PodSvojoStreho.net Nepremičnine Nakup, prodaja in pravna vprašanja nov avto trese

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
hvala @okram!
Višek cinizma, sprenevedanja in poraz za živce...je tudi izjava zastopnika/serviserja....da uvoznik ne priznava novih platišč (to je bilo vmesno obdobje, ko je kazalo, da je krivda na le-teh...)!
Kasneje se je tako izkazalo, da se je napaka ponovila....

Ali je C****en resna znamka? Ne vem; presodimo sami....

"večno", večmesečno popravljanje novega! vozila je za moje pojme nesprejemljivo.
Občutka, da upajo, da se bo stranka naveličala reklamiranja....se ne da znebiti, zato zavlačevanje....potemtakem se lahko avto popravlja do konca leta, ugotovi, popravi pa dejansko nič......

ali lahko dajo avto npr. na komplet servis, pregled, diagnostiko v Avstrijo....povsem drug servis.....in zaprosijo za odpravo napake....za izdan račun in ren nadomestnega avta, pa tožijo zastopnika, oz. prodajalca.....
Skratka, avto je vseskozi delno neuporaben....od nakupa pa že pol leta....!?
C****** Smile
tako kot delajo v SLO, ni resna znamka.

Idi na c****** forum brat - sami problemi, nesposobni servisi (razen 2-3 specialcev, ki so sposobni in se jim da) itd itd, s problemi v garanciji je tako: dejmo stisnt, saj bo garancija mim, potem pa udri po siromaku.

C avti so mi blazno vsec od takrat, ko je foter prvega kupil, zraven problemi za razjokat, no potem sem sam zavestno sel v rizik in evo itak miljon problemov...

Se kdaj C pri hisi? najbrz da, ker clovek, ki kupi C mora biti mal prtegnjen Smile

Ce je Cojko na PSS isti kot Cojko na C forumu, bi mi moral dati malo veljat Smile

Tako da ni druge, kot gnjavit gnjavit, gnjavit, mediji in to je en kurc... se se spomnete, kaj je bilo prejsnji teden na Preverjeno/Tednik/Sl.novice? se ne in to je to: megla se razkadi, sfookan avto pa ostane.

Zal ti ne bo lahko... upam pa, da se zadeva resi hitro in kvalitetno, predvem pa dokoncno.

en kolega bi rekel: visoko zavarovat in nizko pozgat 8)
Jaz mel reklamacijo glede na opravljena dela z Renaultom. Z servisom se nismo uspeli dogovorit nikakor, nakar sem obvestil tržni inšpektorat in Renault Nisan Slovenija in se je stavr lahko čudežno rešila v 2 dneh. Seveda vse pisno in priporočeno.
gt001 Napisal:C****** Smile
tako kot delajo v SLO, ni resna znamka.

Idi na c****** forum brat - sami problemi, nesposobni servisi (razen 2-3 specialcev, ki so sposobni in se jim da) itd itd, s problemi v garanciji je tako: dejmo stisnt, saj bo garancija mim, potem pa udri po siromaku.

Pa saj večina dela tako. Stavijo pač na avte, ki od novega delajo BP. Ostali pa se eni pač 'bunijo' dovolj časa, ali pa odnehajo. Saj če bi avto bil izven garancije, bi hitro našli 'en kup felerjev'.

@Mirando: težit, težit in še enkrat težit. Pismeno, dodati kopije DN na servisih.
Načeloma se mi zdi, da je napaka v podvozju. Ja kdo pa bo šel na novem avtu delat optike ? Pa še to zadaj ? Je možno, da je na novem avtu fuč končnik ? Ali pa je mogoče stroj za centriranje na servisu fuč ?

gt001 Napisal:C****** Smile
btw. tudi jaz sem 'prtegnjen' . Ne kupujem pa novih avtov. In delajo.
Dober info. Hvala.
Ker gre za starejše ljudi...je to tedensko obiskovanje servisa resnično mukotrpno.
Pa ni to tako slaba znamka, da se razume. Tudi jaz sem jo že imel...vse bp.!
Feler je očitno na avtu...škoda da niso že od vsega začetka insistirali na stvarni napaki, avto pa preprosto vrnili.....
zdaj pa tudi čas dela svoje, od nakupa je že pol leta...avto ima par tisoč km....vmes so se že 5x menjavale pnevmatike itd.
Hja, če je bilo z menjavo gum itd kratek čas mir, bi tudi jaz posumil na optiko. Lahko je pa še čuda stvari - postrani zaprešan ležaj v pesto, jajčast boben ali necentriran disk,.... Ampak vse to se da relativno hitro ugotoviti, če je volja. ČE je ni ne opazijo pa četudi kolo manjka.

Sicer pa direktno za Miranda - ko boš dobil avto pojdi sam na furo in to brez radkap. Druga stvar , ki jo je vredno preveriti, so pa gume. Preveri če so isti letnik in če so narejene v isti fabriki. So bile že tudi zaradi tega težave, ker so bile kao enake gume, le ena iz ene fabrke, druga pa iz druge. Za to je tudi treba le 5 minut časa, le nekdo se mora spomnit in poiskat oznake. Izza pisalne mize sprejemnika so vse štiri gume videti enake.
LP,
Samojed
Gume bi jaz odpisal.
po nakupu so bile hitro zamenjane z zimskimi - enaka napaka.
prvogradnja Michelin, zimske se znamke ne spomnim ni pa "čungalunga"....
Pred kratkim, komplet iz drugega avta - za kratko, ok, čez čas (nekaj dni) - enako.

radkape so pa opcija?! to sem jim že javil....naj se sproba....

osebno predvdvidevam da je nekaj, kar po nekaj 100km ....."decentrira" pnevmatike....
tudi platišča bi že odpisal...ker se ej z drugimi napak hitro pojavila nazaj...začasno pa je zgledalo ok....

