Objave: 455
Teme: 17
Ocena:
0
Jaz sicer nimam kuhinje brez oken, a za kuhinjo, ki si jo kdo naredi v kletnih prostorih pa se to lahko kdaj zgodi ...
Objave: 1227
Teme: 38
Ocena:
0
Oddušna cev je navadan plastična kanalizacijska cev premera 50mm, ki je speljana skozi streho preko zračnika. Ta pa je odvisen od vrste kritine. Vsak strešni sistem ima svoje zračnike. Za Bramac stanejo spodobnih 10 jurjev ta starega denarja, za Tondach pa dobrih 200 ta novih evrotkov...
Objave: 455
Teme: 17
Ocena:
0
Slaba dva meseca je od tega, ko sem se s temi oddušniki 'pozabaval'. Jaz imam Bramacovo streho in cena za duroventove zračnike je nekje taka, kot je Jani napisal, torej nekje od 8 do 11 kSIT. Odvisno je od tega, če vzameš tudi fleksibilno cev ali ne. Duroventov zračnik je premera 110, kar pomeni, da če hočeš direktno nanjo prioklopiti 5 cm cev, boš rabil še kakšno koleno vmes ...
Objave: 540
Teme: 33
Ocena:
0
Obvezno oddušnike!!
Kje jih speljete je vseeno, lahko uporabite zračnik dimnika, običajno pa skozi streho.
Če ga nimate: smrdi iz najbližjega kolena oziroma voda v kolenih, WC se ne napolni toliko kot mora in SMRDI!
Podroben opis so dali že zgoraj.
Oddušnik se naredi za VSAKO pokončno kanalizacijsko linijo, lahko pa se na koncu tudi povežejo skupaj.
Objave: 271
Teme: 18
Ocena:
0
Točno tako! Oduh obvezen in kot rečeno, speljan na prosto!
Ocena:
0
Ker tudi meni smrdi podstrešje in nebi rad luknjal strehe sem študiral kako bi naredil nepovratno zaporo za zrak v oddušni cevi.
Torej v smislu, ko nastane vakum v oddušniku se neka membrana spusti in nato zapre, da ven ne prihaja smrdljivi zrak.
Ali kaj takega že obstaja?
Objave: 1227
Teme: 38
Ocena:
0
Smisel odduha je, da gre smrdljiv zrak po potrebi ven skozi odduh in ne skozi sifon umivalnika.
Ocena:
0
Smrdljiv zrak v odduhu bo tako ali tako, ker je direktno povezan z kanalizacijo.Namen sifona je prav ta, da prepreči temu smrdljivemu zraku prehod v prostor.
Namen odduha pa je kot je bilo že rečeno, da prepreči da bi podtlak potegnil vodo iz sifona ker bi s tem ta izgubil svoj namen.
Objave: 49
Teme: 5
Ocena:
0
Mi smo naredili hišo brez odduhov na streho. Imamo eno vertikalo za oba WC-ja in smo nad vtokom zgornjega WC vgradili poseben oddušni ventil (protipovratni), ki skrbi za to da voda iz kotlička ne potegne za seboj vode iz sifonov. Zaenkrat zadeva funkcionira.
LP Jest
Objave: 1521
Teme: 81
Ocena:
0
jest - lahko to malo razložiš - kak ventil in kam točno je nameščen?
Objave: 49
Teme: 5
Ocena:
0
Izvedba je bila sledeča. Imamo podometni kotliček, ki je fiksiran na OSB ploščo (Hiša Kager če je kdo pozabil). Izliv iz WC školjke je v steno. Na vertikalo je namešen 90° koleno ali pa odcep 110 (nisem več siguren). V glavnem ventil je nameščen na cev 110 v horizontalni legi. Zrak, ki ga voda potegne za seboj pa jemlje kar iz škatle (konstrukcijsko zaprtega podometnega kotlička). Nič ne šumi in tudi nek hud vakum se ne proizvaja. To nam je priporočil že Kager, ki sploh ni projektiral odduha na streho - njihova razlaga da to ni potrebno in samo poveča toplotne izgube me je prepričala.
LP Jest
Objave: 4477
Teme: 98
Ocena:
4
No, z zadnjim odgovorom se najbolj strinjam. Lahko da se motim, a vsi skupaj pretiravate. Iz spodnjega wc-ja bo kaj ven vrglo samo, če4 je odvod kanalizacije zamašen, drugače pa ne, saj padajoča voda pred seboj lepo potiska zrak, ki ga nihče ne zavira. Nastane pa proble, ko bi se voda morala ustavit - takrat pa potegne vodo iz wc-ja ali sifona v zgornjem nadstropju, ker mora za vodo v cev spet priti zrak. Zato se tudi dobijo "enosmerni" zračniki, ki jih lahko montiraš poleg wcja in spustijo v cev zrak, potem se pa spet zaprejo, da ne smrdi. Tako da na splošno ti "odduhi" niso odduhi, ampak dovod zraka v cev po tem, ko je nekdo spraznil wc. Ves preostali čas pa smrdijo, in to celo za brez veze.
LP,
Samojed