PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Gorilec na pelete na staro peč

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
stepski Napisal:Sicer nevem čemu tako pretirana reakcija, sam sem se ob gapejevi opazki nasmehnil, ker sem prepričan da je bila mišljena hodomušno tako kot ob tvoji...

Se posipam s pepelom, sem razumel, kot da je namenjeno meni. Očitno danes meni primanjkuje intelekta.

Sam imam trenutno še peč na olje ferroli.
Odmaknjenost od zadnje stene se da regulirat z distančniki.

Rečeno mi je bilo, da je že kar nekaj oljnih peči predelanih na pelete in da zadeva deluje, tudi izkoristki so visoki. Bolj je težava v čiščenju izmenjevalca, saj ni mišljen za to vrsto kuriva.

Sam vseeno ne razmišljam v to smer ravno zaradi čiščenja.
Evo slike iz Bolhe...kjer nekdo ponuja svoje storitve..
ima kdo izkušnje s peletnimi gorilci Kočevar-Bioterm in Biomasa Jesenko???
Zivjo, sem nov na forumu. Hitro sem preletel teme in se odlocu, da posredujem mojo izkusnjo z opevanim ferroli sun p7 oz. fer mikro p7 gorilcem.
Mikro p7 sem montiral na staro Ferroterm pec - 30kw pred dvema mesecema. Razlog za menjavo nacina ogrevanja je bila seveda cena kurilca. Od 21.1 - 17.2. sem porabil 360 l kurilca (res, da so bile v tem obdobju temp. do -20°C), vseeno se mi je zdelo prevec. Gorilnik je bil 16 let star hansa. Po kratkem surfanju po netu in iskanju resitve sem se odlocil za gorilnik mikro P7. Na zacetku je bilo nekaj tezav z javljanji napak, predvsem s tem, da naj bi bilo v gorilniku prevec pelet (to z lahkoto popravis sam). Prikljucitev mi je naredu en elektricar na sverc, kasnej pa sem dobil se uradnega serviserja, da mi je potrdil garancijo. Napake, ki so se pojavljale sem zmer resil, tud s pomocjo serviserja, ki mi je svetoval, katere nastavitve naj spremenim. Kurim vedno iste pelete - bosanske od Save in imam sedaj mir ze kaksen teden. Poraba pelet v 2 mesecih, recimo za 250€ pelet (so pa seveda zunanje temp. kar ugodne). Ker pa imam svoj gozd, sem napravil tud nekaj drv, pozimi v najnizjih temp. bom pac kuril z njimi. Moje izkusnje zaenkrat so zelo pozitivne, tako z gorilcem - no ja, kot z porabo denarja za ogrevanje.
pozdravljeni. ker sem pred dilemo(financno), ali kupiti novo peletno pec ali namontirati samo gorilnik na pelete na staro pec bi zelel kak nasvet uporabnikov predelanih peci z gorilcem. ogrevam pritlicje stare hise ki sestoji iz kleti, pritlicja in mansarde. izolacije ni ne na stenah(60CM debeli zidovi) ne na strehi. ce ima kdo podobno situacijo z predelano pecjo bi bil zelo vesel informacij. hvala
Nisi nam povedal kako peč imaš! Ali na olje ali na drva? Če imaš peč na olje mora bit vsaj 5 členska če se ne motim, pa čas rabiš da boš čistil vsaka 2 do 3 dni. Pa kakšno porabi si imel do sedaj?
sanchezz, ce si mislil mene, trenutno imam feroterm stadler 27kw kombinirano olje+drva z bojlerjem 110l v njej. ki pa ga ne uporabljam. porabim cca 3000l olja. od tega cetrtino da se pec dogreva cetudi je termostat ugasnjen. pec je v hladni kleti.
Tole mislim da je nekje podobno tvoji peči...ti samo dobi nekoga ki zadevo vsaj malo obvlada...da ti naredi tako kot je potrebno....evo pa še galerija predelav od Eragona...( sicer za moje pojme imajo galerijo malo nesrečno narejeno se pa da...)
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.eragon.si/hisni.php">http://www.eragon.si/hisni.php</a><!-- m --> , kakšne pa so približno zahteve, da ti zadeva kolikor toliko dobro deluje pa mislim da tudi sam že veš...
pa še dve slikici predelave...
To na zadnji sliki je Centrometalov "prener"? Se mi zdi, da je njihova barva...
delalbi Napisal:sanchezz, ce si mislil mene, trenutno imam feroterm stadler 27kw kombinirano olje+drva z bojlerjem 110l v njej. ki pa ga ne uporabljam. porabim cca 3000l olja. od tega cetrtino da se pec dogreva cetudi je termostat ugasnjen. pec je v hladni kleti.

