Objave: 2602
Teme: 98
Ocena:
0
@trance, zadnjih par strani nas ze opozarjas kako bo hudo in kako nam bo padel standard. Lahko to svoje pisanje podkrepis s podatki, analizami, ekonometricnimi modeli... Brez podatkov in analiz je takole pisanje samo blebetanje in zavajanje ljudi. Tega pa nocemo, mar ne?
Pa daj razlozi mi prosim, zakaj se Euribor poveca, ce standard pada :?:
Objave: 2654
Teme: 78
Ocena:
5
Katra7 ni dinarja. "Svi oni bi ali da ne uđe!"
Jaz prodajam 4 sobno v Ljubljani, pa ne gre. Tudi meni pametujejo, da so "una stanovanja tam po tolk mal" ... "tolk cnej" ...
Pol pa začnemo:
"ja, pejt tja u Pivko (Logatec, Postojno, Zg. Kungoto ali Duplek, ...) pa kup!"
"ja če mam pa službo (šolo, taščo, vrtec, ...) tuki!"
"ja boš mel pa u Pivki (Logatcu, Postojni, Zg. Kungoti ali Dupleku, ...) isto?!"
"ja ni isto, služba tuki, obveznosti tam. a miš da se bo človk skoz gorpadol vozu?!"
"ja, a ne?! sej boš pršparou pr ceni v Pivki (Logatcu, Postojni, Zg. Kungoti ali Dupleku, ...)"
...
Dejstvo je, da dnarja ni, vsi bi imeli, malo plačali.
Predlagam da se umiriš glede cene vsaj 2 - 3 mesece. Biksi je dobro napisal. Če obstaja interesent je prekleto dobro seznanjen s tvojim "niveliranjem" cene. Čaka najnižjo. Če se boš ustavila za nekaj mesecev, se mogoče javi, pokliče, ...
Kar se pa agencij tiče. Sigurno bom nekaterim naredil krivico, vendar ko mene kontaktirajo za prodajo mojega stanovanja jih sprašujem, ali imajo kupce? Seveda jih imajo. Bazo staro 10 let, ki je niso počistili, ko so kupci kupili stanovanja.
Ali imate ljudi res za take "ekonomske nepismence", da ne zna pogledat kolk stane stanovanje in pol težit agenciji, da naj pokliče zanj?
NI DNARJA, v ljudi se je naselil strah.
Tudi mene je počasi strah!
Ocena:
0
Za dezjem vedno posije sonce :wink:
Ocena:
0
@johan, tocno tako. Zato pa tranceja tudi prosim naj mi razlozi zakaj bo, po njegovem, zrastel euribor, standard se bo pa znizal.
Objave: 278
Teme: 1
Ocena:
0
Saj ti ne more razjasnit, ker si napačno razlaga. Samo en dokaz. Zakaj banke ne pustijo, da bi imeli pri kreditu najprej variabilno ob. mero (recimo 3-5 let) in nato fiksno, ker dobro vedo, da bo čez par let le posijalo sonce in bo rast gospodarstva=standarda torej posledično bo euribor rastel banke pa si bodo mazale roke.
Objave: 140
Teme: 14
Ocena:
0
Johan R hvala za komentar in nasvet. Tocno tako je kot pravis, svi bi al da ne udje... oz. bi imeli i ovce i novce, da si potem nabavijo se opremo, nov avto ipd. Morda s takim razmisljanjem komu delam krivico in res nima, ampak tak po moji logiki potem tudi ne hodi na oglede. Hodijo pa na oglede v glavnem sami pari ali familije, po izgledu solidno situirani, kjer dva sluzita denar in posledicno veliko lazje spraskata skup kredit kot ga bi ga npr. jst. Ampak ne, vsi mislijo, da bodo zaradi razmer stanovanja pol zastonj. Moje pac ne, ker si tega ne morem privoscit. Mislim da ce hoces nekaj imet, moras tudi nekaj reskirat.
Ps. Lahko bi tudi jst napisala marsikatero zgodbo iz ogledov... ker pri dolocenih osebkih se clovek z vso resnostjo vprasa kdo je zdaj tu nor...
Objave: 1044
Teme: 5
Ocena:
0
Lej, že v osnovi je problem, ker imaš v neposredni okolici več kot eno podobno stanovanje , ki se prodaja za okoli 120 jurčkov. Da bi ti tole ratal prodat recimo za 140k bi bila to ekstremna sreča. Ponavljam da se tisto prodaja, prodalo se bo gotovo za manj. Sam pa v nobenem primeru za tako staro stanovanje ne bi dal več kot ene 80k.
Glede na to, da JS praktično ne zaposluje in da celo odpušča, lahk predvidevamo tudi, da se bo folk začel selit na podeželje, ker če ne bo služb, kako boš pa preživel v tako dragem mestu? Na kmetih si vsaj hrano lahk sam pridelaš, četudi nimaš službe, malo pofuškaš, mogoče socialka pa je. Za koji k. bi potem kdorkoli bil pripravljen dat 2 000 na meter betonske džungle ali pa celo več?
