PodSvojoStreho.net Nepremičnine Nakup, prodaja in pravna vprašanja Poškodovanje ceste

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pozdravljeni.
Mi mogoče lahko kdo svetuje,namreč krajevna skupnost se je odločila, da bo sovaščanu ki živi zraven poti, ki vodi do naše parcele naredila odvodnavanje ali drenažo vode tik ob cesti v dolžini okoli 80 metrov,z čim bi sevede poškodovali cesto asfalt, cesta je sicer javna a je bila asfaltirana na naše stroške,kar je bil zajeten strošek,zato me zanima če mogoče kdo ve, kako bi lahko dosegel,da mi po končanih delih na novo preplastili cesto,dela bo najverjetneje izvajala komunala,katera ponavadi samo popravi delno ali poflika,dela bodo izvajali tik ob cesti zato ker ima sosed meter od ceste posajene smreke in jih ne da odstraniti.

Hvala Lp
naj koplejo ob cesti!
Citat:cesta je sicer javna a je bila asfaltirana na naše stroške,
Lastnik ceste (parcele) je verjetno občina, upravlja pa jo krajevna skupnost. Če si ti vgradil asfalt na svoje stroške, ali si naredil kakšen dokument, da ga podariš občini? Mislim, da ti ostane samo dogovarjanje o ureditvi. Težko boš zahteval kako odškodnino - lahko ti rečejo "poberi svoj asfalt dol, bomo uredili makadam, kot je bil prej".
Nimam časa - sem v penziji!
poberi svoj asfalt dol, bomo uredili makadam, kot je bil prej".[/quote]

Nevem če jo glih res po 5 členu zakona o cestah je napisano da se cesta ne smeje poškodovati po moje pa tudi velja če so sam asfaltiraš in pri lastniku parcele je pa problem ta da ima žganjekuho verjetno nelegalno ker ima kar skopano jamo v katero spušča ostanke od kuhanja žganja in nato iztok iz te jame kar v grabo za cesto,in ker mu je sedaj začel vlečti plaz pod to jamo in predstavlja nevarnost za hišo si je uredil da mu naredijo drenažo veze pač,bile so tudi že pritožbe kot na carino in arso od večih njegovih sosedov a nobeden ne pride.

Hvala Lp
"Če fovšija bi gorela, ...."
Nimam časa - sem v penziji!
Slovenija pač.
Iskanje po temi