Objave: 51
Teme: 3
Ocena:
0
na davčno lahk neseš ti kot obdarjenka, k notarju pa boste mogla iti oba. Durs izračuna davek glede na znesek ko ga boste navedli na pogodbi. Mi davka nismo meli ker je bil prvikolen.
Pa pazite kakšen znesek boste navedli (če bo znesek za njih veliko prenizek bodo kokodakal. oz zahteval uradno cenitev)
Pa spomnem se da me je na davčni vprašala kako dolgo je že moja mama lastnica teh parcel, če je že bila pred letom 2002 ker če ne bi mogla oddat že napoved za odmero davka na kapitalski dobiček.
Objave: 22
Teme: 1
Ocena:
0
Aha, se mi je zdelo, no, važno, da grem na davčno lahko sama.
Znesek bi dali mi malce nižjega od realnega. Nekih težav ne pričakujem tukaj.
Darilna bo sicer po 2. dednem redu. Razpredelnico za odmero davka sem že našla.
Napoved za kapitalski dobiček? :-O Kaj ni to samo pri kupoprodajni? Sama sem mislila, da se davek odmeri po sledeči razpredelnici in je to to - zadeva zaključena kar se tiče nekih davkov:
a) II. dedni red (starši, bratje, sestre in njihovi potomci)
+-----------------+---------------------------+
| Od vrednosti € | Znaša davek: |
+-------+---------+-------+--+---+----+-------+
| nad | do | € | | % | | € |
| | 10.000| | | 5| | |
| 10.000| 50.000| 500|+ | 6| nad| 10.000|
| 50.000| 100.000| 2.900|+ | 7| nad| 50.000|
|100.000| 200.000| 6.400|+ | 8| nad|100.000|
|200.000| 300.000| 14.400|+ | 10| nad|200.000|
|300.000| 400.000| 24.400|+ | 12| nad|300.000|
|400.000| | 36.400|+ | 14| nad|400.000|
A zna kdo mogoče razložiti kaj je s to odmero davka na kapitalski dobiček?
Ocena:
0
hiška32 - a misliš to odmera davka na kapitalski dobiček v primeru prodaje (pred 1.1.2002 je tri leta, po pa 10 let s še nekimi pogoji)?
Ocena:
0
PRVIČ SLIŠIM!
KAAAAJ???
A se računa 20% kao od dobička potem spet? Kaj ste nori?!?!?
Oseba od katere bom dobila parcelo je lastnica od leta 2008. To pomeni, da smo torej v riti?!?!
Pismo no, teh 600m2 bi rada prepisala...
Ocena:
0
Kaj takšnega!!! Darilna potem odpade. Gurs je preveč radodarno ocenil zemljo, nihče pa se takrat ni zmigal, da bi dal pritožbo. Jooooj!!
Ostane nam samo izročilna. Druge ni. Ker pa sva drugi dedni red, se plača nekaj davka. Od 3 - 12%, verjetno odvisno od vrednosti. A ima kdo razpredelnico obdavčitve še za drugi red pri izročilni?
Imam vsaj to srečo, da ni drugih dedičev.
Ocena:
0
jaz vam predlagam da naredite kupoprodajno. Manj stroškov. Plačate 2% davka, pa če bo cena ista ali manjša od cene po kateri je ta tvoj žlahtnik parcelo dobil ali kupil tega davka ni.
To kako je pa gurc ocenil kako nepremičnino bi se pa dalo razpredat. To parcelo ko je meni mama dala z darilno je ocenu na malo več kot 1000€, pa jo je 1000m2 pa je stavbna. Tako da v kupoprodajni napišite neko realno ceno, če je stavbna malo poglej kolk se v tistem koncu prodajajo parcele pa se tam nekje potem opredelite.
Ocena:
0
Ne bo šlo. Ogromen davek na dobiček bi bil. Žal.
Ocena:
0
zakaj pa bi pri kupoprodajni bil ogromen davek?
Ocena:
0
"Dobička" naj bi bilo okoli 9000-10.000 evrou. Kao. Davek od tega pa jaajks...
Objave: 222
Teme: 15
Ocena:
0
Ne razumem... če je oseba lastnik od 2008, zakaj bo davek na dobiček? Od takrat so cene kvečjemu padle.
Objave: 2816
Teme: 78
Ocena:
1
Saj ne morem verjeti, kakšen kurnik ste naredili iz preproste teme. Pri darilu ni davka na kapitalski dobiček, če pa so zgoraj lial nategnili, je pa to druga zgodba. Zakon o dohodnini ureja davek od dobička kapitala. Priporočljivo branje.
Izročilna pogodba je isto kot darilna pogodba, je samo par strank več in so druge posledice.
Pri prodajni pogodbi davek od dobička kapitala je.
Eva Krasnik, ti pa samo paničariš, ostale te pa podpirajo.
Tale tema je zrela za nepovrat.
Ocena:
0
Se opravičujem, ampak sem dobila tudi od znanca pravnika odgovor, da bi bilo treba plačati davek na kapitalski dobiček. Ugotovili smo, da mi tega ne bomo sami znali rešiti, zato smo že dogovorjeni za termin pri notarju, ki nam bo pomagal pri razrešitvi te situacije, ki je menda dokaj pogosta (podcenitev).Tako da urs, mirne volje lahko temo zakleneš.
Moj topel nasvet - napišite realne vrednosti. Pri nas nerealnih vrednosti ne bomo pisali nikoli več!