PodSvojoStreho.net Nepremičnine Nakup, prodaja in pravna vprašanja nakup parcele, kdo bo prej

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Parcela meji na mojo parcelo, sem dal vlogo na občino za nakup, na občini pa so odgovorili, da je v postopku (od lani-2011) nakupa že drugi kupec.
Kakšne so moje možnosti za nakup tega zemljišča, oz ustavitev postopka nakupa, saj to zemljo uporabljam že več kot 50 let, na tej zemlji pa stoji tudi del mojega stopnišča.
lp
Nimaš možnost. Stopnice odstrani, ker niso na tvojem. Plačaj uporabnino za 50 let. Ponudi višjo ceno, morda bodo trznili.
Poglej v kateri fazi je prodaja in če je še čas oddaj svojo ponudbo? Kdo pa je lastnik? Za kakšno zemljišče gre? A mate dokaze da to uporabljate že 50 let? A ste za uporabo olačevali najemnino ker če niste, imate šanse da dober odvetnik uredi vam v prid.
Predvidevam, da Občina izpeljala javni razpis/dražbo za to nepremičnino. Ali je Občina vedela, da ste to nepremičnino uporabljali že 50 let? Načeloma bi bilo možno priposestvovati služnostno pravico. Morda bi šli do Občine in jim predlagali dogovor z novim kupcem za parcelacijo tega zemljišča in vašim odkupom. Drugih možnosti ne vidim (saj ste imeli 50 let časa, da si uredite lastništvo).
jaki79 Napisal:Predvidevam, da Občina izpeljala javni razpis/dražbo za to nepremičnino. Ali je Občina vedela, da ste to nepremičnino uporabljali že 50 let? Načeloma bi bilo možno priposestvovati služnostno pravico. Morda bi šli do Občine in jim predlagali dogovor z novim kupcem za parcelacijo tega zemljišča in vašim odkupom. Drugih možnosti ne vidim (saj ste imeli 50 let časa, da si uredite lastništvo).

Kolikor vem priposestvovanje javnega dobrega ni mogoče...
Ta "dobra vera" se mi zdi da je napisana samo za tiste barabce ki bi radi poceni prisli do lastnine, oziroma so v preteklosti uporabljali tujo zemljo s pomocjo "nadvlade". Postenjakom bodo hitro dokazali da so vedeli da niso lastniki.
Kot somejas, kot dolgoletni uporabnik (z ali brez najemnine, dokazuj s pricami ce ne drugace) bi moral imeti prednost pri nakupu parcele. Vsaj to velja pri nakupu km. Zemlje.
bernik Napisal:
jaki79 Napisal:Predvidevam, da Občina izpeljala javni razpis/dražbo za to nepremičnino. Ali je Občina vedela, da ste to nepremičnino uporabljali že 50 let? Načeloma bi bilo možno priposestvovati služnostno pravico. Morda bi šli do Občine in jim predlagali dogovor z novim kupcem za parcelacijo tega zemljišča in vašim odkupom. Drugih možnosti ne vidim (saj ste imeli 50 let časa, da si uredite lastništvo).

Kolikor vem priposestvovanje javnega dobrega ni mogoče...
A kje piše, da je javno dobro? Kot sem jaz bral je lastnik Občina.
Hanzi Napisal:Ta "dobra vera" se mi zdi da je napisana samo za tiste barabce ki bi radi poceni prisli do lastnine, oziroma so v preteklosti uporabljali tujo zemljo s pomocjo "nadvlade". Postenjakom bodo hitro dokazali da so vedeli da niso lastniki.
Kot somejas, kot dolgoletni uporabnik (z ali brez najemnine, dokazuj s pricami ce ne drugace) bi moral imeti prednost pri nakupu parcele. Vsaj to velja pri nakupu km. Zemlje.
Saj lastništva ne bo uspel uveljavljati. Uveljavljal pa bo lahko služnostno pravico, ki mu pripada po obdobju 20 let ne glede na dobrovernost (za lastninsko pravico pa moraš biti dobroveren, kar po mojem on vsekakor ni).
off topic sicer - ampak - pri prodaji kmečke zemlje so vsi mejaši obveščeni in imajo predkupno pravico pred nemejaši...
Kolikor vem priposestvovanje javnega dobrega ni mogoče...[/quote]
A kje piše, da je javno dobro? Kot sem jaz bral je lastnik Občina.[/quote]

