PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Centrometal peč na pelete-nastavitve

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
joco Napisal:Aleks, ali pa mogoče veš kolikšna mora biti temperatura povratnega voda na cetrometalovi peči 25KW, Hvala!
vse novejse peci majo ugrajen termostat ki ne pusti pumpe v pogon pred 65c
Ima tudi kdo drug probleme pri tej peči zaradi zelo majhne posode za pepel. opažam, da moram čistiti peč vsake 3 dni ravno zaradi tega. V gorilcu oz. šalčki ni pepela takorečeno nič.
Tole je soboda dopoldan, četrtek zvečer, torej skoraj šest kurilnih ciklusov...peč 35 kw...
Jah tale tvoja posoda se mi zdi precej bolj globoka od moje. Oblika je pa enaka.
Še eno vprašanje od mene. Imam tole centrometalovo peč na pelete 14kw s bojlerjem. Zanima me, če se da vodo iz bojlerja, ki je v peči spustiti tako, da peč ne potrebuje še dodatno segrevati tistih 80l vode v bojlerju. Vir tople vode imam drugje tako, da tega dejansko ne potrebujem. Predvidevam, da bi se poraba peletov morala zmanjšati ali bi bila razlika minimalna, ker se tople vode iz bojlerja ne toči.

Lp
Vodo v bojlerju uporabi kot zalogovnik, tako bo gorilnik imal malo manj vklopov.
Ni nevem kaj a zna pomagati pri porabi.
kovost Napisal:Vodo v bojlerju uporabi kot zalogovnik, tako bo gorilnik imal malo manj vklopov.
Ni nevem kaj a zna pomagati pri porabi.

A to se da kar nastavit ali pa je potreben nek večji poseg?
Tudi mene tole zanima Smile Kako naj jo uporabim kot zalogovnik. Predvidevam, da če je bojler segret na delovno temperaturo tudi obenem segreva vodo iz centralne in tako poskrbi za manj število vklopov. Ali se motim.

V soboto grem na sejem dom in bom malo več o tem povprašal gospode iz mixa, ki bodo tam predstavljali peči.
Načeloma imaš prav, čeprav moje laično mnenje je, da bi bilo še boljše če bi bila zdajšna sanitarna voda združena v ogrevalni tokokorog, potem bi iz bojlerja res dobil mini zalogovnik...
To sem imel v mislih. Bojler v peči se poveže s tehnološko vodo peči. Tako se volumen vode poveča za kapaciteto bojlerja. Posledično se več segrete vode kasneje ohladi itd.
Jah lahko je reči. Kako pa povezati te dve zadevi se mi pa tudi sanja ne. Edino, če bi cevi ki gresta na bojler ( mrzla in topla) povezal skupaj z centralno. Vendar nevem kako bi potem to delovalo, ker bi rabu še neko črpalko, da bi voda iz bojlerja krožila. Je kdo že tole prakticiral?
some1 Napisal:Jah lahko je reči. Kako pa povezati te dve zadevi se mi pa tudi sanja ne. Edino, če bi cevi ki gresta na bojler ( mrzla in topla) povezal skupaj z centralno. Vendar nevem kako bi potem to delovalo, ker bi rabu še neko črpalko, da bi voda iz bojlerja krožila. Je kdo že tole prakticiral?

Sicer sem totalen laik, ampak ja, zaporedna vezava bi poomoje morala špilati brez nekih večjih problemov. Iz kotla v bojler in nato naprej v mešalni ventil in grelna telesa. Bi blo tako OK?

Telmos, sassapo, aleks...?
da malo obudim temo
sem pred nakupom peči na pelete in mi je centrometalova v ožjem izboru.
kakšne so torej izkušnje?
po objavah sodeč ima malo premali predal za pepel...
ali prenaša tudi kakšne slabše pelete?

še to: kako je s servisiranjem? obstaja kak 24/7 servis v sloveniji?
če peč ne potrebuje nekega uradnega servisiranja, razmišljam, da bi jo nabavil na hrvaškem...

hvala..
Sem uporabnik centrometalove peči in nimam slabih izkušenj.
Ob tedenskem čiščenju posoda za pepel meni posoda ni premajhna.
Za kurjavo uporabljam savine pelete, ki so kao slabi, a glede na ceno nimam pripomb.
Za zagon, po zagotovilu g. Grbec, ni potreben serviser. Garancija se uveljaavlja glede na pravilno izvedeno hidravljično vezavo. Uradnih serviserjev je več in so razdeljeni po regijah.
Pozanimaj se pri MIX-su kateri serviser je za tvoje območje.
Tudi jaz nimam problemov s pečjo in sem z njo nasplošno zelo zadovoljen. Mogoče manjka kakšen sladkorček kot je avtomatsko izpihavanje pepela, vendar za tak denar to niti nemoreš pričakovati.

Imam pa eno vprašanje. Ali kdo ve kje bi dobil navodila za nastavljanje servisnega menija (P08).
1 2 3 4 5
Iskanje po temi