Objave: 2816
Teme: 78
Ocena:
1
Moj zmrznjen vodomer ima samo stekelce kaput, kazalčki delajo. Ve kdo, kam se obrniti za menjavo stekelca, najraje na notranjskem, grem pa tudi kam drugam, ni problema. Vodovod pravi, da to ni mogoče, radi bi 60 EUR, 40 za števec in 20 za urco dela - no ja tistih za minut.
lp
Objave: 11281
Teme: 92
Ocena:
5
Po vsej verjetnosti ti morajo menjati vodomer, temu zamenjati stekelce ter ga umeriti.
Objave: 4477
Teme: 98
Ocena:
4
Poskusi pri kakem vodovodarju v okolici. Skoraj zagotovo ima kak vodomer doma. Sicer pa lahko tudi pokličeš v npr CMC Econ iz Logatca ali kako podobno firmo, kjer prodajajo in servisirajo vodomere.
LP,
Samojed
Ocena:
1
Ok, Logatec je blizu. Sem našel še enega na Dolenjskem, ki zamenja stekelce in ga umeri.
Objave: 11281
Teme: 92
Ocena:
5
Samo ne prehitevaj. Tebi in tvoji komunali je vodomer merilo za obračunavanje. In najmanj ka moraš storiti je, da pokliše komunalo da ti popiše števec, da lahko določi porabo. Ko bo montiran nov vodomer, morajo spetr piti s komunale odčitat novo stanje novega vodomera.
seveda, če nakomunali sploh dopuščajo da sam menjaš vodomer.
Na podorčju Ljubljane (VO-KA) ga ne smeš niti odšravfat, kaj šele da bi ga zamenjal z drugim.
(toliko le bodi pozoren, da na koncu zaradi parih EUR ne boš imel 10 kratnik dodatnih stroškov...ker tudi tisti, ki ti umeri števec, je vprašanje ali je pooblaščen (s strani tvoje komunale) da dela umirjanje...itd itd).
Objave: 213
Teme: 0
Ocena:
0
vodomer mora zamenjat komunala ali kdor upravlja z vodo in to brez plačno to je njihov problem,da je zmrznilo števec je njihov.
Ocena:
1
Vodomer sem snel že ven in me niti ne zanima kaj preveč, da ga ne smem. Stekelce bom zamenjal, številke bodo ostale iste in če je vse prav, ne bodo niti opazili, da je bilo kaj tikano.
60 EUR bi radi za menjavo. Če mi rata za 20, meni je OK. Pa da oni nič ne opazijo, bo še boljše. Tisti števec znam priviti nazaj gor tudi sam.
Komunalo sem poklical, začeli so mutiti, da se samo stekelce ne da zamenjati, pa da lahko poči še neka plastika pa ne vem kaj. Če pač ne bo šlo skozi z menjavo stekelca, so na vrsti oni. Sicer ne. Naj obirajo koga drugega. Eno uro dela bi si računali za zamenjati en števec. Dela pa za 10 minut max.
Objave: 871
Teme: 125
Ocena:
0
Ti bi rad, da ti računa 2,75 eura za delo? Računaj, da se mora mojster še pripeljati do tebe in nazaj. Mislim da je cena 20 eur za menjavo čisto fer.
To, da si ti sposoben to sam narediti ceneje - pač znajdi se in prišparaj.
Ocena:
1
Kakšen mojster? Vodovod ima to čez in pošlje svoje delavce. Imajo točno 4 km iz baze. Istočasno bi zamenjali moj in sosedov števec v istem jašku. Računali bi dvojne potne stroške, ter dve uri za delo. Rad bi, da me ne zajebavajo, to bi rad. Tako kot so to naredili ob montaži. 20 minut, računali dvojne potne stroške, dve uri dela, čeprav so bili po 20 minutah nazaj v bazi. Ob tem pa še ne vem kakšne pavšalne stroške priključevanja. Isto elektro - 10 minut je vezal žice gor na drogu. Cena - enih 500, tistih 10 minut je bilo džabe, omembe nevredno. Naj računajo, ma ne 2x20 EUR, zato ker jim je to priložnost nekoga obrati. In če morajo računati uro, potem se bom pač znašel.
Porkodijo, saj nisem pašnik, da se bodo gor pasli.
Objave: 871
Teme: 125
Ocena:
0
Mojstra sem mislil delavca na komunali. Še vedno pravim, da je cena 20 eur za menjavo števca fer.
To, ali ta strošek nosiš ti ali pa komunala, je pa drugo vprašanje.
Ocena:
1
Aja, ok. Pri vseh prispevkih, ki se jih plača poleg m3 vode, se mi zdi, da jim vseeno ne bi bilo potrebno pretiravati.
Objave: 589
Teme: 10
Ocena:
0
Ko je vodomer zmrznil pri meni, oziroma v hiši, ki jo uporabljam za vikend, sem se pri menjavi prepričal o tem, da je počeno steklo in posledično menjava vodomera moj problem.
V pogodbi za odjem vode piše, da gre v tem primeru za mehansko okvaro (in ne okvaro delovanja) in je strošek (45€ z menjavo) moj. Ali poenostavljeno - lahko bi mi v jašek padel kramp, ali pa bi vodomer zmrznil, ker jašek ni dovolj izoliran, ali celo tako kakor letos, ko so bile izjemne temperature, to je mehanska poškodba, za katero lastnik (vodovod) ne nosi odgovornosti.
Nič nisem kompliciral, dobil sem nekaj precej koristnih napotkov kaj ukreniti, da se mi to ne bo več pripetilo.