Objave: 2
Teme: 0
Ocena:
0
Pridružujem se skupinskemu nakupu MČN. Sam sem zainteresiran za ROTO ECO6. Če pa je kakšen drug tip v igri in za primerljivo ceno, sem tudi za.
Objave: 134
Teme: 8
Ocena:
0
Na žalost jo potrebujem tudi Jes.
Zanima me čimcenejša MČN, katera ima vse potrebne papirje.
Informativno me lahko štejete zraven.
Javite ko bo kaj novega.
lp
Jes
Objave: 29
Teme: 4
Ocena:
0
Sem interesent, za MČN vendar me pri teh naštetih moti izvedba pokrova.., ki dejasko pri nekaterih pokriva celo čistilno. Gledal sem nekatere višjega cenovnega razreda. Malo sem skeptičen glede delovanje, ko se bo nekoč izvajal monitoring. Je pa res teško dobiti objektivno oceno saj vsak zatrjuje da je vse ok.
Objave: 2
Ocena:
0
Hoj! A je zadeva še živa?
Dobil sem ponudbo za MČN VH6L in pride 2.108,16 z DDV. MČN še ni na seznamu, v roku 1 meseca naj bi bile zadeve urejene.
Zanimiva je tudi MČN H2E. Tam pravijo, da so papirje na GZS poslali že pred pol leta in bi naj v parih dneh že bili na seznamu.
Mislim, da se s temi MČN ni potrebno ubadati, da ne bi bilo kasneje problemov z lokalnimi komunalci.
Tako ostaneta v rangu okoli 2.100, 2.200 € samo EKO6 in AT-6, ki jo ponuja Gramicom.
Če je že kdo navezal kakšen stik (npr. Čukimuki - ECO6), potem je najbolje narediti spisek vseh resnih interesentov in poskušati izpogajati najboljšo ceno.
Objave: 339
Teme: 18
Ocena:
0
Zadnje dneve sem opravil kar nekaj telefonskih klicev in ugotovil, da so te čistilne naprave in narejen seznam podobna zgodba kot nakup starega avtomobila in število prevoženih kilometrov.
Za nekatere sem dobil podatke, da se morajo pripravljati na odvzem vzorca - tankanje čiste vode v čistilno. Za druge naj bi proizvajalec navajal maksimalni dotok umazane vode (4 litre na minuto), kar je absolutno premalo.
Za tretje, da so na seznamu, ker imajo veze, da v resnici pa nikoli ne opravijo testa itd itd.
Komu verjeti je pa zelo težko reči!!!
Sam se za 1x najbolj ogrevam za ponudnika TIMS - dogovarjam se tudi za ogled čistilnih naprav v živo. Prav tako pa sem dobil nekaj pozitivnih informacij od enega podjetja, ki opravlja analize...
Papirnate ponudbe še nimam.
Odločitev bo pa vsekakor težka!!!
Objave: 1061
Teme: 97
Ocena:
0
Svetujem vsem da preverite na občini če subvencionirajo nakup MČN oz. če je v pripravi...v naši je že tako...koliko in kaj bo jasno v kakšnem 1-2 mesecih...
Objave: 2451
Teme: 3
Ocena:
0
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.cistilne-naprave.com/subvencije-za-mcn.html">http://www.cistilne-naprave.com/subvencije-za-mcn.html</a><!-- m -->
Objave: 331
Teme: 10
Ocena:
0
Tud jaz ne vem več kaj bi. Sem bil na ProSigmi in je njihova ČN precej bolj robustna. Ne vem več kaj naj?!
Objave: 4
Ocena:
0
Pozdravljeni,
Ko berem vaše komentarje me kar malce skrbi, ko vidim, da večina razmišlja o nakupu tistih najcenejših čistilnih naprav.
Halo! A še niste slišali: "Mal denarja, mal muske" ali pa "Nisem tako bogat, da bi poceni kupoval", kar v večini primerov tudi drži.
Primeri izjav, kot so v postopku za uvrstitev na seznam GZS (<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.gzs.si/slo/panoge/zbornica_komunalnega_gospodarstva/55005">http://www.gzs.si/slo/panoge/zbornica_k ... stva/55005</a><!-- m -->) ne upoštevajte, saj dokler niso na seznamu to pomeni, da formalno ne izpolnjujejo kriterijev za prodajo na slovenskem trgu.
Opozoril bi vas še, da bodite pozorni na učinke čiščenja, saj lahko samo naprave z visokim učinkom dosegajo dobre rezultate čiščenja.
Imam prijatelja, ki je vodja službe za odpadne komunalne vode v komunalnem podjetju, ki mi je dejal da dobra čistilne ne moreš dobiti pod 3.000€, in mislim, da ima kar presneto prav.
Če izračunaš praznenje ČN npr. volumna 2.000 l 1-2x letno, ali drugih ponudnikov, ki imajo volumen 4.-6.000 l ter praznenje na 3 leta, kar hitro ugotoviš, da si po 2 letih že praktično na ceni dražje ČN, da ne govorim kaj to pomeni po 30-ih ali več letih.
Sicer je odločitev povsem v rokah vas samih, vas pa želim samo opomniti, da gledanje z vidika najnižje cene, v večini primerov pomeni na koncu najdražji nakup.
Pa lep pozdrav!
Objave: 1407
Teme: 54
Ocena:
2
ninja6 in kakšno MČN uporabljaš ti, da izvemo info iz prakse?
Ocena:
0
ČN bom potreboval jeseni in sem trenutno v fazi izbiranja ponudb.
Definitivno bo betonska varianta (jo ne stisne, uporabiš lahko izkopani material za zasutje, v primeru podtalnice nimaš problema z vzgonom,...), tehnologija pritjena biomasa (nikakor SBR!!!), iskal pa sem od naslednjih ponudnikov:
ATM Maribor: Klarofix
IPI Rogaška: Oxyfix
Ekokult NM: WSB
Javim, ko se odločim.
Ocena:
0
Sammmy,
Ga povprašam jutri o možnosti pogovora, pa ti javim. Seveda dvomim, da bo dovolil objavo njegove številke, ker vidim po odzivu, da bi mu telefon pregorel...haha.
Lp