Objave: 118
Teme: 10
Ocena:
0
Pozdravljeni!
Do sedaj smo greli vodo in hišo na plinsko peč. Pa me zanima kakšno je vaše mnenje glede nadgradnje ogrevanja sanitarne vode v času poletja. Ali je po vašem mnenju smiselno kupovati in vgrajevati raznorazne toplotne črpalke, solarne sisteme in podobno, glede na to da je vse to precej drago, veliko bolj zakomplicira ogrevalni sistem, plus tega se ti investicija povrne šele v nekaj letih??! :lol: Že v naprej hvala za vaša mnenja .
Lep pozdrav,
U.
Objave: 1855
Teme: 7
Ocena:
15
Če boste sami naredili sončne kolektorje in ostalo se sončna splača, drugače ne (meni bi se investicija, če bi vse kupil povrnila v cca. 20. letih). Toplotna črpalka je pa tko. Ni drago, pa še hladen zrak naredi. Sicer malo ropota ampak zanemarljivo, pa kondenz je potrebno nekam odvajat. Sicer jaz bom letošnjo zimo če bo čas naredil sončno in sicer sam.
Objave: 1198
Teme: 12
Ocena:
0
Če imate dovolj veliko kurilnico ali pa želite hladiti klet, je TČ s 300l bojlerjem zelo dober nakup. Grela vam bo sanitarno vodo čez vse leto, če pa nabaviš split sistem, pa bo hkrati hladila klet. Jaz pravim, da se splača.
Objave: 118
Teme: 10
Ocena:
0
Hvala za mnenja, imamo zelo majhno kurilnico, ravno dovolj prostora je za pl.peč in bojler za vse ostalo bi nastala prostorska stiska. Meni osebno se zdi neumno tolko vlagati v več različnih zadev, ker sem mnenja, da se ti sicer investicija povrne, ampak v več letih. Kaj pa vem kaj bo novega v tehničnem napredku v desetih ali dvajsetih letih. Saj vidite kaj vse je že sedaj novega od kurjave na palete,... Vseeno hvala in lep pozdrav.
Objave: 1198
Teme: 12
Ocena:
0
Se strinjam s tabo, vendar je investicija v TČ za ogrevanje sanitarne vode nižja, izkoriščaš jo pa lahko celo leto, če imaš seveda prostor za to. ELKO je trenutno najslabša varianta, za ogrevanje v poletni sezoni je elektrika cenejša.
Objave: 639
Teme: 18
Ocena:
1
Če ne rabiš hlajenja prostora, v katerem bi bila topl. črpalka, ti priporočam navaden Gorenjev električni bojler, ki greje na nizki tarifi.