Objave: 7496
Teme: 227
Ocena:
0
@edid, zdaj bo moj odgovor malo off topic, ampak saj se drugega itak ne dogaja.
Litraza hise je vezana na celoletno porabo toplte - to merim s kalorimetri (cena 300eur / kos). Deljeno z 10, da prides na olje, deljeno z ogrevano kvadraturo. Koliko imam COP se mi roko na srce ne sanja...
Ce ne bi mel visokih stropov, ce ne bi imel 'vroce' zene, ce bi radarorje v pritlicju zamenjali s konvektorji, bi bil verjetno 5 litrska...
211 konjev sreče v ovinkih...
[img]httpunichr("58")//shraniunichr("46")si/f/P/Cm/2bVKGTTq/1/r53superchargedunichr("46")jpg[/img]
JOHN COOPER WORKS evolucija
Objave: 7496
Teme: 227
Ocena:
0
bo tem, samo ne zdaj tukaj o tem...
Ampak tukaj: <!-- l --><a class="postlink-local" href="http://www.podsvojostreho.net/forum/viewtopic.php?f=27&t=44061">viewtopic.php?f=27&t=44061</a><!-- l -->
211 konjev sreče v ovinkih...
[img]httpunichr("58")//shraniunichr("46")si/f/P/Cm/2bVKGTTq/1/r53superchargedunichr("46")jpg[/img]
JOHN COOPER WORKS evolucija
Objave: 8615
Teme: 23
Ocena:
11
Torej, zaenkrat izgleda, da je kurilna sezona končana.
Poraba za ogrevanje in TSV v obdobju ogrevanja od 1.oktobra do vključno 25.aprila je 6.905 kwh.
Daikin HT 14 na radiatorjih simulacija je predvidela porabo 7.100 kWh (COP 2,9) samo za ogrevanje, v praksi pa se je z enako oz celo manjšo porabo ogrela tudi SV v tem obdobju.
Čeprav sam ne verjamem v COP-e>3 in vem, da bi bilo lahko še boljše, s porabo moram biti zadovoljen.
Pri meni se ne ogreva z ogrevalno vodo pod 45/36 (max: 60/53)
Zanimivo, da imam po nabavi TČ in odklopu oljne peči poleti skupno nižjo porabo kwh elektrike kot prej.
Morda je k temu precej prispevala tudi zamenjava pralnega stroja.
Če še TV s katodno cevjo zamenjam...
Objave: 5372
Teme: 32
Ocena:
0
V oktobru lansko leto sem za to sezono napovedal cca 20% večjo porabo. Dva tedna kasneje sem opravil korekcijo na 18%.
Falil sem za 3%............dejanska je 15%.
Pokurili smo 5300 kilowatov.
Ocena:
11
A to je skupaj s prezračevanjem in kaminom?
Se pravi, da so tvoje izkušnje, da je bila zadnja ogrevalna sezona za TČ hujša od predzadnje?
Ocena:
0
Nimam še kamina. In ne, brez prezračevanja.
In še enkrat ne, povečanje porabe sem napovedal na rovaš prezračevanja.
Ocena:
11
Čeprav si malo dvoumno napisal, to pomeni, da je prezračevanje vključeno?
Ocena:
0
Vključeno kot vklopljeno. Ni pa vključeno v seštevek kilowatov, če si to mislil? Ne vem zakaj bi bilo?
Zaradi "vklopljenega" prezračevanja sem takrat napovedal višjo porabo na ogrevanju in samo napoved zgrešil za bore 3 procente.
Objave: 1804
Teme: 21
Ocena:
0
Imaš pa udobje bistveno večje, jaz bi takoj porabil za 500kwh na leto več,če bi lahko za to ceno imel rekuperator. Ker ta svež,rahlo hladen zrak prav blagodejno deluje. Vem ko sem bil parkrat pri prilejatelju ki ima vse to izvedeno.
Objave: 1077
Teme: 15
Ocena:
0
Lastniki TČ napišite, kakšne so bile kaj porabe v letošnji ogrevalni sezoni napram prejšnjim sezonam. Je poraba bila letos večja ali manjša?
Objave: 1804
Teme: 21
Ocena:
0
Daj nehaj migaj to sem jim tudi jaz rekel,pa so me skoraj trije ***, da kaj si mislim,da oni s tem izgubljajo energijo in se ne grejejo,.. Sedaj pa nagradno vprašanje za njih:
-ali hiše brez prezračevanja dobivajo energijo z odpiranjem oken in kipanjem?
Mnogi osveščeni uporabniki vpisujejo v porabo gospodinjstva tudi porabo prezračevanja ,klim,bukovih drv. Pa pustmo zdaj tisto če pečeš čevapčiče in pogreješ prostor. To je seveda zanemarljivo. Moj kolega po najmanj 20ur ima prižgan rekoperator,ker mu je pomebna notranja klima ,zrak. In temu primerno porabi pa mu ni nič "nerodno" kakor nekaterim napisat porabo rekoperatorja.Saj ga dejansko plača.
Ocena:
11
ok, pač ne prištej, navedi pa porabo za rekuperator posebej, če jo že veš.
saj tudi jaz nisem navedel porabe ventilatorja kuhinjske nape, je niti nevem :oops: