Objave: 29
Teme: 10
Ocena:
0
Mojstri, zdravo!
Talno gretje in nekaj dilem do katerih sem prišel pri zbiranju ponudb:
- elektromagnetni ventili, DA/NE?
- za ogrevati je cca. 170m2, ali dve razdelilni omarici za 7 zank, ali eno za 12 zank, kaj je bolje?
- cevi s kisikovo zaporo, je še kakšna lastnost, ki jo je pametno imeti
- sistemske plošče za cevi, z izolacijo nekaj mm, da ali ne?
- termostat v vsaki sobi? to je v povezavi z elektromagnetnimi ventili, je to smiselno pri talnem gretju?
Za vse informacije bom neizmerno hvaležen.
Jure
Objave: 788
Teme: 9
Ocena:
0
- elektromagnetni ventili, DA/NE?
ne, kaj pa ti pomaga termostatsko pripiranje, če bo rezultat tega šele naslednji dan
- za ogrevati je cca. 170m2, ali dve razdelilni omarici za 7 zank, ali eno za 12 zank, kaj je bolje?
vsaka etaža naj ima svojo omarico
- cevi s kisikovo zaporo, je še kakšna lastnost, ki jo je pametno imeti
komercialne finte
- sistemske plošče za cevi, z izolacijo nekaj mm, da ali ne?
najbrž nekaj cm; če boš sam polagal ti olajša delo; če pa drugi je pa to dodaten strošek
- termostat v vsaki sobi? to je v povezavi z elektromagnetnimi ventili, je to smiselno pri talnem gretju?
glej odgovor pri tistem vprašanju
PS: nisem pa nek izkušen poznavalec; sem tudi v fazi študiranja in izbire sistema
Objave: 29
Teme: 10
Ocena:
0
Zdravo,
170m2 je samo v eni etaži, hiša na čisti križ, dve omarici sem mislil zaradi čiste porazdelitve, se pravi ena omarica za en del, drugi del za ostali del.
Jure
Ocena:
0
Aha, potem pa ni panike. Kot ti bolj ustreza.
Dva razdelilca pomeni dva dovoda in odvoda; so pa potem možne krajše zanke talnega.
Nekaj je pa najbrž tudi razlike v cenah.
Objave: 2654
Teme: 78
Ocena:
5
... in krajša zanka ti pomeni tudi manj izgube toplotne energije pri poti ogrete vode po cevi. Mojstri tukaj vedo povedati, da je bolje več krajših zank (in tudi mi smo se tega držali).
Sistemske plošče pa - če imaš po tleh položeno izolacijo (EPS 70 ali 100) poštene debeline (nad 5 cm), ne rabiš plošč z vgrajenim stiroporom (mi smo pri adaptaciji bili omejeni z višino tlakov in sem uporabil plošče tipa "adapt" z 1,5cm EPS-ja spodaj). Res pa je, da se bi znale plošče brez stiropora bolj dvigati (pri ovinkih položenih cevi).
Osebno bi sicer uporabil kombinacijo samostojnega EPS-ja in sistemskih plošč z večjo debelino nalepljenega EPS-ja ali pa 3x3cm EPS plošč - navzkrižno, preko pa pripel cevi na mrežno podlogo.
LP, Ivo
Objave: 26
Teme: 0
Ocena:
0
catch,zanima me kje boš nabavljal materijal(sistemske plošče ter stiropor)ter po kakšni ceni???
Ocena:
0
tudi sam zbiram ponudbe,pa zaenkrat nimam nič konkretnega.za sistemske plošče sem se nekako zanimal za zelenčeve plošče od hircha,ker so zelo poceni,vendar je prenehal z uvažanjem iz avstrije,zato iščem drugje.vendar so pri nas predvsem predragi.če bi se že odločil za naše proizvajalce fragmit ali novolit bom po vsej verjetnosti vzel 2. klaso.stiropor je pa zopet razred zase.ni mi jasno,kako da lahko trgovec polovico ceneje kod direktno pri proizvajalcu.iz kje pa si catch??