Jaz imam sicer ferroli komplet, ampak je peč na drva in ima ferrolijev gorilnik za pelete. Ti bi si brez problema zmanjšal stroške če daš gor gorilnik za pelete. Za katerega se boš odločil je tvoja stvar in stvar proračuna. Potreboval še boš distančnik oz. vratca za tvojo peč da boš lahko namestil gorilnik. Lahko ti ga naredi kaki 'šlosar' al pa poglej na bolhi, ker jih je že kar nekaj gor. Definitivno boš zmanjšal stroške. za koliko pa ti težko rečem (pravijo da vsaj za polovico- pomoje še več). Tudi meni se peč dogreva ko ni termostat v hiši vklopljen da ohranja temperaturo. Vendar ti bo serviser tudi priklopo gorilec na notranji termostat (problem nastane če boš hkrati kuril še na drva, ker termostat ne bo vklopil pumpe in se ti bo peč pregrevala). Moraš se torej odločit ali boš kuril le na pelete ali še na drva.
@csamo001

po barvi sodeč res...ima dograjen distančnik...

predvsem tole niso moje fotke, pač pa pobrane z vseh vetrov...mogoče toliko da si nekdo kaj predstavlja...če je potrebno dograditi distančnik ga je pač potrebno, ali vratica na tečajih zaradi lažjega odpiranja, pa verjetno se bi še kaj našlo, vsaka stvar ima svoje zahteve...načeloma se strinjam s Sanchezz in se tudi nebom spuščal v to kateri gorilec...mogoče samo to, mogoče sedaj kupiš takega ki gre k peči ki ti je nekje všeč ali pa bi jo kupil...čez leto ali dve ko se ti nabere dovolj cekinov, samo zamenjaš peč, gorilec ti ostane...
hvala za enkrat
Na Feroterm- trajnožarečo peč, 32 kw, premog, imam namen montirati Ferroli-jev Sun P7 gorilec. Možnost montaže imam s strani. Distančnika verjetno ne potrbujem, saj je kurišče dovolj široko. V primeru, da želim imeti gorilec na vraticah s panti, potrebujem tudi distančnik, zaradi velikost odprtine, ki je nekje 15 cm. Iz zgoraj napisanega vidim, da ima misko07 nekaj podobnega kot želim jaz. Prosim za kakšen nasvet. Hvala.
mdolinar7 Napisal:Na Feroterm- trajnožarečo peč, 32 kw, premog, imam namen montirati Ferroli-jev Sun P7 gorilec. Možnost montaže imam s strani. Distančnika verjetno ne potrbujem, saj je kurišče dovolj široko. V primeru, da želim imeti gorilec na vraticah s panti, potrebujem tudi distančnik, zaradi velikost odprtine, ki je nekje 15 cm. Iz zgoraj napisanega vidim, da ima misko07 nekaj podobnega kot želim jaz. Prosim za kakšen nasvet. Hvala.

Svetujem ti, da si pozoren pri izdelavi fi luknje (tu se ne zanasaj na tisto, raje malo vecjo luknjo nardim, kot ptremajhno), mislim da bo dovolj kakhih 148 mm. Pazi pa se na pozicijo same luknje na vratcih (zapiranje vrat).
1 2 3 4 5 ... 9 Pojdi na stran 
Iskanje po temi