Objave: 4
Teme: 1
Ocena:
0
Podedoval sem posestvo,ko sem še bil otrok.Z njo nimam nobenih načrtov,zato bi jo rad prodal in jo s tem rešil propadanja.Pa tudi že 18 let plačujem elektriko,vodo in vse prispevke,kar je tudi skupaj kar lep kupček denarja.
Ker pojma nimam,kako se sploh to prodaja,kakšne papire rabim,itd.
Mogoče že kje piše,vendar tega nisem našel na foromih,se pa v naprej oproščam!
L.p.
Objave: 1748
Teme: 14
Ocena:
1
Lahko greš do nepremičninskih posrednikov pa oni to poskušajo prodat, po uspešni prodaji jim plačaš provizijo. Lahko pa sam prodajaš, slikaš posestvo, daš objavo na internet in čakaš na morebitne kupce.
Objave: 4
Ocena:
0
Ja že,vendar sem slišal,da moraš dati na oglsno desko,da imajo sosedi prednost ITD.Kako je s tem?
Objave: 12384
Teme: 192
Ocena:
8
Kmetijsko zemljisce mora biti objavljeno en mesec na lokalni UE. Tam bos najbrz se kak odgovor zvedel. Ne podpisuj pa kaksnih eksluzivnih pogodb s kaksnimi agencijami, ker se lahko opeces.
Objave: 5
Ocena:
0
Oddas oglas na nepremicnine.net in je.
Objave: 5
Ocena:
0
Dobro opiši posestvo. Objavi ene 10 slik posestva, da potencialni kupci ne bodo tratili tvojega in svojega časa. Osebno ne bi nikoli prodajal prek agencije, saj vzamejo preveč provizije.
Objavi oglas v Salamoncu, Bolhi, Nepremicnine, lokalni radio. Agencije te bodo same "napadle" in želele prodajati tvoje posestvo.
Objave: 915
Teme: 14
Ocena:
1
Če imaš oglas na internetu, potem itak pričakuj klic od kakšne nepremičninske agencije. Njim je v interesu da ti zrihtajo kupca in da poberejo provizijo. Zakonsko je določeno, da je lahko provizija nepremičninske agencije pri prodaji nepreničnine max. 4% od vrednosti celotne kupnine.
Objave: 28
Teme: 5
Ocena:
0
Pa kaj če imajo prednost? Prodal boš tistemu, ki bo dal več. Ceno postaviš ti. :| če je zemljišče kmetijsko moraš obvezno dati vlogo za prodajo na vaši UE ,ker ti drugače ne bodo odobrili prodaje.
Objave: 222
Teme: 15
Ocena:
0
Sigurno letni čas vsaj malo vpliva. Kdor dalj časa išče in sproti spremlja oglase, bo najverjetneje prišel na ogled kmalu po objavi, tako da če bo prva objava novembra, bi ga lahko tudi odvrnilo. Po drugi strani, če čakaš od novembra do maja, lahko vmes že kupi kaj drugega. Tisti, ki začne iskati šele maja, bo pa itak prišel na ogled maja, pa če si začel oglaševati že novembra ali pa ravnokar.
Ko sem avgusta 2003 gledal stanovanja, so vsi prodajalci trdili, kako pa v njihovem stanovanju nikoli ni vroče. Januarja bi pa najbrž govorili, da kurjava ni draga.