PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Napeljave Groba inštalacija vodovoda in ogrevanja - cevi

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Mene pa zanima koliko metrov cevi (Uponor MLC) pride v hišo s ca. 130m bivalne površine (pritličje + eno nadstropje vsak s svojo kopalnico) ?
Rabim samo približno oceno.

Hvala
Toliko kot noname cevi. Cca tri kolute fi 16 in bi ti moralo ostati. 150 m max.
Hvala za odgovor....na žalost ne razumem točno kaj je bilo mišljeno...., ker sem nov v teh zadevah Sad
Izvajalec mi je napisal, da je v hiši položenih za ca. 1800 EUR cevi MLC Uponor cevi 16,18 in za ca. 750 EUR Uponor Unipipe MLC cevi 16x2 difuzijsko tesna večplastna.

Zanima me koliko teh gre približno v tako hišo in po kaki ceni ?

Hvala, lp
Ne vidim, če so s termozilacijo ali brez. S termoizolacijo fi16x2 so 2 EUR, brez nekaj manj, okrog 1,5 EUR, se mi zdi.

V glavnem od oka imaš enih 1000-1200 metrov fi16 (verjetno talno) in morda enih 300 do 400 metrov fi16x2.

Ne vem.

Overkill je dati uponor v talno, če je to to poleg sanitarne vode.
Talno tukaj ni vključeno !!! To so samo cevi po hiši.
A ni to nekam veliko za to ceno ?

lp
Za 150 metrov cevi, tudi če so uponor, je to za ena dva jurja preveč. Ti je morda vštel delo, drug material?

Izolirane 25x2,5 (takih ti nimaš), so cca 4 EUR na meter. Ti imaš za cca 2 EUR na meter.
Jao,...... zraven k cevem (2600 EUR kot sem napisal) še imam delo +1150 EUR + vsi ventili in omarice za ca. 900 EUR + 2 vzidana gaberita 500 EUR = vse skupaj = 5000 EUR vse brez davka !!!
A mi lahko na hitro preveriš prosim....thnx

Malo me že skrbi Sad
Sem narobe napisal samo materiala je za 5000 EUR + delo 1150 EUR Sad
Uau.

Ko sem cca mesec ali dva nazaj kupil materil za sanitarno inšalacijo za P+M, sem vzel uponor z vsemi fitingi, je bila cena max 700 EUR.

Gaberita sem kupil pri nas za 150 EUR po komadu. Pa naj bosta 200, če pretiravamo.

Bolje bi bilo, da daš specifikacijo, kaj vse imaš od materiala, da ne bi eden mimo drugega sekala.
Eto račun,...prej se je malo slabo videlo....
To je vse kar imam....
Pomoje je to z press fitingi za izdelavo vodovodne inštalacije, ker jin ni nikjer drugje na računu. kako praviš da ni talno zraven če so gor plošče za talno in tista cev z difuzijsko zaporo predvidevam da je tud za talno.
??? Sad
Talno imaš.
Ja talno sicer imam,...samo ne v tem računu. Tisto sem posebej plačal Sad
V detalje se ne bi spuscal. Lahko ti samo povem koliko je mene prisel vodovod in razpeljava cevi za radiatorje za cca. 210m2, KPM. Torej za dve kopalnici, tri kuhinje, en dodaten umivalnik in razpeljavo cevi za radiatorje po celi hisi s tremi razdelilnimi omaricami sem dal 3000€ za material in 1000€ za delo.
1 2
Iskanje po temi