PodSvojoStreho.net Nepremičnine Nakup, prodaja in pravna vprašanja plačilo odpadnih voda

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pozdravljeni! Mene pa zanima, če mi lahko kdo pomaga najti odgovor. Namreč živim na podeželju kjer nimamo čistilne naprave in ne javnega vodovoda. Imamo svojo vodo katero smo zgradili sami prav tako svojo greznico, katero čistimo sami, vendar nam javno komunalno podjetje kljub temu zaračunava odpadno vodo. To se mi namreč zdi nefer, vse narediš sam oni pa samo zaračunavajo.
Citat:zaračunava odpadno vodo
Ne! Zaračunajo ti "okoljsko dajatev za odpadne vode" - to je državna dajatev (davek). Od tega komunali ne ostane nič.
Nimam časa - sem v penziji!
kako pa to, da je to odvisno od občin. Ene občine to imajo drug ne. V sosednji občini so se pritožili in nato en čas niso rabli plačevat, sedaj pa morajo zopet. Nevem, mislim ni mi jasno
Podlaga za "okoljsko dajatev":
Uredba o okoljski dajatvi za onesnaževanje okolja zaradi odvajanja odpadnih voda:
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.uradni-list.si/1/objava.jsp?urlid=2009104&stevilka=4665">http://www.uradni-list.si/1/objava.jsp? ... vilka=4665</a><!-- m -->

... in ne to ni cena za čiščenje ampak davek za onesnaževanje.
Če postavke ni na računu pod nazivom "okoljska dajatev", "okoljska taksa",... potem imate pač dobrodušno občino.
Če ne plačaš boš slej ko prej ob hišo!
Si spremljal tv ,ko so mu za 124 e dolga prodali hišo.
Sem spremljal to zadevo za 124 e. To se lahko zgodi samo v Sloveniji. Dušan hvala za pojasnilo.
Bi se kdo potrudil še napisati razloge, zakaj je bil ob hišo za 124 EUR, da ne bo to ostalo na ravni gostilniške debate?

V svoji temi, jasno.
Citat:napisati razloge, zakaj je bil ob hišo za 124 EUR, da ne bo to ostalo na ravni gostilniške debate
Moje mnenje:
- Osebno prepričanje, da tega ni dolžan plačati, ni pa izkoristil ponujene pravne možnosti pritožbe. Sam ni v stanju sestaviti ustrezne pritožbe, odvetnika pa ne bo plačeval.
- Togi uradniško pravni jezik odločbe, ki ga dobra polovica državljanov ne razume. Verjamem, da je prečital odločbo o rubežu hiše, pa je ni razumel kot dokončno dejstvo oziroma še možnost pritožbe.
- Nekaj so mutili tudi o pravniškem predpisu, ki ne dovoljuje spremeniti rubeža nepremičnine z rubežem denarnih sredstev na TR. Nisem prav razumel bistva.
- Zame je tudi neživljenski predpis, ki ne zahteva obveznega opomina pred rubežem s priporočeno pošto. Račun pride z navadno pošto, lahko ga nekje založiš, ...
Nimam časa - sem v penziji!
Iskanje po temi