Ocena:
0
Fyi. tole stanovanje, ki ga prodajam je na robu podezelja... par metrov stran imas ze vas. Da pa ne omenjam nasada vrtickov cez cesto... tolk o tem.
Kar se pa poceni konkurence tice je to kar pravis do neke mere res, s tem pridrzkom, da se stanovanja med seboj precej razlikujejo. Taksnih, kot so v nasem bloku ni nikjer drugje na Bp, mogoce na Glinskovi... in verjemite, da je popolnoma drugace ziveti v takem stanovanju, kjer imas vsaj v dnevnih prostorih neskoncen razgled na zelenje in hribe, kot pa sredi ploscadi, kjer je povsod okoli samo beton in vse odmeva. To je pac dejstvo... ce bi sama zivela sredi tega naselja bi se ze zdavnaj, v tistih lepsih casih, preselila.
Objave: 7496
Teme: 227
Ocena:
0
Zadnji prispevek od trance0 sem prestavil v temo [url=httpunichr("58")//wwwunichr("46")podsvojostrehounichr("46")net/forum/viewtopicunichr("46")php?p=382892#p382892]RECESIJA[/url]. Dajte se s teorijami o EURIBOR-ju in ostali krizi prestaviti tja...
211 konjev sreče v ovinkih...
[img]httpunichr("58")//shraniunichr("46")si/f/P/Cm/2bVKGTTq/1/r53superchargedunichr("46")jpg[/img]
JOHN COOPER WORKS evolucija
Objave: 2182
Teme: 44
Ocena:
0
ah daj no daj. tole ni niti slučajno rob podeželja. saj vsak svojo malho hvali, ampak zdaj pa že malo pretiravaš.
kar se tiče lokacije - če sem šla kdaj od doma staršev v lj sem do kraja svojega "posla" rabila 45 minut. pet minut manj kot pri siceršnem cjazenju v ljubljanski gneči od stanovanja. to, da si bližje delovnemu mestu enostavno ne pije vode. tudi mestna vožnja ni najcenejša. in tudi čas je denar.
in tvoje razmišljanje je skoraj žaljivo za morebitne bodoče kupce. ne na pol zastonj, ampak samo po realni ceni. kot je nebomgabiksal napisal, pri nas se "drek prodaja za zlato". ne pozabi, da bi bilo tole treba še obnovit. pri 40let starem bloku so še marsikateri pomisleki. nepremičninski zlati balonček že dolgo pušča.
saj si lahko trmasta in vztrajaš pri svoji ceni, ker si "manj ne moreš privoščit", ampak da ne boš preveč presenečena, če boš ostala lastnica dveh stanovanj kar za vedno. trg ti je "povedal" svoje, s to povratno infomarijo trga pa delaj kar želiš.
Ocena:
0
Ma magi ne se delat tako pametno, ker če si že kdaj poznala to naselje si ga očitno samo z enega konca... ali si pa že pozabila kako zadeve zgledajo. Sicer se ne mislim zdaj tle prepucavat okoli lokacije ampak samo toliko v vednost: naš blok meji na vas Savlje (ne vem kaj je vas če ne podeželje)... ljudje z našega bloka hodijo v Savlje peš (5 minut hoje) po sveže mleko, solato, zelje ipd. od kmetov... na polju čez cesto od bloka jih ima tud precej svoje vrtičke, kjer pridelujejo svojo zelenjavo.
Kar se tiče dostopa do mesta... od mojega bloka sem v 10., max 20. minutah v rush hour, na katerem koli koncu Ljubljane (tudi zahvaljujoč bližnji obvoznici)... v službo, ki jo imam v samem centru Lj, tudi pridem v max 10. minutah... tako da ne bluzit o 45 minutah. Mislim, da bom jaz, ki že celo življenje živim tukaj, malo bolj poznala situacijo kot nekdo, ki je včasih/občasno prišel na obisk sem ali pa se je že pred celo večnostjo odselil od tu.
Kar se cene stanovanja tiče, moje stanovanje niti pod razno ne spada v kategorijo "drek"... pa ne zato ker je moje oz. je tako moje subjektivno mnenje, ampak podajam tako oceno na podlagi dveletnega vsakodnevnega spremljanja trga in tega, kaj se na njem ponuja. Pa tudi na podlagi mnenj sicer neodvisnih opazovalcev, ki so, ne da bi vedeli, čigavo je to stanovanje, hvalili kako je fajn in lepo. Ja, priznam, treba bi bilo zamenjat okna, parket in vrata, pa eventuelno ploščice v kopalnici in bi bilo stanovanje kot iz škatlice. Ampak vse te stroške (natančno vem, koliko bi zadeva koštala) sem pripravljena odštet od cene. Kar se samega bloka, v katerem se nahaja stanovanje tiče, je to najnovejši blok v celem naselju, zadnji zgrajen in to v letih, ko so, vsaj sodeč po pisanju nekoga tukaj, gradili najkvalitetnejše.
Tako da prosim, ne pametovat s takimi podcenjevalnimi posti ala zgornji, ker ni od njih nobene koristi.