PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri toplozračni kamin ali toplovodni kamin

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
magi, ko pridem iz savne mi čeber mrzle vode paše, ko bom pa že itak premražena pa nisem tko sigurna veš Wink
jaz ne bi mrzle vode :-) nisem ravno prepričana, če je mrzel tuš romantičen pri -10 stopinjah zunaj :-D
še enkrat, če si bila pred tem v savni ti nebo hudega Wink)
Olivia Napisal:...in mesečni račun za elektriko?

Par eur več. Upam, da ne pričakuješ, da boš zastonj v hiši ali pa da bo položnica za elektriko 0.

Vprašam nazaj - kaj pa račun za nakup STČ, ki je v rangu 1500 EUR?! To te ne bi bolelo, mimogrede, porabi tudi elektriko, da dela, s tem, da mora greti več vode. Morda bi izračunala, koliko časa bi se grela na račun razlike od bojlerja do sanitarne TČ, predenj te ponovno zaboli kakšna položnica za štrom.
Aja, pa za boga milega vrnite se ženske spet na temo...
Oprosti, tega nisem nikjer rekla. 10 let nazaj sem bila v stanovanju z ogrevanjem vode na bojler in tega res nebi več rada.
Le zakaj so vse te reči v rangu 1500 eur?
STČ je tudi bojler....
urs, z veseljem, takoj ko boste moški nehal po kuhnah šarit Big Grin Ok resno, ko bom tolk daleč bom morila po ženskih temah velja? Big Grin
Glede STČ - a jo imaš? Tvoje izkušnje, plusi minusi?
Nimam STČ - dal bom kar bojler na el. grelc za 150 EUR. Imam toplovodni kamin, tako da bi rad imel še eno spiralco v bojlerju, da bi pozimi grel toplo vodo. Ma NE dam jurja in pol za bojler. Ko bom 80+, potem naj dela mularija kar hoče, do takrat pa naj se raje z mrzlo vodo umivajo, kot da dam jurja in pol za STČ.

Z ženskimi temami se verjetno hecaš, je res?
urs - koliko te je koštal toplovodni kamin?
Je ena tema odprta v skupinskih nakupih - poglej tja - cca 950 EUR za kamin 19 kw ZUZIA, termostat, avtomatično loputo za zrak, varnostni ventil, neko reč, ki avtomatično odpre loputo za dimne pline, ko odpreš vrata, pa nekaj drobiža za prevoz. Jurja cca.
a ni toplovodni kamin tud za san. vodo? kakšno že imaš dejansko porabo drv? to se mi zdi skoraj preveč poceni.

sem se hecala itak. sej ne bom več...
Ni za sanitarno, vsaj za vodo za se tuširat ne. Za banjo, če imaš čas, da počakaš, da se ogreje. Je prehitro zmanjka, ker ima v plašču samo 40 litrov vode. Morda bi bil za kakšen čaj skuhat, pa vodo za pašto natočiti, torej bolj za kuhinjske potrebe.

Drvi trenutno porabim ene 4 do 8 jesenovih. Pustim, da dogorijo, ker grem pol domu. Aja, nismo vseljeni še, kurjenje je bolj za dušo, pa da z 0 v okolici spravi na 5 do 6 stopinj (mansarda je še odprta v špici).

Glede cene pobrskaj tam v skupinskih nakupih [url]httpunichr("58")//wwwunichr("46")podsvojostrehounichr("46")net/forum/viewtopicunichr("46")php?f=7&t=28027&hilit=zuzia&start=60[/url]
urs - sem rahlo zmedena. kako da ni toplovodni za sanitarno vodo? citiram iz spletne strani enega od proizvajalcev kaminov:

KAMINI - toplovodni:
Toplovodni kamini so vezani z centralnim ogrevanjem objekta samostojno ali v kombinaciji z centralno pečjo. Kamnini so moči od 15-35 kw in jih je možno vezati na radiatorje, talno gretje, kakor tudi za ogrevanje sanitarne vode. Pri toplovodnem kaminu je poleg vodnega ogrevanja tudi zračno in sicer v razmerju 60:40 v korist vode.
Ne verjemi vsemu, kar piše. Je pa začela Olivia.
1 2 3 4 5 6 7 Pojdi na stran 
Iskanje po temi