PodSvojoStreho.net Nepremičnine Nakup, prodaja in pravna vprašanja Prodaja starega stanovanja

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Edin kar lahk narediš je, da znižaš ceno še za dodatnih 20%, potem bo morda kupec. Če ne bo prodano do jeseni, lahko nižaš še za 20%, ker bodo toliko nižje cene v vmesnem času. Tko pač je, cene bodo padale še dolgo vrsto let, mogoče jim škripanje v bankah doda tempo in zato je smešno, kar ugotavljajo razne statistike, da je pad cen ne vem, 5%, padec cen je že zdaj reda najmanj ena četrtina napram vrhu in še vedno je pol preveč. Ti itak samo prodajaš in ker nimaš niti namena prodat, je bolje da ne zapravljaš časa kupcev, no sej oni pa tvojega ne.
P.S. tudi kdor zdejle kupi po tej ceni v Lj. ali na obali, se je fajn nasral in bo to zelo obžaloval. Maribor, Celje, to so pa druge zgodbe z že bolj realnimi cenami, a še vedno s prostorom za dodatni padec cen.
Če se ti ne mudi, kar počakaj. Bo že pravi kupec prišel. Problem bi bil, če bi morala nujno prodati.
Je pa problem Lj., da so cene dosegle nebo (skoraj nebesa :-) ) in da se je sedaj vse skupaj ustavilo. Recesija, ni služb (če pa so so pa za določen čas), plače padajo... Zato ne preseneča, da (če) se že ljudje odločajo za lokacije izven Lj.
Večino je verjetno strah, da bodo cene še močno padle, plače pa tudi in se zato odločajo za nakupe zgolj izjemoma pa še to le, če je cena občutno pod tržno. V Ljubljani to pomeni, da grejo v promet predvsem stanovanja v solidnem stanju in na solidnih lokacijah pod 2 tisoč evrov za kvadratni meter. Za več kot slaba dva jurja po kvadratu se prodajajo le še manjše garsonjere, drugega pa skoraj nič. Verjetno bi se kupec za tvoje stanovanje našel, če bi bila nastavljena cena okoli 110 tisoč eur, vprašanje pa kako bo čez pol leta, ko bo ekonomska situacija pri nas še bistveno slabša. Večini se še sanja ne, da bo standard pri nas zelo kmalu padel vsaj za 20%, v roku dveh let pa zelo verjetno še bolj, vsaj za 30%, žal. Imamo tudi že eno banko s ccc boniteto ( A banka), kar pomeni junk, isto kot Grčija.
trance0 Napisal:Večini se še sanja ne, da bo standard pri nas zelo kmalu padel vsaj za 20%, v roku dveh let pa zelo verjetno še bolj, vsaj za 30%, žal. Imamo tudi že eno banko s ccc boniteto ( A banka), kar pomeni junk, isto kot Grčija.

mislim, da se kar dostim tole sanja... zakaj pa misliš, da danes trg nepremičnin praktično stoji ;-)

ko vidim sosedo, ki tri gradbene parcele v celoti prodaja za 150.000 evrou (boniteta 68 btw,), je takoj jasno v čem je težava.

ljudje v glavah, ko pride do prodaje nepremičnin, v veliki večini še vedno živijo v času "debelih krav"...

včasih je nepremičnina namreč veljala za dobro naložbo.
@Trance0: kje lahko preverim bonitete slovenskih bank? Sem tik pred odločitvijo, pri kateri banki vzeti kredit in ji za 20 let prodat dušo, zato bi mi bonitete vseh bank (predvsem tistih, katere so pri meni v ožjem izboru) prišel zelo prav...
Hvala in LP.
Pri nobeni slovenski!
Te bonitete ti ne bojo kaj dosti pomagale, ker se zelo hitro spreminjajo. Abanka je pred dobrim letom še dobila nagrado za najboljšo banko pri nas, do danes je pa praktično crknila. <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.abanka.si/obvestila-za-javnost/?&VsebinaId=575400">http://www.abanka.si/obvestila-za-javno ... aId=575400</a><!-- m -->

Važen je trend, ta pa je pri vseh bankah negativen. ;-)
Ja sej so naši tajkuni tudi dobivali nagrade pa vsi so bili vzor. Poglejte pa sedaj. Sam škoda, da še noben ne sedi!
Vse še pride, tudi pri nas. Wink
ha! dvomim!
A ja spet smo pri bankah, ki so sokrive, ker so na lepe oči dajale super kredite tajkunom. Mi pa ga bomo naj....
Raja vedno plača zapitek, razen če se upre in pride do revolucije. Wink
No ja, meni se pred pol leta še ni mudilo s prodajo, danes je pa že mal drugačna zgodba. Ampak ok, ker je pač taka situacija na trgu se bom prisiljena tud jst mal bl na trdo pogovarjat s prodajalcem moje zaenkrat še nesojene nove nepremičnine (za katero pa sem že plačala nemajhno aro).

Kar se pa tiče tega, da ljudje zaradi nižjih cen oz. ekonomske situacije iščejo/raje kupujejo stanovanja izven Lj.... a kdo o teh ljudi pomisli na to, koliko bo zmetal za vsak dan dražji bencin (ki se bo tudi v prihodnje samo še dražil, še posebej če bo kakšna heba v Iranu)? Jst sm bila tud trdno odločena, da hočem it nekam ven iz Lj, pa so me mal bolj na dolgi rok misleči prepričali, da bi bila to slaba (beri dražja) odločitev. Treba je res znat mal širše razmišljat, ne pa samo na prvo žogo (kolk kredita boš mogu vzet na banki).
S tem se strinjam, da je stanovanje izven Ljubljane na dolgi rok ponavadi dražja rešitev, vendar če ti drugega ne ostane, je tudi to verjetno boljša možnost kot biti v najemu do smrti. Seveda pa moraš izven Ljubljane dobiti stanovanje za bistveno nižjo ceno kot v Ljubljani, da sploh pride v upoštev. Namreč, če dobiš recimo 20 km izven Ljubljane stanovanje za 40% ceneje kot v Lj, se lahko za razliko v ceni kar lepo število let kljub dragemu/vedno dražjemu bencinu voziš na šiht v Ljubljano. Za povrhu pa morda lahko dobiš kredit za 60% cene stanovanja v Lj, ne moreš pa dobiti kredita za 100% cene v Lj in potem je odločitev precej lažja, večni najem v Lj ali lastniško stanovanje izven Lj. Ko boš v penziji ti bo pa namreč vseeno ali je stanovanje recimo v Kamniku ali pa nekje znotraj MOL, ker ne boš več dnevni migrant zaradi službe.
Na splošno mislim da so mimo časi, ko si vsako stanovanje prodal po bilokateri ceni. danes se bo za visoko ceno še vedno pordalo stanovanje..vendar...bo moral biti dober razlog za to. Zgolj 'Ljubljana' ne bo dovolj, da bo cena (ugibam) 2,5 jurja po kvadratu.

Slaba lokacija, slaba lega znotraj stavbe, stolpnice, problem parkinga....itd itd bo pustilo posledice....in b treba spustiti ceno na razumno mejo...
1 2 3 4 5 6 ... 11 Pojdi na stran 
Iskanje po temi