PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Ogrevanje med delom v hiši

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
V 1. nadstropju hiše bi rad čez zimo naredil čim več, pložil estrih, naredil kopalnico, ... V hiši ni centralnega ogrevanja, pritličje pa je ogrevano s kmečko pečjo. V nadstropju bi si rad uredil ogrevanje, tako da ne bi bilo bojazni da mi kaj zmrzne, se pravi da na cirka 60 m^2 zagotovim vsaj tistih dobrih 10 stopij, tako da lahko čez zimo tudi delam. Nagibam se k plinski peči oz. gorilcu, katerega pritrdiš kar na plinsko jeklenko, nekaj podobnega kar imajo po lokalih v zimskem vrtu. Zanima me kako se taki zadevi reče, ter kje se jo da dobiti ter koliko približno stane.

LP
plinska peč...je precej poceni, najboje pa je da pogledaš v salomonca, na bolho za rabljeno...jo dobiš za par jurjev. POkvarit se pa nima kaj,.

Glede temperature...če so okna noter (dokaj nova), pa hiša vsaj za silo izolirana (Tudi če ni) temperatura ne bi smela pasti pod 10 stopinj (Ker če bo, ti tudi grelec ne bo pomagal).

LP
Ometavaj raje spomladi - bratranec je ogreval s plinsko pecjo in ometaval - zraven je imel okne na ''oberlift'' in zastrte rolete - naslednje jutro so bile na oknah (roletah) centimetre debele ledene sveče (vlaga mora nekje uhajat iz prostora).
Propan/butan + kisik = CO2 + H2O. Plinska peč brez dimnika je najboljši način, da si z ogrevanjem maksimalno navlažiš prostor.
muharem Napisal:Propan/butan + kisik = CO2 + H2O. Plinska peč brez dimnika je najboljši način, da si z ogrevanjem maksimalno navlažiš prostor.

to je pa žal tudi res!

notri daj en živosrebrni termometer (če nimaš kupi..stane 800 sit) pa glej temperatureo..dokjer bo kazal vsaj 10 atopinj se ne sekiraj in delaj dalje...če pakaj manj pa še vedno lahko opravljaš določene zadeve do nekje 5 stopinj. POtem p razmisli kako bi rpeko odprtih vrat iz spodnje etaže za silo segrel tudi zgornji prostor (jaz bom tako koristil 'odpadno toploto' stare kombinirane peči, ki bo segrevala tudi II štuk (preko stopnišča)..temperature pa ne pričakujem da bojo padle po 10 stopinj (edino kak januar je sumljiv...bom pa takrat malo pavze naredil).
Ne dajaj plinsko peč-razen če bi rad vlažil prostore. Ogromno vode nastaja pri zgorevanju plina. Karkol, sam da ima dimnik.
Hvala za odgovore. Kar mislim delat čez zimo je vodovod in centralna, ploščice v kopalnici, elektrika in estrihi, ter zaflikati omete tam kjer bo elektrika.
Plinska peč očitno odpade. Upam da bo topla zima, tako da mi sploh ne bi bilo treba skrbeti za to. Drugače pa kakšna dobra stara peč na drva ali pa termoakumulacijska. Se bo pokazalo kako in kaj.

LP
Dogrevaj z električnim radiatorjem moči 2kW. Vključenega imej ponoči in čez vikend, ko je cenejša tarifa. Tudi če imaš enotarifno merjenje, boš ogreval ceneje, kot s plinom iz jeklenke, pa še problemi z vlago in dimniki odpadejo.
če je spodanj etaža ogrevana bo čez celo zimo dovolj temperature!

tako da si ne beli preveč glave...jaz imam isti 'problem' ki to zame ni....estrihe bom delal čez kak mesec, vmes centralno, v naslenjih tednih poflikaš omet od štemanja za elekrtiko, namen imam izravnati zidovje z izravnalno maso...1x beliti.

to so vse zadeve ki se lahko delajo če je temperatura 5 stopinj in več...kar je pa vedno v ogrevani hiši (pa čeprav samo spodaj).

Jaz imam trenutno edino le ta probelm (ki spet to še ni..ker je dovolj toplo) ker mi fali na hodniku izolacija (II štuk) in toplota uhaja na podstrešje...ampka dokler so take temperature ni nobene panike Zanekrat se mi dogaja da med delom sam skrbim za pretirano rosenje okolice :twisted: - seveda zaradi silnih temperatur
Kaj pa ogrevanje s tajfunom, hercules v baumaxu, skratka gorilna naprava na nafto.

Delal bi estrihe cca 140 m2 podstrešja. (stene in strop so knauf.)
Okna pa sem mislil meti na oberliht.

A je to pametno ali počakamo na pomlad...
Le najboljše je dovolj dobro!
Tako kot je že vincent napisal, ne sekkiraj se zaradi ogrevanja, ni potrebno, če zunanja temperatura ne pade bistveno pod 0 sztopinj. Če pa seveda želiš ogrevati, bo pa vsako ogrevalo za nekaj stopinj dvignilo temperaturo. Okna morajo biti odprta, pri nižjih temperaturah pa se bo vse še bolje sušilo zaradi nižje zračne vlage.
Da še jaz malo vskočim. Ali je lahko med polaganjem talnih ploščic prižgano talno ogrevanje (na nižjo temperaturo kot sicer)???
Lahko. Men je polagal sred zime , pa sem jasno vklopu talno. Edin je nevarno, da se polagalca ploščic ne moreš znebit, ker se mu dopade, ko lahk enkrat na toplih tleh kleči. :lol:
muharem Napisal:Propan/butan + kisik = CO2 + H2O. Plinska peč brez dimnika je najboljši način, da si z ogrevanjem maksimalno navlažiš prostor.

Je že res ampak ti ni trebo ogrevati na 20 stopinj. Daš tajfuna na plin, nafto, elektriko po izbiri. VIOLONCHELO lahko delaš estrihe brez problema, če bo pa toliko mraz, da bo zmrznil pesek ti pa tako ne bodo prišli delat.
Iskanje po temi