Objave: 217
Teme: 22
Ocena:
0
Klimatsko napravo moram preseliti iz stare na novo hišo.
Prošnjo za ponudbo, oziroma informativno ceno za tak poseg sem poslal na nekaj naslovov in dobil odgovore, da je cena cca 400 EUR! Lepo vas prosim! 400 EUR za nekaj ur dela - zagotovo ne za cel šiht! Povejte mi, je to normalno, ali ni? Pozna kdo koga v okolici Kranja, ki bi to lahko naredil ceneje? Ali klimo lahko odmontiram sam, ker je demontaža vredna 150 EUR? Plin mi bo verjetno pobegnil ven, a se ga da ponovno napolniti. Ali se klimatska naprava, če je par dni brez plina lahko kako uniči?
Lepo prosim za kakšen nasvet, oziroma priporočilo.
Objave: 137
Teme: 2
Ocena:
0
Odmontiraš sam. Tut zmontiraš lahko zunanjo enoto sam. Prebiješ steno, če ni že. Novo povezavo (tut elektro) in odtok pa naj ti nardi klimamajster. Plin ti ne bo pobegnil nikamor. Samo zvakumirat jo bo treba še enkrat.
Zakaj se ne obrneš na majstra, ki je montiral ? Če nisi sam.
Objave: 1073
Teme: 8
Ocena:
1
@aligator: ker hoče 400€ za premontažo in se @robertino počuti preveč gorenjsko
@robertino:
- odklopi napajanje
- pri zunanji enoti privij oba ventila
- demontiraj obe enoti
- prenesi na novo lokacijo
- naredi preboj skozi steno
- montiraj zunanjo enoto
- montiraj notranjo enoto (no ja tu bo treba še cevi zmontirat in pa napajanje zunanje enote in še odvod kondenza)
- vse skupaj priklopi na zunanjo enoto
- pokliči nekoga da ti zvakumira, odpre ventil - po možnosti dofila plin
- vsedi se in spij eno pivo (ne pozabi na pivo za majstra)
- uživaj in odcolaj 50 - 150€
Spoštujte uporabnike portala | Opišite svoj problem čim bolj natančno - vključno z naslovom | Preden postavite vprašanje uporabite ISKALNIK | Pišite v slovenščini; KRIČANJE ni dovoljeno | Komercialno oglaševanje ni dovoljeno
Objave: 3971
Teme: 21
Ocena:
73
Postopek "spravila" plina v zunanjo enoto je bil že parkrat opisan na forumu.
Če ravnaš zgolj po zgornjem receptu, bo šlo pol plina v luft.
Vakumiranje pa je takorekoč obvezno, razen če imaš neko najcenejšo klimo, za katero se ti gladko =be. A v tem primeru se ne bi tako trudil z demontažo...
Objave: 217
Teme: 22
Ocena:
0
Sem naročil mojstre in so jo samo demontirali, ker imam na novi lokaciji težavo z višino betonskih preklad precejšnjega razpona in jih niti pod razno ne mislim prevrtavati zaradi stare klime. Če bo potreba (bom videl letošnje poletje), bom nabavil tako, ki se montira pri tleh - kot radiator. To (staro) bom ponudil na bolhi, če jo bo kdo vzel.
Demontirali so jo tako, da so na eni cevi zaprli ventil in pognali klimo, da je posesala plin v kompresor (tako so mi dejali). Kompletna demontaža ni trajala dlje kot 30 minut.