Objave: 30
Teme: 8
Ocena:
0
Pozdrav, odločam se za nakup montažne hiše in po predračunih se cene ponudnikov od IV. gradbene faze naprej zelo razlikujejo. Kar me najbolj zanima so elektro in strojne inštalacije. Hiša ima neto površine 135 kvadratov v 2 etažah. Elektroinštalacije so mi ocenili na 7500 eur, strojne pa na 15.000 eur. Hiša bo imela talno gretje povsod, toplotno črpalko in rekuperator. Meni se zdijo te cene ogromne - kaj menite vi?
Še vprašanje - glede na grobi razvod elektroinštalacijskih kanalov po montažni hiši - ali mi lahko elektro naredi kakšen kolega ki se s tem ukvarja? Je treba biti na kaj še posebno pazljiv?
LP
Grega
Objave: 231
Teme: 53
Ocena:
0
Fju,
čisto odvisno kaj je vključeno v teh cenah - potreben bi bil bolj podroben predračun. Na hitro se mi cene niti ne zdijo tako velike (spet odvisno kaj je notri). Za primerjavo mene bo TČ (za 150 kvadratov) prišlo okoli 7k€, rekuperator 6k€, dodatno še talno kakšne 2-3k€ pa sem strojne že presegel. Elektrika je pa tudi hitro toliko (razvod, štekarji, alarm, internet)...
Prilepi (če imaš) specifikacijo...
Objave: 2374
Teme: 64
Ocena:
0
7500 je za štrom, za bajtico omenjenih geberitov preveč!
sem prepričan da boš hitro našel ponudnika za vsaj polovico tega...če ravno od bajte ne pričakuješ "nasa centra"....razen če imaš v tej ceni kakšen oh in ah razvod, zajeban priklop, komplet finomontaža z materialom višjega cenovnega razreda ipd.....v kar pa dvomim....
Objave: 11281
Teme: 92
Ocena:
5
težko čez palec govoriti kake so cene če ne vemo kaj zajemajo...tako da..ta trenutek je to zgolj par številk.
prepiši malo kaj zajemajo pa se bo vdielo kam pes taco moli..a pri hiški je merska enota tisočak...pa žal prepogosto deset tisočak, tako da...čim prej sprejmi te vsote, bo bolje zate....seveda to ne pomeni da vzameš prvo ponudbo, ki ti pade pod roke...le v zakup je treba vzeti, da stavri niso poceni, delajo pa ljudje tudi ne zastonj
Objave: 2374
Teme: 64
Ocena:
0
Res je, brez specifikacije, je "vse na pamet"!
Hvala ker si me (prijazno!) razsvetlil.
Bom lažje spal. Do zdaj sem živel v nevednosti.
Štrom ki sem si ga razpeljal lani v bajti, pa so mi delali marsovci?, material mi je padel z lune?, pa imam vse kar si napisal, brez bojazni....
kakor kdo....prišlo me je tretjina zneska, kot ga navaja avtor teme....delal 90% sam....klobasam? mogoče, zate!
brez specifikacije je vse na pamet...tudi tvoje pametovanje....kaj pa če vsega navedenega ni v ceni? če ne rabijo, želijo, nočejo...? potem pa je stotaka manj, ne?! ...brez tvojega pira....
btw., pa močno sumim, da gre v zadevnem primeru za nek "super-duper" razvod....glede na 130m2.....
Objave: 30
Ocena:
0
Pozdrav vsem, hvala za odgovore. Podrobnega predračuna nimam, to je ocena izvajalca montažne hiše. Menim se da bi vzel na ključ a ko gledam postavke, se mi zdi da so cene zelo navite. Pri strojnih inštalacijah v tej ceni ni zajet rekuperator in toplotna, ampak samo razvod cevi za priklop. Za elektriko, nobenih posebnosti, nobenega interneta po vseh sobah samo ene dve, tri vtičnice in štekarji. Nobenega domofona, videofona, pametnih inštalacij, nič električnih pogonov za rolete. Samo klasični štekarji in vtičnice.
LP
grega
Objave: 195
Teme: 1
Ocena:
0
