Objave: 1154
Teme: 178
Ocena:
0
Zanima me, kako se kaj obnese kamin z dvižnimi vrati.
Kako stvar funkcionira, če so vrata odprta. Nekaj se ogrevamo, da bi ga zgradili na vikendu, pa se moram malo posvetovati.
Kateri so kaj proizvajalci takih kaminov?
Objave: 916
Teme: 5
Ocena:
6
Jaz imam spartherm Mini S-4S s standardnimi vrati (na pant), ker je bil enak vložek z dvižnimi vrati 500€ dražji. Za ta denar sem si kupil vse vtičnice in stikala v hiši. Manj je možnosti za okvaro (ni nikakršnih vzvodov in uteži).
Objave: 1094
Teme: 11
Ocena:
0
Samo iz firbca, kako čistiš steklo pri dvižnih vratih?
Objave: 2501
Teme: 178
Ocena:
0
mi imamo Sparthermovega. Fajn je, ker lahko imaš zaprtega ali odprtega. Na vrhu na sredini je en zatič, ki se prestavi, in se steklo odpre na kip za kake 20 cm, in se brez problema očisti.
Alea iacta est
Objave: 339
Teme: 18
Ocena:
0
Jaz imam kamin s steklom v L, ki se dviga. Za potrebe čiščenja pa se odpre na stran. Panti so na daljši stranici in vrata se odprejo za več kot 90 stopinj.
Če te zanima lahko poslikam...
Objave: 331
Teme: 10
Ocena:
0
Midva sva nabavila od Nordice Angolo 800 na L. Vrata so dvižna na utež, kar je + in obenem -. Dobro je zato, ker vrata lepo ostanejo odprta, - pa možnost okvare. Za čiščenje se vrata odprejo navzven in s tem je odprto tudi celotno kurišče kar omogoča lažji morebitni servis. Ima tudi možnost ventilatorja, ki je pa tih in nemoteč. Sicer se še nisva vselila tako da podrobnejših inf. ne morem dati.
lpI
Objave: 33
Teme: 1
Ocena:
0
Pri Sparthermu ni problema z dvižnimi vrati, do poškodbp ride samo v primeru če nenormalno veliko kuriš in popolnoma pregreješ vložek. Dvižna vrata se mi zdijo lepša rešitev...
Objave: 388
Teme: 17
Ocena:
0
Mi imamo Kaminski vložek Schmid z 2 šipama (na krajši in daljši stranici). šipa je tudi dvižna in kljub višji ceni zelo pozitivna zadeva, saj daje več možnosti pri kurjenju kamina. Z njo se zelo dobro regulira:
-npr na začetku kurjenja je dvignjena.
-če hočem dodatni vpih zraka za hitrejše gorenje jo potegnem dol in pustim par cm režo in to zelo ojača plamen.
-če opazim da se šipa maže zaradi dima jo lahko dvignem.
-če želim da ogenj gori na minimumu, jo spustim do konca in priprem dovod zraka..
- s povsem spuščenimo šipo in normalnim ognjem se preusmeri toplota in gre namesto v prostor večji del v gretje kaminskega ogrodja za dolgotrajnejšo akumulacijo.
Objave: 56
Teme: 15
Ocena:
0
Zdravo,
z ženo se odločava za kamin in nama je všeč Hoxterjev vložek z dvižnimi vrati.
Zanima me, ali ima kdo izkušnje z njihovim kaminskim vložkom?
Predvsem me zanima, kako je glede saj in prahu, ki se nabere na dvižnih vodilih - se da to enostavno očistiti ali gre za zapleten postopek?