Objave: 436
Teme: 20
Ocena:
0
Vse štiri smernike je bilo treba imeti ob vzvratni vožnji vključeno po starem zakonu,pravzaprav je bil v veljavi relativno kratek čas.Sedaj je kot vem zopet smernik za nazaj v tisto stran kamor zavijaš.Na parkirišču je pa tako kot se vključevati v promet z dvorišča.Zmeraj je odgovoren tisti ,ki speljuje iz parkirnega prostora.On se mora prepričati,da je prosto ,ko spelje s parkirnega mesta.Je pa res ,da nekateri izkoristijo zmedenost voznika ob nesreči in jim podvalijo krivdo.
Objave: 1622
Teme: 43
Ocena:
0
Danes sem imel registracijo avtomobila in pri zavarovanju sem opazil, da na polici ni kupončkov. Predlanskim mislim, da jih ni bilo na polici, lansko leto so bili, letos pa jih spet ni. V čem je zdaj fora tega; govorim za zavarovalnico Triglav?
Drugo vprašanje pa je, kaj narediti, če pride do nesreče z samo malenkostno materialno škodo? Recimo da imam samo blatnik udrt, pa razbit odbijač. Z povzročiteljem se dogovoriva-zmeniva, da je on 100% krivec in podpiše poročilo o nesreči. Recimo zmeniva se, da dam avto popraviti, mu potem povem ceno popravila in naj se sam odloči ali mi bo dal denar ali uveljavljava zavarovanje. Kako dokazati, da sva imela midva nesrečo, pa čeprav je on s podatki vpisan na poročilo in podpisan, da je on povzročitelj, sprašujem pa za v primeru, če bi potem rekel, da ni bil on povzročitel in da se sploh ni on podpisal, ampak nekdo drug-laž. A je po tanovem boljše za vsako malenkost policijo klicat zaradi uradnega zapisnika?
Oziroma kakšen je po novem postopek, če se zgodi nesreča z manjšo gmotno škodo?
Objave: 7496
Teme: 227
Ocena:
0
Kupončkov že lep čas ni več :-)
Evropsko pročilo, tam mora biti jasno napisan in opisan potek dogodkov iz katerih je nedvoumno razvidno kdo je kriv. Lahko tudi dopiše, da priznava krvidno, čeprav to nima nobene teže. Sledi pregovarjanje z zavarovalnicami.
Policija, se mora na vsak klic odzvati in napisati zapisnik. baje te lahko zaradi klicanja zaradi melnkosti tudi oglobi... jaz bom vsakem primeru vedno klical policijo - preveč slabih izkušenj in nategancij. No ja, razen če mi "krivec" stisne v roko dovolj keša, da zadevo popravim :-)
211 konjev sreče v ovinkih...
[img]httpunichr("58")//shraniunichr("46")si/f/P/Cm/2bVKGTTq/1/r53superchargedunichr("46")jpg[/img]
JOHN COOPER WORKS evolucija
Objave: 27
Teme: 3
Ocena:
0
Policija krivca kar konkretno oglobi (300€ + 5 točk), če je klicana na kraj nesreče. Po novem zakonu je celo tkao, da ko enkrat rpidejo morajo psotopek spelajt.
Objave: 12384
Teme: 192
Ocena:
8
Za malenkosti jaz ne bi klical policije, bi pa narredil cim vec fotk (tudi gsm bo ok) s katerimi bi eventuelno kasneje lahko dokazoval svojo nedolznost
Objave: 12051
Teme: 16
Ocena:
27
Kupončkov in tega kdo je kriv ni več. Zaradi ogromno "ženičk" ki jih "prepričajo" dedi da so one krive za nesrečo. Čeprav niso bile... Europsko poročilo, mogoče še kaka fotka in to je to. Če želi krivec s penezi poravnati škodo, to lahko naredi pri svoji zavarovalnici. Po izvedenem postopku.
"Ko bom velik, bom malo manj majhen"
Objave: 91
Teme: 0
Ocena:
0
Zato pa se tudi sam strinjam, če si 90% prepričan da nisi kriv, klicat policijo.
Namreč izkušnja moje žene: V križišču je pri zeleni speljala in to na desnem pasu dvopasovne Dolenjske c. in naenkrat iz njene leve prileti gospa, ki zavija levo in direkt vanjo. Videt je ni mogla, ker je zakrival pogled voznik na levem pasu (ta se je ustavil ko je videl da gre ga. v rdečo), poleg tega pa je ga. še menjala pas v križišču. Potem ni hotla priznat, ker naj je ne bi spustili iz križišča, da ga izprazni in smo klical policijo. Ko so prišli, so ugotovil, da je kriva gospa v celoti (promet tekel tekoče, ni bila konica, skratka zapustitev ni bil razlog...) in jo prisilili, da napiše to na evropsko, sami pa so potem odstopili od ogleda kraja (rekli so ji če ne prizna, da bodo napisali poročilo oni in dali kazen). Potem pa presenečenje- zavarovalnica je zaradi trditev ga. odločila 50/50. Tudi pritožba (2x), dodatni klici itd. niso pomagali. Šlo je pa za mali znesek- cca 400€ in potem nismo več vztrajali v nedogled. Tako da pravi način je edino POLICIJA IN ZAPISNIK POLICIJE, ali pa keš za popravilo na roke morda za malo škodo.
Objave: 7496
Teme: 227
Ocena:
0
Jaz sem vse svoje dosedanje zaplete z zavarovalnico (avto) reševal v prvem nadstropju in ne za šalterjem....
211 konjev sreče v ovinkih...
[img]httpunichr("58")//shraniunichr("46")si/f/P/Cm/2bVKGTTq/1/r53superchargedunichr("46")jpg[/img]
JOHN COOPER WORKS evolucija
Objave: 12051
Teme: 16
Ocena:
27
50/50 je najbolj idiotska pogruntavščina zavarovalnic kar sem jih do sedaj videl. Lep način kako se "losajo" vsakega izplačila škode...
"Ko bom velik, bom malo manj majhen"