Objave: 5372
Teme: 32
Ocena:
0
Kondenzacija v peči oziroma v dimniku. Izcedek smrdi po kislem ko hudič.......
Ocena:
0
Ne uporabljati mokrih drv? Ne uporabljati odpadnega zidarskega lesa?
Objave: 235
Teme: 38
Ocena:
0
Drva so suha kot poper. Misliš, da je možno, da je kondenzacija nastala zaradi tega, ker smo oblekli dimnik?
Objave: 235
Teme: 38
Ocena:
0
V dimnik mi bo izvajalec vstavil cev fi 130 in priključek za peč Ø180/90 st. Očitno mi dimnik kondenzira .
Mi zna kdo svetovat ali mi mora dimnikar prej še očistit dimnik ali ne? Izvajalec mi je namreč rekel, da ni potrebno, mene pa skrbi da se bo še vedno čutil ta kisel smrad.
lp
Ocena:
0
Spuca načeloma lahko posušeno, kar pa ni tvoj problem. Problem imaš, ko je mokro v dimniku, torej, ko kondenzira.
Kaj pa bo rešil s cevjo? Zmanjšal fi, oziroma kaj bo tisto, ki bo odpravilo kondenziranje? Čisto laično me zanima.
Objave: 15
Teme: 0
Ocena:
0
Pozdravljeni
Zanima me ali je možnost da mi zaradi tega priključka za dimnik iz toplozračnega kamina smrdi,...?!
Hvala
<!-- m --><a class="postlink" href="https://www.emundia.si/nastavljivo-dimno-koleno-d-200-4s?gclid=Cj0KCQjw4-XlBRDuARIsAK96p3DKXzkSt9xVFbWRj7lt9gRpUrggCQgvb5WCr3YVJ1w6ySE_JUkRx80aAtPwEALw_wcB">https://www.emundia.si/nastavljivo-dimn ... PwEALw_wcB</a><!-- m -->
Objave: 80
Ocena:
1
Pri toplozračnem kaminu se pri prvih nekaj kurjenjih lahko pojavi smrdeč, neprijeten vonj zaradi pregrevanja različnih elementov kamina, kot so npr. kit, tesnila, barva kaminskega kurišča, barva dimnika... Vendar pa po določenem času ta vonj izgine.
Kako dogo pa že uporabljate kamin?
Ocena:
0
Kamin je bil zakurjen cca 20x in je vonj sicer manj moteč, vendar je še in me skrbi da je mogoče ta priključek vzrok oz. barva le tega ker piše da je d+barva do 400 stopinj, občutek imam pa da tukaj temperatura doseže višjo temperaturo. imam pa tale kaminski vložek <!-- m --><a class="postlink" href="https://www.google.com/search?client=firefox-b-d&tbm=isch&sa=1&ei=0A67XIiVLIjosAfFkoqYDA&q=hitze+kamin+9kw&oq=hitze+kamin+9kw&gs_l=img.3...17571.19491..19693...0.0..0.98.373.4......1....1..gws-wiz-img.-KEoRWgFcI0#imgrc=4K7ycS5IdoVLEM">https://www.google.com/search?client=fi ... cS5IdoVLEM</a><!-- m -->: in ko se res segreja se pojavi vonj...
Mogoče da barvo tega priključka obrusim?
Objave: 2380
Teme: 2
Ocena:
9
Če se zapre dovod zraka,začne švicati - naravni pojav.
Ocena:
0
Ne zapiram dovodni zrak sploh nikoli...
Razgrejem do konca da se šamot razgreje in to je to,.....
Ocena:
1
Od te barve ki je na dimniškem priklopnem kolenu 100% ne more smrdeti ker je namenska barva obstojna na visoke temperature. Vprašanje je bolj s kakšnimi kiti in silikoni ste spajali dimnik ali druge stvari pri kaminu?
Ocena:
0
Se pravi ta kolena niso...
Kamin je zgoraj link, koleno tudi... Zidal sem s šamotno opeko, šamotna malta tale... ISOMAT AK-FIRE....
Na steno opečno sem dal tole... Kalcij-silikatne protipožarne izolacijske plošče PROMASIL 1000x500x25 mm.
To je vse.... Oz. še na "strop" opečne planete.
Na stike dimnika nisem dal še nobenih kitov niti ničesar drugega.... Tako da mi res ni čisto nič jasnega. Mogoče res kak kondenz?!
Ocena:
1
Reže za topel zrak ste pustili? Če ste jih lahko čez njih malo pogledate da ni kakšen košček plastike ostal ponesreči zazidan. Za kaj drugega pa težko rečem kaj bi lahko povzročalo vonj.
Ocena:
0
Odprtine za reže sem pustil, nisem jih še fiksiral, kamin imam trenutno delno odprt in ne najdem napake nikakor,… Promasil plošče tudi nebi smele puščat vonj, ali pač? Res je da jih nisem nič obzidal, samo na steno prilimal.