička
LP, steklenička