Objave: 9
Teme: 3
Ocena:
0
Ravnokar so mi naredili priklop elektro omarice. Ker pa niso našli valjenca pri kablu, ki je v cesti, ga sedaj moram sam dati na svoji parceli. Kakšno je vaše mnenje.
Ali je po predpisih lahko glavni kabel brez valjenca?
Poleg tega je ta kabel vezan tudi na druge hiše ali to pomeni da bom od vseh hiš pobiral statično elektriko?
Objave: 397
Teme: 28
Ocena:
0
Valjanec po predpisih mora biti, ker ga moraš povezat s temeljnim krožnim ozmeljilom okrog hiše.
Sicer pa sploh ne razumem, kaj je fora? Če ti vlečeš nov kabel moraš tko ob njem položit nov krak valjanca...Je pa res, da ob kablu ki že je, bi moral biti.
V projektu izdelave priključka je sigurno bil predviden, tako da bi tudi pri izvedbi ga morali dati, sploh če ti je kabel vlekel elektro.
Kateri elektro je to?
Objave: 4249
Teme: 26
Ocena:
1
Da ne zaidemo kar nekam...
Načeloma bi valjanec nad kablom v cesti moral biti (njegova funkcija je tudi, da ga pri izkopih 'zadaneš' prej, kot kabel pod njim, hi). Če ga ne najdejo, te naj pravzaprav ne skrbi. Da pa boš poskrbel za svojo ozemljitev, imaš valjanec nekje v projektu tudi naveden. Preveri tudi, kak sistem so ti na elektru navedli v projektnih pogojih (TT ali TN)
Poglej še teme:
<!-- l --><a class="postlink-local" href="http://www.podsvojostreho.net/forum/viewtopic.php?f=5&t=23091&">viewtopic.php?f=5&t=23091&</a><!-- l -->
<!-- l --><a class="postlink-local" href="http://www.podsvojostreho.net/forum/viewtopic.php?f=6&t=35360&">viewtopic.php?f=6&t=35360&</a><!-- l -->
<!-- l --><a class="postlink-local" href="http://www.podsvojostreho.net/forum/viewtopic.php?f=6&t=11292&">viewtopic.php?f=6&t=11292&</a><!-- l -->
Mi o avionu, pilot iz gozda....
Objave: 235
Teme: 5
Ocena:
1
Pozdravljeni
Lapsus!!!!
Se opravičujem "nemenabijat"če sem z mojim postom kakorkoli prizadel tvoj ponos.
Na dovodu pred FID stikalom je lahko povezava med N in PE (to je včasih celo priporočljivo, če je ozemljitev preslaba, ali ozemljitve v omarico sploh ni), to zadnje je pri prehodu iz TN-C v TN-S sistem, kar se po navadi označuje kar z TN-C-S sistemom napajanja, sistem je bolj uveljavljen v tovarnah, kjer instalacija prehaja iz normalnega ničenja, v instalacijo z FID stikalom (primer sanitarni prostori v tovarni).
Nikakor pa ne sme biti povezave med N in PE za FID stikalom.
.
Če pa si občutljiv na smeške, pa si ga sam prvi postavil v tekst. Sem le kopiral tvoj odgovor
.
Če je tebi stvar jasna, še ne pomeni da je tudi drugim, zato pa sprašujemo na forumu.
Povezava med bukovimi drvmi, ozemljitvijo in štromom????
No coment!!!!
Se umikam in ne bom več smetil te teme.
L.p. JOHHAN
Objave: 112
Teme: 16
Ocena:
0
kolikor se spoznam je valjanec bolj odvod za exstremne primere - udar strele v hišo !!!
Si mogoče kdo predstavlja, kako bodo tokovi stekli iz hišne napeljave proti zemlji ???
mogoče po dovodnem kablu, ki je mogoče celo 4(5)x 6mm2???
Zato hiše gorijo !
LP
Objave: 1073
Teme: 8
Ocena:
1
dr.otkar Napisal:kolikor se spoznam je valjanec bolj odvod za exstremne primere - udar strele v hišo !!!
AAAAAAAaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa, jaz sem pa mislil, da je za to strelovod, ki je potem povezan na LOČEN valjanec
Spoštujte uporabnike portala | Opišite svoj problem čim bolj natančno - vključno z naslovom | Preden postavite vprašanje uporabite ISKALNIK | Pišite v slovenščini; KRIČANJE ni dovoljeno | Komercialno oglaševanje ni dovoljeno
Objave: 112
Teme: 16
Ocena:
0
Nisem mislil strelovod, ampak samo možni udar strele v hišo.
Objave: 1073
Teme: 8
Ocena:
1
in kam bo po tvojem usekalo ? v šalter za luč :twisted: ?
1,5 in 2,5mm2 vodniki po bajti pa niso ravno namenjeni prenapetostnim sunkom
Spoštujte uporabnike portala | Opišite svoj problem čim bolj natančno - vključno z naslovom | Preden postavite vprašanje uporabite ISKALNIK | Pišite v slovenščini; KRIČANJE ni dovoljeno | Komercialno oglaševanje ni dovoljeno