PodSvojoStreho.net Nepremičnine Nakup, prodaja in pravna vprašanja hišni red oz. pravila v bloku

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
MALKO Napisal:V glavnem glede vozičkov hočem za to vedeti kdaj so sprejeli ker se je vozičke tam puščalo že vsaj pol leta preden sem se jaz vselil.
Kdo pa ti to pravico oporeka? Ampak za to bo treba narediti kaj drugega, kot pisati na tem forumu. Morda še enkrat prebereš moj zadnji post ali pa zadnjega od Sushi. Ti si na potezi, da se vključiš v blokovsko življenje in pozanimaš o tamkajšnjih pravilih, ker na pladnju očitno ne bo nič postreženo.

MALKO Napisal:Upam da me sedaj razumete v čem imam jaz težavo. Za kar jaz vem pol leta vozički niso bili problem, zdaj pa kar na enkrat so, ne da bi karkoli vedel da se je kaj sprejelo, da je bil kakršenkoli sestanek al kaj podobnega.
Ti imaš težavo predvsem v tem, da problemov ne rešuješ neposredno s tistimi, ki se jih to tiče, ampak kuhaš mulo in se jeziš na svet. Nič hudega, to počnemo vsi, ampak kaj prida koristno to ni. A si to isto, kar si napisal na forumu, napisal in poslal (ali vsaj ustno pojasnil) predsedniku stanovalcev, čistilkinemu možu, morda še komu? In zakaj ne? Problem imaš v bloku in edino tam ga lahko rešiš.

Je pa vseeno lepo brati, da je problem samo tole z vozičkom - sprva se je bralo veliko huje, pa je zdaj nepotrebni balast odpadel.
:roll: Svašta....... ampak se bom komentarja raje vzdržal. :wink:

Glede medsebojnih dogovorov in hišnega reda, ki so ga lastniki stanovanj v večstanovanjskem objektu sprejeli, pa le toliko; verjetno nisi bil pozoren ali pa morda nisi vedel, ta dokument naj bi bil oziroma bi moral biti priloga k kupoprodajni pogodbi z bivšim lastnikom. On je verjetno ta dogovor podpisal in vse pravice in dolžnosti, ki jih je ta dogovor nalagal njemu - so prešle na tebe.

:roll: Če ti tega dokumenta nimaš - mi verjemi, da ti ga nihče od ostalih solastnikov ne bo "na čelo popal - ampak ga moraš pridobiti sam.

Fajt varianta tukaj ni "prava pozicija", pač pa tako, kot so ti že ostali povedali.

Buteljko pod pajsko - pa marš k prvemu sosedu / sosedi in blabla bla in čvek, čvek čvek, pa a mi lahko daste hišni red za skopirat .......... in tako naprej.

Pa kak "dober dan" na hodniku ali stopnicah, te tudi ne bo stal veliko, da o nasmešku na obrazu - ne razglabljam.

:roll: Včasih je treba Takoooooo mali, da je dan lep in lepši - mi pa ga hote uničimo z črnimi mislimi in "KJE U KATEREM ČLENU TO PIŠE?".

Res ..................... svašta! :roll:
Kakšen blok pa je to?? Čistilka na roko ipd. Zato imate upravnika, ki plačuje zunanje izvajalce. Za hišni red in/ali pogodbo o medsebojnih razmerjih se pa obrni na upravnika.
Na roko ji verjetno zato plačujejo da pridejo ceneje skozi.
SIMY001 Napisal:Na roko ji verjetno zato plačujejo da pridejo ceneje skozi.
A daj no mir...Smile
Pa ti kar imej lepo na stopnišču .... vozičke.... vsake toliko navadno ta stopnišča pregledajo taki z malo temnejšo kožo in kar je uporabnega gre z njimi, potem pa lahko tudi nazaj odkupiš na kakem bolšjem trgu......

