PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Napeljave Ponudba vodovodarja

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Montaža pipe na pult, montaža podkoritnega bojlerja, vijaki za bojler, 1x kotni ventil,cev za podaljsanje(pipa)
Cena 145 eur
Pipa in boljer ze kupljena..
Komentar na ponudbo?

Plus koliko bi stala nabava in montaza termostatskih glav za TKM radiatorje stari model 4 radiatorji?
Komentiranje tujih ponudb je nehvaležno dejanje. Tudi če bi vprašanje zastavil in situacijo opisal precej natančneje.

Koliko bi stala nabava termostatskih glav za TKM radiatorje je odvisno od oddaljenosti trgovine :lol:
Če te zanima cena termostatskih glav....ali to pomeni, da termostatske ventile že imaš?

Za silo ti lahko odgovorim le na zadnje vprašanje. Montaža termostatskih glav je zelo preprosta zadeva. Vodovodar, ki ti bo montiral zgoraj omenjene stvari bo z glavami opravil v 8ih minutah.

LP, Gorazd
Pa tudi montaža pipe in ostalega ni nekaj, kar človek ne bi mogel narediti sam. Saj se vse samo zlaga.
Neznanje oz. lenoba naj se plača!!!

Ne pa da se dreka po forumih in drka nekoga u glavo, ki bo zapravil cel dan za privitje 8 vijakov in malo silikoniranja.
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
[Slika: 18-09-2024-14-01-01.jpg]  Verjeli ali ne, 570 ni dovolj!!!!
@FRUCI,

Tvoj vodovodar računa skoraj 150€/h!?

Če na mesec zamenja/montira par pip, kak bojlerček....si zraven lahko mirno žvižga "....življenje je lepo..."

Če alternative ni, bo pač treba odpret denarnico.....

Lepa igra!
Bi nekatere stvari postoril sam, vendar sem trenuntno v tujini. Najemnik pa se bo cez teden dni vselil in mi pac ne preostane drugega kot da mi nekdo pride opravit delo.Vendar nocem 3x preplacat dela..

Radiatorji so montirani in imajo ventile..le glave, ki bi gor pasale in montaza le teh manjka.
Lokacija Okolica maribora

Fery..ce nisi imel namena napisati pametnega komentarja ga sploh nebi rabil..
Torej pomeni, da ko moras naredit servis na tvojem Audiju, ker ga pac neznas oz. Nimas casa moras tudi 2x ali pa 3 x preplacati?
Na spletnih straneh Obrtne zbornice so [url=httpunichr("58")//wwwunichr("46")ozsunichr("46")si/Ozbornici/Sekcijeinodbori/Sekcijainstalaterjevenergetikov/Informativnecenenormativiunichr("46")aspx]informativni ceniki[/url] za različna dela, med drugim tudi za strojne instalacije (in DDV v njih sploh še ni vštet!). Ti bi naj bili nekakšna orientacija obrtnikom za postavljanje cen in tudi nekako zagotovilo konkurenčnosti cen. Žal cene za potrošnika oz. investitorja niso vedno najbolj priročne.

Če želiš ceneje, najdi kakega fušarja in se z njim pogajaj, koliko ti bo spustil oz. pobral ali pa "naredi sam program". :wink:

Fruci22 Napisal:Fery..ce nisi imel namena napisati pametnega komentarja ga sploh nebi rabil..
Torej pomeni, da ko moras naredit servis na tvojem Audiju, ker ga pac neznas oz. Nimas casa moras tudi 2x ali pa 3 x preplacati?
O cenah avtomehanikov pa tudi ne bi, ker če iščemo definicijo "zlatarja", bi jo skoraj prej našli v tej stroki (govorimo o uradnih servisih, da ne bom metal vseh v isti koš).

Poleg tega pa tudi nobenemu ni težko dati za dimnikarja ne vem točno koliko €€€, da pride in napiše listek, brez da bi ponekod sploh kaj naredil za ta denar.