Diski? optika? zglob??.....jaz nimam pojma, drugi so vpoklicani, da "naumijo", kaj in zakaj.... rešujejo po polžje.....
Z znamko C......., če je to tista, ki je nekoč delala Dyane, nimam kakih pretiranih izkušenj. Razen tiste ene Dyane pred olllalaaaaa leti.

Dobro, praviš, servisi in popravila, non-stop! Kaj pa je končno mnenje servisa. Tisto uradno?

Kaj so ugotovili?
Kaj so storili za odpravo reklamiranega?

Po vsem napisanem, bi se pridružil mnenju, da je napaka v samem podvozju. Kaj in zakaj.......... nisem stručko.

Poznam dejstva, kaj in kateri avteki - ne le od C........, pridejo na SLO tržišče. Običajno tisti, ki so glede na tolerance proizvajalca - na repu kvalitete izdelave. To pomeni, da so tudi sklopi in deli kateri so vgrajeni - na meji še dopustnega. Uvoznik to ve, saj je dal za avto male pare, proda pa ga ............ po normalni ceni, s tem da nas navleče z 4000, ali več popusta. :twisted:

Se pa strinjam, vse pismeno in po protokolu. Obvestiti generalnega uvoznika, vso do sedanjo dokumentacijo pa ( tudi če prevod v francoščino stane ) nasloviti direktno proizvajalcu.

Zakaj?

Znan mi je primer, ko je znanec kupil F.... in imel 1000 + 1 problem, dokler se ni na koncu izkazalo, da so bili konkretni avteki pri transportu v Brazilijo - tako zaliti z morsko vodo, kot tudi v pristanišču "zasuti z peskom".
Po obvestilu proizvajalcu, so dognali, da je F..... te avteka - odpisal. Sepa je našel podjetni "manager", jih zvohal, nekako uredil papirologijo in jih za dober denar prodajal v Evropici.
Naivnim Janezom so jih prodali največ. :roll:
hja...
po protokolu bodo prvo "poskusili" pri pnevmatikah.
Originalne so zdaj v neke Michelinovem laboratorju....14 dni se že to "odvija"...
potem platišča....
potem diski........
potem...kaj vem kaj...,.nisem se še menil s serviserjem....

po periodiki reševanja, bo takrat že jesen, ljudje bi pa radi šli na morje z njim, pa s tresočim se avtom pri 130km/h, pač cvikajo....kaj pa vedo, v čem je problem, pa da nazadnje (bog ne daj...) ne zletijo še kje iz ceste.....

če bi imeli resen namen, bi v roku tedna dveh, poskusili vse možne variante, ne pa da si že vnaprej nastavijo "teren", da se lahko popravilo vleče mesece....resen in pravi pristop, to zagotovo ni....

kot že rečeno, upajo da se bo stranka naveličala.....

saj - po njihovih trditvah je avto "normalno" vozen do naveden hitrosti!

šaljivci, budale....ali stand up komiki....še ne vem, kako bi jih opredelil....avto pa ej stal malo manj kot 16 čukov, vsa oprema, pa skoraj 3 mesece so čakali nanj.....!
Prjatu................., ne pusti da igro vodijo oni!
Ti si keširal 16 čukov!

Poglej malo v garancijo - kaj piše. Drobni tisk.
Če ni nič konkretnega - poglej v obligacijski zakonik, kaj pravi o reklamaciji in odpravi napak. Stvarnih, prikritih ali očitnih.
Če še ne bo nič - daj kontaktiraj ZPS. Tam imajo prakso s tem.

In glej - avto NI in NE more biti "vozen", če je v reklamaciji.

Butalska fora - pejd lepo do vodje servisa ali predstavništva, izroči mu ključe tvojega "voznega" avteka, in ga zaprosi za ključke njegove službene karjole ( verjetno je znamke C....... ) seveda le in samo za čas, da tvojega spravijo v red.

Če bo tudi njegov tresel po par 100km, - je nekaj narobe s tvojimi senzorji. Definitivno. :lol: :lol: :lol:
...da je moj, bi jim ga že davno pusto tam.....

pri stvarnih je OZ jasen.....
Vsake toliko časa se kakšnemu utrga in se zapelje z avtom skozi izložbo v salon :mrgreen:
Dnevi popravil se seštevajo , po 45 dneh morajo dobiti nov avto!!
Trese cel avto ali samo volan ?
Lahko je tut na volanski gredi oz. nekje okoli volana kakšen luft.
Kakšen nosilec motorja, menjalnika, ....

Menjaj servis. S kerga konca pa je trenutni ?
Zapeljite avto za hec v LJ na nepooblaščenga na Viču.
Volan, posledično cel avto...
1 2 3 4
Iskanje po temi