Glede na to, da sva ravno hišo (montažno) spravila pod streho (enako kvadrature kot tvoja zaželjena), ti predlagam nekaj. Ne spravljaj se delat teh zadev sam. Ravno tukaj boš našel neke mojstre, ki ti bojo kej zasrali. Marsikaj se da naredit v lastni izvedbi, vse od estrihov dalje lahko delaš sam (stene, parket, keramika, vrata, stopnice itd). Zame ni na ključ če ti delajo elektro in strojne inštalacije, pa še garancijo maš tukaj s strani izvajalca. In verjem da te vejo kaj delajo. Sej moraš spremljat kaj se dogaja in vse, ampak vseeno pa jst teh zadev ne bi niti hotla organizirat z nekim človekom od zunaj. Celoten projekt je speljan že s strojnimi in elektro mojstri, pred gradnjo se z njimi usedeš in vse pomeniš. Mogoče (zelo mogoče) boš prihranu kak euro, ampak zame ni vreden vsega živciranja ki ga imaš že tako ali tako s hišo dost. Pa da bi mogla potem tam še nekomu tretjemu razlagat kaj naj dela k še sam ne veš točno, ne hvala. Poleg tega so pa cene seveda odvisne od vrste rekuperatorja, tč in tudi štekarjev kot je nekdo že napisal. Itak ne boš dal v novo hišo une stare velike štekarje ampak boš imel modularni sistem tko kot vsi ostali. In imel boš sto in eno lučko povsod, pa razvod za hišni kino, pa internet kabel v vseh štukih pa ... Ja, vse to stane. Ampak je tako kot treba.
Objave: 21
Ocena:
0
bla,bla,bla....ne bučnc lušit
tud ,moj prijatu je postavo montažno,pa je znotri vse sam naredil od elektrike naprej,se dost pozna!
kdor ima kaj soli v glavi bo vsaj pri petih izvajalcih dal izdelat predračun,nekateri imajo velik apetit po denarju!tudi jaz sem zaačel delat za majnše zneske dokler si nisem ustvaril renome,pa še zdaj pazim da sem konkurenčen!
glede živciranja je pa tako,da tisti ki pridejo na lahek način do denarja(javna uprav in kompanija,pa ne vsi)se žicirajo,vsem navadnim smrtikom je pa gradnja v užitek,pa brez zamere!
Objave: 195
Ocena:
0
Organizacije je res velik, tle ne morš rečt da je ni. Če maš voljo, velik pojma o tem in tud neki več jajc se to vse da speljat. Jst osebno se za to ne bi nikoli odločila. Problem je v tem k folk daje take stvari delat nekim "vaškim" električarjem in "vsestranskim mojstrom" kar lahko izpade zelo narobe. Ne vem če je zgodba resnična ampak je bila prebrana na tem forumu - nekdo si je dal delat montažno hišo, nato pa na lastno pest rihtal elektriko, neki je šlo narobe in jim je hiša pogorela. Sej vem da se ni pametno zanašat na te zgodbe, ampak glede na kar zdj vidm kok je enih stvari ki jih moraš upoštevat in vedt je to ornk zalogaj. Sploh če nisi v tem fohu. Kdor je, je velik lažje.
To je bil samo moj nasvet in tud tko se da prišparat kot sem napisala. Kdor pa hoče šparat za vsak jajc pol pa lahko delaš čist po drugem kopitu.
Objave: 16690
Teme: 48
Ocena:
49
A sploh še kdo kaj bere?
Strojne instalacije brez TČ in rekuperatorja 15 jurjev!?
Če delaš sam, to stane 3 - 4, če drugi 6 - 7 jurjev.
15 ???
Štrom za dvakrat večjo bajto je bil 2 jurja do fine montaže.
Še dva je preko kepe (pustimo lustre).
Okrog gorenja hiš pa raje nebi. Tako strašijo na tem forumu izvajalci, se pravi mrhovinarji, ki pritlehno iščejo posel in tisti, ki so jih nasmodili s cenami kakor so dolgi in široki.
Če imaš pa denar za preseravanje, je pa brez veze potem tukaj spraševati o cenah.
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
![[Slika: 18-09-2024-14-01-01.jpg]](https://i.postimg.cc/JhNTy8Zp/18-09-2024-14-01-01.jpg)
Verjeli ali ne, 570 ni dovolj!!!!
Objave: 1073
Ocena:
1
@Glicinija: ni vse zlato kar se sveti

kje piše, da boš pri dobavi hiše "na ključ" dobila superduper majstre in ne nekih šalabajzerjev ? ja, res je, logistiko spelje podjetje in tebi se je*e, AMPAK razlika nastane v ceni

poglej 7500€ so ocenili elektro inštalacije avtorju teme in 15k€ za strojne BREZ TČ in BREZ rekuperatorja
preberi si post od @Fery-ja:
Citat:Strojne instalacije brez TČ in rekuperatorja 15 jurjev!?
Če delaš sam, to stane 3 - 4, če drugi 6 - 7 jurjev.
15 ???
in tako se nadaljuje tudi naprej proti tlakom, še prej elektriki, keramiki itd.
BTW to je samo moje mnenje (in mnenje 90% delovnih ljudi

)
Spoštujte uporabnike portala | Opišite svoj problem čim bolj natančno - vključno z naslovom | Preden postavite vprašanje uporabite ISKALNIK | Pišite v slovenščini; KRIČANJE ni dovoljeno | Komercialno oglaševanje ni dovoljeno