Aja, da se o javnih podjetjih in njihovem monopolu sploh ne menimo (elektro, vodovod, itd.)... :lol:

Zaključek: žal smo res že v časih, ko bi vsak imel vse narejeno najraje zastonj, bi pa za luksuz nekateri dali celo premoženje. :roll:
Ni nobeden omenjal da bi imel zastonj, ampak je bilo samo vprasanje ce je cena primerna..
Rade volje placam 150 eur, ce jih ima 9 od 10-ih taksno ceno.. Ce pa ima 1 od 10-ih potem pa verjamem da bi tudi ti premislil koliko bi placal..
Denar mi ni problem vendar ga nisem dobil na loto.
če nisi v stanju (čas?, znanje?, orodje?....) sam rešit, ni druge kot da naredi obrtnik!
predlagam, da si še pokličeš kakšnega (da bo jasno, al je ta ponudba visoka/nizka...) ...
Napaka je, da se nisi za te zadev ezmenil že kar z montažerjem kuhinje, katerim to sicer ni stroka, vendar za kakšnih 50 EUR direkt v žep brez problema naredijo še to kar zi zapisal. Ko pa iščeš vodovodarja, ki mora priti na objekt, pisati ponudbo, iti po material zopet na objekt, narediti, pisati račun in ti ga poslati, pa še računovodja je tale cena za 145 EUR čisto korektna. 100 EUR za vso zapisano logistiko in 45 EUR za samo delo pri tebi doma.
+1
Vsaj en, ki ve, koliko stroška je lahko tudi s samo enim vijakom!!!
V končni fazi, če se vodovodar igra pri tebi doma, ta čas ne more drugega delati, plačo si menda pa vseeno zasluži.
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
[Slika: 18-09-2024-14-01-01.jpg]  Verjeli ali ne, 570 ni dovolj!!!!
?
no ja...saj vsi vemo kako to poteka + material pravi, da ima on!
o kaki logisitki se tu filozofira?

V praksi - to pomeni en obisk, urca, dve....(s kofetom vred, da se pipa sproba).....spoka, (če? napiše račun...) in gre... kaki manjkajoči drobni material ima spodoben vodovodar vedno zraven!

brez posebne logistike!!
na daljavo se pač tega ne da....to pa vodoovodar menda glede na naravo dela, že ve....

lahko pa tud....pride gledat kje bo zmontiral, piše ponudbe.....dostavlja, pošilja....., se ponovno pripelje......in pol dneva, ali pa celo cel dan.... montira, povezuje.... bojlerček, pa pipico....potem je cena dokaj realna!

no pa saj, če mu 20 dni v mescu takole laufa, se da zelo zelo lepo (pre)živet....

bodimo realni, no!
@Mirando, res ne vem zakaj se ne lotiš kakšnega takega poklica. Bi toliko zaslužil, da bi imel hišo že zdavnaj končano.
:lol: morda pa res. dober namig!

Dečkotu denar ni problem, meni je. zato mu bo naredil vodovodar. Za kakršenkoli denar že.
debatiramo pa lahko. Najbrž. Bi pa lahko marsikdo (najbrž?) lepše živel, če ne bi imel zlatarskih cen, potem pa javkal, kako ni dela...

žal nisem vodovodar, sem si pa npr. omenjeno priklopil sam.
Sicer brez bojlerja, ampak še marsikaj drugega poleg nekaj pipic....

Bajtici ne fali več dosti, tako da bo....tako ali drugače ... Smile

btw: zagon nove peči, osnovna inštruktaža, nastavitve, menjava odzračnika z avtomatskim....polnjenje, odzračenje...., poštemplan garancijski list, telefonska za primer kvara....račun....obisk pooblaščenega monterja/serviserja!
zamotil" se je vsaj urco...na dvorišče se je pripeljal z novim transporterom. Očitno nii revež, posel mu laufa!
vse skupaj - material +delo = cena = 25€....
aha...pa "predračun" je dal po telefonu, 1 klic=1 minuta je cca 10 centov!
Se strinjam. Nekaj je pošteno plačati pošteno opravljeno delo. Sam nimam znanja za kaj takega, pa naj opravi nekdo ki zna. Samo te cene več niso normalne! Evo, sam iščem izvajalca prenove kurilnice, je pa težava v tem, da bom večino materiala kupil sam. In potem dobim takšne postavke na predračunu:

- raztezna posoda 250 €
- ventili cca. 220 €
- cevi 350 €
- dimna cev 50 €
- fitingi 1.200 €
- vezava strojni del 1.100 €
- vezava elektro 270 €
- zagon 220 €

Pa kaj si le predstavlja! Gre za kotel na polena, zalogovnik in bojler. Ena ogrevalna veja. Da ne govorim, koliko sem moral gnjavit, da sem sploh ta predračun dobil. Ko sem prosil naj razčleni postavko fitingi, pa ni bilo odgovora.

Zadnje štiri postavke so me vrgle na rit. Obrtniki so res ratali zlatarji. Dela in naivnežev je očitno dovolj, pa se jim dobesedno j**e za sitne ribe, kot sem jaz, katerim ne morejo prodati še materiala z maržo. Po sistemu APP - "ako prođe prođe".
1 2
Iskanje po temi