Žal še enkrat po blokih so neka pravila...predlagaj spremembo in boste glasovali, samo če pravil ni je anarhija, ki se pa v večstanovanjskih blokih ne obnese............ ja najboljša rešitev bi res bila hiša... tam pa sam postavljaš pravila.....
Zaradi vozička taka štala. Pospravi ga, pa gmh.
Če se na glavo postaviš niti hišni red ne more dovolit kršitev požarnega reda. Hodniki niso skladišče in na njih ni dovoljeno puščat stvari. KEr ti pustiš voziček, sosed postavi omaro, eden začne dolagat kosovne dopadke in potem si tam kot si. Določene stvari se ne sme pa če ti je to všeč ali ne. Zakaj se je pred pol leta to delalo, sedaj se pa ne lahko samo ugibamo. mogoče je pa vmes prišla požarna inšpekcija in so zadevo zaostrili.

Glede plačevanja čistilki, pa imaš vso pravico, da zapneš, ker delo na črno je prepovedano. Smao upoštevaj da bo potem cel blok plačeval 3x za čiščenje bloka kakšnemu čistilnemu servisu, drgnial bo pa ista fata za pol manj denarja. Ne pričakovat, da boš ravno rpiljubljen pri sosedih.
Malko, tvoja pravica se pač konča, kjer se začne pravica tvojih sosedov. Zakaj misliš, da je tvoja pravica po uporabi skupnih prostorov večja, kot je pravica tvojih sosedov, da tega ne gledajo - sploh zato, ker so ti to povedali, da se s tem ne strinjajo?
Malko zagrozi, da boš stanovanje prodal ciganom. Big Grin
To, da vsake tolk na obisk pridejo oni s ta temnešo kožo sploh ni edini problem. Enak, če ne še dražji bo problem, če bodo sostanovalci poklicali inšpekcijo, ker po pravilniku/uredbi/zakonu (ne vem točno katera zadeva to določa) na hodnikih ni dovoljeno kopičiti krame zaradi intervencijskih poti (pa ne glede na to kolk širok/dolg je hodnik). Pri nas smo ravno leto ali dve nazaj imeli tako inšpekcijo, ampak smo bili na srečo predhodno obveščeni in so ljudje pospravili kramo. Ni pa mus, da se inšpekcija vedno tako v naprej napove. Tako da avtor teme, ti se kr usajej pa trmari če imaš preveč denarja.
Jao kam smo prišli zaradi enga vozička klicat policijo?!
Pa jaz bi jim pol vsak dan do 22 h nabijal glasno muziko pa še bi kakšno všpičil...
Zidarko: sedaj te lahko za motenje prijavijo kadarkoli in ne velja več samo po 22ti Big Grin
aja, to je po novem?? Če jaz poslušam 'mal bolj' naglas muziko me lahk že prijavijo?
Meni ni najbolj jasna druga točka (2):

8. člen ZJRM-1 (povzročanje hrupa):
"(1) Kdor na nedovoljen način med 22. in 6. uro moti mir ali počitek ljudi s hrupom in ne gre za nujne interventne-vzdrževalne posege, se kaznuje z globo od 83,46 do 208,65 evra.
(2) Kdor z uporabo televizijskega ali radijskega sprejemnika, drugega akustičnega aparata ali akustične naprave ali glasbila moti mir ali počitek ljudi in to ni posledica dovoljene dejavnosti, se kaznuje z globo 104,32 evra.
(3) Pravna oseba ali samostojni podjetnik posameznik ali samostojna podjetnica posameznica (v nadaljnjem besedilu: samostojni podjetnik posameznik) ali posameznik ali posameznica, ki samostojno opravlja dejavnost (v nadaljnjem besedilu: posameznik, ki samostojno opravlja dejavnost), ki stori prekršek iz prvega ali drugega odstavka tega člena, se kaznuje z globo od 417,29 do 2.503,76 evra.
(4) Odgovorna oseba pravne osebe ali podjetnika posameznika ali posameznika, ki samostojno opravlja dejavnost, ki zaposluje druge osebe, se za prekršek iz prvega ali drugega odstavka tega člena kaznuje z globo od 208,65 do 417,29 evra.
1 2 3 4
Iskanje po temi