PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Napeljave Centralna - omarica zaprti ventili

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pozdravljeni,
opazil sem da se nekateri radiatorji zelo počasi zagrejejo, na vrhu je sicer vroč (višina radiatorja 60cm) spodaj pa hladen medtem ko v ostalih sobah radiator cel postane vroč po parih minutah. Ker zraka v radiatorju ni, sklepam da je v razdelilni omarici zaprt/priprt ventil? Je to možno? Sem čisti laik, vem samo da je podobno bilo ze pri enem drugem radiatorju in je takrat monter v razdelilnih omaricah nekaj pocel, ampak je zgleda uredil samo za tist radiator. Prilagam sliko razdelilne omarice in ce mi lahko samo pojasnete ali si prav razlagam da je potrebno ventile zgoraj odpreti (vrtenje v obratni smeri urinega kazalca)?!

Hvala in lep pozdrav
Zgoraj in spodaj imaš na razdelilcu možnost regulacije. Malo obrni pa boš takoj videl ali je povsod do konca odprto ali ne.

Zdaj ena od opcij bi bila da povečaš hitrost čplake (če je možno) oz. da se poigraš ter poskušaš 'hidravlično uravnotežit' pretoke...torej ta ki jeproblematičen je do konca odprt, tisti, ki se zagrejejo v trenutku pa jih pripiraš - da dobiš na koncu tam tam anako vroče radiatroje povsod po prostorih.

Ker pretok (od črpalke) je kakršen pač je. Torej da ga dobiš na eni veji več, ga moraš logično drugje pripreti. IN po logiki gre voda vedno raje tja koder gre najlaže (torej kjer ima po poti čim manj upora oz. zaustavljanja)...se pravi ta del malo ripreš, pa prisiliš vodo (Ker ji tu omejič pretok) da začne malo bolj pospešeno rint tja kamor prej ni hotela tako navdušeno :wink:
Iskanje po temi