Ocena:
0
danes sem bil v vsegradu v škocjanu,pa mi je dal ponudbo za stiropor,2cm debeline EPS100 za 1,35evra.ima kdo boljšo ponudbo????
Objave: 3
Teme: 1
Ocena:
0
tole temo bi si še jest sposodil.....tudi sam se odločam, kako se lotiti talnega ogrevanja in napeljave....ali ima kdo izkušnje s taknim ogrevanjem na tračnih vodilih namesto sistemskih plošč.....toplotna izloacija na tleh bo 15 cm.....gre za precej cenejšo izvedbo, na forumu pa še nisem zasledil debate na to temo.....ima kdo kakšne izkušnje....havala in LP
Objave: 1
Ocena:
0
Talno gretje in nekaj dilem do katerih sem prišel pri zbiranju ponudb:
- elektromagnetni ventili, DA/NE? (ZA REGULACIJO GLAVNIH SOB JE FAJN ČE JIH ŽELIŠ KRMILITI Z RAZLIČNIMI TEMPERATURAMI PO SOBAH, ZA WC, HODNIKE IN PODOBNE JE BREZSMISELNO)
- za ogrevati je cca. 170m2, ali dve razdelilni omarici za 7 zank, ali eno za 12 zank, kaj je bolje? (BOLJE JE IMETI DVE RAZDELILNE OMARICE KOT PA ENO ZARADI DOLŽINO POSAMEZNIH VEJ OGREVANJA, DOVODNE CEVI PA IMAŠ POTEM ENO ZA OBE OMARICE)
- cevi s kisikovo zaporo, je še kakšna lastnost, ki jo je pametno imeti (CEV MORA BIT TAKŠNA DA KISIK NE PREHAJA ČEZ STENO CEVI IN SE NE NABIRAJO OBLOGE V CEVI)
- sistemske plošče za cevi, z izolacijo nekaj mm, da ali ne? (BOLJE JE IMETI PLOŠČE BREZ IZOLACIJE DA SE ČIMBOLJ ZRAVNA PODLAGO Z TOPLOTNO IZOLACIJO DA JE LAŽJE IN BOLJ KAKOVOSTNO POLAGANJE TALNEGA OGREVANJA, SEVEDA PA JE ODVISNO OD VIŠINE ESTRIHOV)
- termostat v vsaki sobi? to je v povezavi z elektromagnetnimi ventili, je to smiselno pri talnem gretju? (NI POTREBNO V VSAKI SOBI, JE PA FAJN V SOBAH KJER SI ŽELIMO TEMPERATURO SPREMENITI GLEDE NA OSTALE PROSTORE)
TOLIKO Z MOJE STRANI
LP
Za vse informacije bom neizmerno hvaležen.
Jure[/quote]
Ocena:
0
za spreminjanje temperature po sobah ne rabiš ravno avtomatskih ventilov; razen če se ti jih ne da ročno obračati in pripirati.
strošek avtomatike je zelo visok, v uporabi pa je le nekaj tednov, dokler ne nastaviš željenih temperatur po posameznih sobah.
Objave: 255
Teme: 16
Ocena:
1
janezko: poglej zavihek na vrhu: "gradnja v živo" in nato izberi: "talno ogrevanje".
Uporabnik solaris je ta vodila uporabil:
Še direkten link:
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.podsvojostreho.net/vsebina/album-gradimo/solaris/talno-ogrevanje/8584">http://www.podsvojostreho.net/vsebina/a ... vanje/8584</a><!-- m -->
Objave: 24
Ocena:
0
Zdravo,
12 zank za 170 m2 je premalo!!!
Na m2 talnega potrebujemo cca. 8m cevi in to pomeni:
170x8= 1360 m
Na 1 zanko talnega pa je priporočljivo dati 85m tako da:
1360/85= 16 zank
Lp
Objave: 1
Ocena:
0
lep pozdrav vsem tukaj gor,sem novi tle pa me zanma glede talnega ogrevanje,imam cirka 100 kvadratov talnega,kje je najcenejši nakup materijala
hala za odgovore