PodSvojoStreho.net Nepremičnine Nakup, prodaja in pravna vprašanja vrednost stanovanja

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Po Jazbinškovem zakonu sta starša financirala nakup dveh, takrat približno enako ocenjenih stanovanj.Enemu otroku sta sodno prenesla pravico do nakupa njunega stanovanja z dogovorom, da ga sama odplačujeta deset let oz. do smrti ter da v njem tudi bivata do smrti.
Drugemu otroku sta kupnino plačala v gotovini.
Drugi otrok že dlje časa nadleguje starše, da sta za njegovo stanovanje plačala manj denarja, kot za tisto v katerem bivata in katerega lastnik je prvi otrok ter izsiljuje razliko vplačanega denarja.
Starša menita, da sta vsakemu od svojih otrok plačala enakovredno stanovanje in da ni pomembno, kako je bilo plačano.
Kaj o tem menite vi?
smrkavca 2x po buči pa bo mir! Kje piše da mora starš dati VSEM otrokom ENAKO količino denarja??? Starši delajo tako kot hočejo, če mislijo da sta oba dobila enako potem je toto!
"Ko bom velik, bom malo manj majhen"
Pizdunu številka 2 bi odvzel še to stanovanje, katero mu pripada, ga razedinil in se mu veselo smejal Smile
S polno ritjo je lahko iti na školjko.
Torej jima je Jazbinšek podari dve stanovanji. Smrkavcu naj doplačata razliko 200 dojčmark pa bo.
Meni ta zahteva izgleda skrajno neresno. Lahko je vesel, da je nekaj dobil. Tudi če bi starši dali samo enemu, so se pač tako odločili in so imeli razlog. Če bi moj otrok začel takole, bi bil precej besen nanj oz. bi se zamislil, kakšnega materialista sem vzgojil Sad

Sploh pa je nemogoče razdeliti "pravično" dve različni stvari - vsak si lahko vrednost razlaga po svoje.
brez pametnega komentarja na tole. Bolj spada v rubriko saj ni res pa je...

Lep vikend vsem.
Bili sta dve različni stvari - dva enako ocenjena in enako ovrednotena stanovanja, samo plačana sta bila na drugačen način. Imaš prav g.garac08 - tole morda res ne spada sem, a tako je naneslo.
Še odgovor vcc.ju. Bil je vesel, ko je bilo stanovanje plačano in se ni bilo treba seliti v kakšno luknjo. Od takrat naprej niti z mezincem ni mignil ne on, ne njegovi družinski člani, čeprav starši vsako leto potrebujejo več pomoči (zdravstvo, nabava osnovnih življenjskih potrebščin in še in....).

Hvala vsem za sodelovanje in prijetno nedeljo.
firefly Napisal:smrkavca 2x po buči pa bo mir! Kje piše da mora starš dati VSEM otrokom ENAKO količino denarja??? Starši delajo tako kot hočejo, če mislijo da sta oba dobila enako potem je toto!

Kje piše, da morajo starši sploh kaj dati otroku?

Evo, zdaj rabita pomoč, in namesto da bi stanovanje prodala in si omislila vrhunsko oskrbo, bi morala človeku še plačevati???
Sicer se ne moje vprašanje ne navezuje na zgoraj napisano...pa vseeno pišem v to temo ker se gre za vrednost stanovanja...če takšno vprašanje že obstaja se vam opravičujem, vendar ga sama ne najdem.

Gre se torej za vrednost stanovanj. S fantom imava ogledanih nekaj, za stanovanja stara 40-50 let, 50-60 m2, (Ljubljana) nič vloženega v njih hočejo 110-115 tisoč evrov. Meni se to zdi ogromno. Potrebno je zamenjat vse, od oken, vrat, inštalacij, tal itd itd...za enega (star 37 let, blok, vse v prvotnem stanju, velik pa 55 m2, dvosoben) sva ponudila agentki 83 000 EUR oglaševana cena je 103000. Sicer nameravava kupovati šele čez par mesecev ker imava vezan denar, pa sva vseeno rekla da pošljeva mail s ponudbo, da potipava teren. Odpisala je da ne, in to je to. Drugo, podobno stanovanje, agent sploh ne odpiše. Niti kakšne protiponudbe, nič.
Zdaj me pa zanima, ali živiva v oblakih in je to res tok majhna številka? Koliko ste vi ponujali za stanovanja ki ste jih kupovali (koliko nižje od oglaševane cene)? Meni se zdi to totalna nezainteresiranost s strani agentov. Očitno se zanimava za stanovanje, lahko bi probala vsaj kaj več izvlečt iz naju, no nevem. Zato sprašujem vas Smile
mogoče bi bilo bolje, da pokličeta po telefonu, gresta na ogled in se direktno pogajata (?)
Ja, sej ko bova resno kupovala bova sigurno osebno pristopla (torej čez par mesecev - 3,ali 4). Sedaj sva želela samo malo potipat teren Smile Na ogledu sva pa tudi bila, tam smo se okvirno pogovarjali da bi šlo za 95000 (torej 8000 manj od oglaševane) pa vseeno, tudi če je preko maila, se mi zdi da bi lahko bila večja zainteresiranost...
Jep cene v lj so se kar napihnjene. Ne glej prevec na starost bloka. Tudi sam kupujem flat, pa sem videl v kakem do 10 let starem flatu vec vlage in plesni kot pa v 30 let starem. Zivim v 30 let starem, "menjam" za 2x vecje v istem okolisu enako starega.
Starost sem povdarila predvsem zato, ker ni bilo v tem času nič vloženega v stanovanje. Če se stanovanje normalno vzdržuje, je to čisto nekaj drugega. Torej ves ta čas ne ulagaš nič v svoj bivalni prostor, potem ga pa želiš prodat za toooooliko denarja. Pa še zainteresiran nisi ko ti nekdo ponudi manj...Za vzdrževano stanovanje bi tudi več ponudila, samo je potrebno računat da je treba še kar nekaj denarja vložit v prenovo. Tako da, če se prišteje prenova, smo tam-tam na njihovi oglaševani ceni.

Sva pa tudi midva že gledala stanovanja, stara do 5 let recimo, notri pa vlaga, razpokane stene....kaj bo s takim stanovanjem čez 40 let recimo je pa druga zgodba Smile
1 2 3 4
Iskanje po temi