Objave: 20
Teme: 8
Ocena:
0
Ali ima kdo idejo kako rešiti probleme s puščajočo štirno? Ta je na isti steni kot klet, tako, da na notranji steni kleti pojavlja moker madež iz dneva v dan večji. Premazi se mi zdijo zelo kratkotrajna rešitev, prav tako pa ne vem ali je tudi narejena primerna termo izolacija med štirno in steno kleti (stara hiša). Ali bi šlo z lepljenjem 5cm styrodura in mogoče folijo Sintofoil ( <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.ravago.si/gradbeni_sintofoil.php">http://www.ravago.si/gradbeni_sintofoil.php</a><!-- m --> ). Kakšni materiali bi bili ok za lepljenje styrodurja (je pitna voda). Hvala.
Objave: 130
Teme: 24
Ocena:
0
Pravzaprav ne vem, kaj naj bi bilo narobe s premazi oziroma s kratkotrajnostjo. Nobena stvar ni večna, vse je samo začasno, z nami vred...
Lani sem s trikratnim premazom zadihtal štirno, zdaj bo kmalu eno leto od takrat. Nisem preveč verjel v uspeh, ker je bila v res slabem stanju (razpoke, luknje, poroznost stare obloge, pritekala je voda od zunaj, če si jo izlil v bližini štirne).
Najprej sem odbil in na novo nanesel omet na poroznih mestih, dobro zadelal vse vidne odprtine na dnu in stenah, potem pa vse skupaj skrbno premazal po navodilih proizvajalca premaza.
Na moje veliko zadovoljstvo štirna popolnoma drži in sem jo okorajžen tudi zunaj popolnoma obnovil. Alternativa je bila, da jo podrem, pokrijem s ploščo in nanjo pozabim. Pa se mi je zdelo škoda, ker je zelo stara in bi zavrgel težko delo prednikov, ki so se trudili z izkopom in zidavo. Zdaj je kar v okras dvorišču in hiši.
Vodo trenutno uporabljam za zalivanje vrta (hidrofor). Bom pa speljal še dodatno napeljavo za umivanje in pranje tudi v hišo, saj je javna vodovodna voda zelo trda, pa še zelo draga je.
Objave: 6531
Teme: 76
Ocena:
5
Hidrostop od Kema Puconci (je več varijant te zadeve, posvetuj se z njihovo tehnično službo, imaš klic zastonj) ali kakšen podoben izdelek od konkurence.
Jaz sem uporabil tega za hidroizolacijo cokla na hiši.
Ocena:
0
Kolikor se spominjam, sta na voljo Hidrostop in Hidrozan, tako za enega kot drugega je treba točno slediti navodilom ali se posvetovati s tehnologom proizvajalca.
Pri meni je bil največji problem luknje, kjer je pritekala voda od zunaj, zamašiti drugo ni bil noben problem.
Bom pa preveril, če je kaj posledic pustil potres pred dnevi...
Objave: 91
Teme: 0
Ocena:
0
Ja, hidrostop, vendar meni navaden hidrostop ni držal, pomagal je šele Hidrostop elastik (dvokomponeneten- zmešaš prah in mleko), to pa je pomagalo. Je pa bilo potrebno premazat 2x. Ni pa ravno poceni ta premaz. Zadeva uglavnem sedaj drži super že 2 leti.
Objave: 245
Teme: 1
Ocena:
0
Je kdo štirno oz zbiralnik deževnice po premazu s hidrozanom prešprical oz opucal še s kisom ?
Je to dobro za vodo ali je to samo muha starejših ljudi, ker baje so včasih vodnjake pucali s kisom.
Ocena:
0
Tega nisem še nikoli delal. Verjetno ne škodi, če gre za staro štirno, kjer se na stene skozi čas usede vse sorte umazanija in organizmi. Navadno štirne v žlahti peremo z baromatom in z navadno vodo.
Pri ravnokar premazani pa ne vem, kaj naj bi kis opral. Morda je sposoben nevtralizirati kakšno kemično umazanijo? Če se prav spomnim, proizvajalec premaza svetuje, kako po premazu rokovati s štirno, nisem pa tega gledal tako natančno, ker voda ne bo za pitje.
Morda je koristno povedati, da drugje (Avstralija) operejo tudi streho. Na cev za dovod vode v štirno montirajo poseben priključek, ki ob začetku dežja poskrbi, da prva, umazana voda ne odteče v štirno.