Objave: 2501
Teme: 178
Ocena:
0
zanima me, če lahko na eno dimniško napeljavo priklopiš dva kamina, oziroma dve peči, eno v pritličju in eno na podstrešju?
radi bi imeli električno talno gretje, za dogrevanje in za občutek domačnosti ter v primeru, da bi zmanjkalo elektrike, pa bi imeli v vsakem nadstropju po en kamin. Je to sploh izvedljivo?
Objave: 157
Teme: 11
Ocena:
0
ne, ker se ti bo iz spodnjega kamina kadilo ven v zgornjem
Objave: 1198
Teme: 12
Ocena:
0
Po mojem mnenju nastane lahko problem samo v primeru, da bi oba kamina gorela na enkrat, pa še to samo pri sorazmerno majhnem premeru in nizkem dimniku, drugače pa bi tudi to moralo it.
Objave: 723
Teme: 11
Ocena:
2
vse je odvisno od kamina, če sta kamina zaprt, lahko oba hkrati gorita, če je dimnik dovolj zmogljiv za to. drugače pa pač rabiš dobro loputo na dimniku, da se ti pri zgornjem kaminu ne kadi, če recimo spodnji gori, v zgornji etaži pa ne.
Objave: 514
Teme: 6
Ocena:
0
Mislim, da niti ni dovoljeno imeti dveh kaminov na istem dimniku. Najbolje, da vprašaš dimnikarje ti bodo oni čisto točno povedali kako je s tem.
LP
Objave: 271
Teme: 18
Ocena:
0
Od svetovalca za peč ki me je obiskal včeraj; vsaka peč mora imeti svoj dimnik.
LPT
Objave: 50
Teme: 7
Ocena:
0
Mi imamo eno kurilnico s pečjo na olje v kleti, drugo s pečjo na drva pa v pritličju. Kurimo lahko na eno ali drugo, pa tudi na obe hkrati. je en dimnik
Objave: 585
Teme: 34
Ocena:
0
Tudi pri nas ima tašča spodaj kamin, jaz pa v zgornjem nadstropju svojega.
Oba sta vezana na en dimnik, pa zaenkrat še nobenih težav.
Očitno se obnese.
No money, no funny!