Objave: 347
Teme: 37
Ocena:
0
V projektu imam predvidene 3 odduhena strehi:
(odduhi kanalizacije, da ne bo pomote)
1 iz kopalnice, ki leži na JV vogalu mansarde
2 iz WC-ja v pritličju, na SV hiše
3 pa iz kuhinje na SZ vogalu hiše.
Vse 3 kanalizacijske cevi se združijo v garaži preden grejo iz hiše.
Kaj res potrebujem odduh iz kuhinje? Sam sem bil prepričan, da le tam kjer je WC.
churimuri ma vas rad
Objave: 455
Teme: 17
Ocena:
0
v kuhinji boš zagotovo imel napo, kajne? Po moje je boljša varianta nape ta, ki spelje zrak iz kuhinje po ceveh skozi streho in adijo. Res je, da obstajajo tudi nape , ki ne potrebujejo izpuha, a mislim, da je prva varianta boljša.
Sicer pa, jaz imam na celotni hiši 5 izpuhov, tako da je projekt izvedbe prezračevanja kar konkreten, saj je kar dosti štemanja in potem natikanja raznih kolen itd. Dobro premisli, če imaš kakšen neprezračen prostor v hiši in od tam tudi spelji zračnik.
Objave: 253
Teme: 4
Ocena:
0
odduha iz kuhinje ne potrebuješ. še pritlični wc ga nebi potreboval ampak če je zadnji (najbolj oddaljen od greznice, iztoka) ga raje izvedi.
Ocena:
0
To, da odduha iz kuhinje ne potrebuješ, se ne bi strinjal. Seveda, če imaš v kuhinji okno, ki bo med kuhanjem odprto in bosta para ter razne vonjave uhajale ven skozi okno, potem ga res ne potrebuješ. Če pa hočeš imeti te zadeve speljane ven skozi eno normalno napo, pa odduh rabiš.
Objave: 1227
Teme: 38
Ocena:
0
Odduh ni isto kot kuhinjska napa. To sta dve povsem različni stvari!
Odduh kar naredi.
Ocena:
0
Prav gotovo kanalizacijski odduh in napa nista isto, same cevi in preboj skozi streho in strešni oddušnik sta pa lahko narejena po istem kopitu. Jaz vsekakor podpiram, da je poleg kanalizacijskega odduha, ki tako mora biti, narejen tudi odduh za napo.
Objave: 11281
Teme: 92
Ocena:
5
meni se zdi da ne govroita ravno o isti stvari....kuh. napa se ponavadi veže na dimnik
on pa (vsaj zdi se mi) sprašuje za odduh iz same kanalizacijske cevi.
pri nas doma ga imamo zgolj na cvi iz WC-ja, pa e ta ne vem zakaj je sploh namen....ker samo moti (cev je sorazmerno nizko in ko rpitiska zrak k tlom rado useka notre na zgornjem WC-ju).
Ocena:
0
Ja, lahko napo tja spelješ, če imaš izvedbo dimnika, ki ima zraven zračnik speljan. Vedno ni tako, ker je lahko obloga dimnika taka, ki obdaja le dimnik in nima dodatnih lukenj za zračnike...
Se pa strinjam, najbrž res churimuri sprašuje za odduh iz kanalizacije. Churimuri, bodi bolj natančen, da res ne bomo razpravljali v napačni smeri...
Objave: 347
Teme: 37
Ocena:
0
V prvi vrsti sprašujem za odduh kanalizacije.
Ali ga potrebujem tudi iz kuhinje?
Dodatno pa bom moral skozi streho speljati tudi izpust iz nape.
Ker so krovci že na strehi bojo pač sedaj montirali tiste 3 odduhe, ki jih imam, kaj bom pa speljal skozi njih pa bom šele videl.
Če za kuhinjo ne potrebujem odduha kanalizacije, bom skozi tega speljal napo.
Upam, da je sedaj malo bolj jasno.
V glavnem pa mi ta forum veliko pomeni, ker me zanimajo različna mnenja in pa kako ima posameznik to problematiko rešeno.
na osnovi teh informacij se potem tako ali tako sam odločim kako bom kaj izpeljal.
Prva stvar ki sem se jo naučil pri gradnji je :
Vprašaj 10 ljudi, dobil boš 10 različnih odgovorov, na koncu pa izberi neko srednjo pot :lol:
churimuri ma vas rad
Objave: 11281
Teme: 92
Ocena:
5
churimuri...ne vem zakaj bir abil 3 odduhe..mene že matra zakaj bi ga sploh potreboval?
zapreprečitev smardu so kolena v katerih je voda, cevi so plastie in enobčutljive na drek...n evem čemu bi se dajalo te odduhe - edino kajv zvezi s podtlakom bibilo možno (pa še to s smeri cesten kanalizacije....čeprav dvomim o tem).
Ocena:
0
Odduhe naredi tako kot so v projektu.
Za vsak zračnik iz kopalnic, wcjev in kuhinje pa še svojo prehod sozi streho. Ko so meni naredili projekt za vodovod in zračnike, je prišlo do manjše napake pri prenosi vseh podatkov iz ene strani na drugo. Tako so prišli na strehos amo tisti zračniki iz nadstropja, na tiste iz pritličje se je pa kar pozabilo. Tako mram sedaj naknadno namontirati dva zračnika...
Objave: 866
Teme: 85
Ocena:
0
kva hudiča so pa to odduhi. prvič slišim, vidala pa še nikoli na nobeni od domačih hiš naprimer??!!
jeeee mi imamo pa hiško jupi jupi jej!
Ocena:
0
Draga Lara, če so odduhi narejeni tako kot je treba potem jih nobeden ne opazi.
To je zračnik za kanalizacijsko cev. Ko potegneš vodo na WCju, se v kanalizacijsko cev na hitro vlije večja količina vode, ki zadaj za sifonom izpodriva tudi zrak, ki je bil že prej v cevi. Če ta zrak nima prostora kamor bi se umaknil, potem se lahko zgodi, da uide na prosto skozi prvi sifon. Ta zrak je precej smrdljiv, z malo smole pa lahko tudi izprazni sifon, kar še bolj smrdi... Odduh omogoči, da se smrdljivi zrak pod pritiskom odtekajoče vode umakne na varno na streho, kjer ne moti nikogar.
Objave: 1521
Teme: 81
Ocena:
0
Tudi sam sem pred dilemo, ali oduh izvesti ali ne. Doma ga sedaj nimamo in se kaj takega še v vseh letih ni zgodilo, zato tudi razmišljam, da ga ne bi naredil. Imam pa že streho končano, tako da bi potem spet mogo odkrivat in rihtat na strehi zadeve (kar mi spet ni).
Ima kdo dejansko slabe izkušnje s hišami brez oduha, saj starejše hiša teha po pravilu nimajo in d**k ne šprica iz wcjev kar naprej.