Tudi kar je od občine se ne da...naj me kdo popravi če je drugače...
Kako maš lahko stopnice na sosedovem? Ali ne veš da se tuje lastnine ne smeš prilastiti. To je kraja.
Zato pa imamo toliko tožb zaradi posesti. To je isto kot bi uporabljal sosedovo kopalnico.
Zamisli se...Predvidevam da imaš veliko parcelo, pa še rineš k sosedom.........beda ....kakšen folk....pa še sprašuje za mnenje, a te ni sram?.....Obstajajo geometri da ti odmerijo tvoj kos, s katerim lahko razpolagaš..Ne pa da prosto po Prešernu delaš kar češ... Si misliš da bi sosed imel na tvojem stopnice in seveda uporabljal prostor okoli njih, parkiral avto in zasadil rožice......Po moje bi ga fental.....Frapirana sem da na forum sprašuješ kako bi si po 50 letih uporabe še uradno prilastil kos zemlje seveda za male pare, ker si se pokakal v hlače da boš imel po tolikih letih kar na lepem težave......ker je to zate seveda normalno, obnašaš se, kot da je vse tvoje.... Podri stopnice in spoštuj tujo lastnino! Damn.....ne moreš verjet kakšni smo Slovenci.....Totalen balkan....... Najemnino plačaj in kazen za vsa leta nazaj..... :twisted: .
bernik Napisal:Kolikor vem priposestvovanje javnega dobrega ni mogoče...
Citat:
Citat:A kje piše, da je javno dobro? Kot sem jaz bral je lastnik Občina.

Tudi kar je od občine se ne da...naj me kdo popravi če je drugače...
[/quote][/quote]

kje to piše???.. v zakonu je omenjeno samo javno dobro.. kar pa niso gradbene in kmetijske parcele, ki jih je ogromno v lasti države in občin, oziroma lahko s pravnimi posli postajajo njihova last, še posebej sedaj z novo zakonodajo o socialnih prejemkih.

javno dobro pomeni JAVNO!! splošna javna uporaba brez dovoljenj, neodplačna uporaba,... te nepremičnine niso predmet pravnih poslov.
či bi to veljalo, bi se prodajale ceste, trgi.... in na občinskih gozdovih bi vsi sekali.

samo malo uporabljajte možgane in vam bo jasno marsikaj v zvezi z zakonodajo-pravili.

za ta konkreten primer priposestvovanje ne more veljati, žal je bila lastnina znana.

služnosti pa vam ne more nihče preprečiti, ker že toliko časa traja, tega bi se moral zavedati tudi kupec !!! kjer so stopnice bo veljala vedno vaša možnost uporabe dostopa.
princes:
1. zemlja je bila doseptembra 2011 v lasti občine.
2. stopnise so bile še do leta 1979 na moji zemlji, ker pa so s ponovnim parceliranjem leta 1980 zarisali novo mejo, ki je zaradi spremembe cestišča bila premaknjena so stopnice 0,2mx1m ostale na občinski parceli. ki pa jo je sedaj nekdo kupil. Torej to ni kraja.
3. "beda ....kakšen folk" beda je občina, geometri, ki so takrat še očetu zatrjevali, da je to vseeno in da imamo enake pravice.
4." a te ni sram?.....Obstajajo geometri da ti odmerijo tvoj kos, s katerim lahko razpolagaš..Ne pa da prosto po Prešernu delaš "...daj se malo potrudi pa prave lopove zmerjaj, jaz ti ne bom vrnil kletvic.
1. parcela je zazidljiva
2. prosim za nasvet ne pa kletvice
3. "Najemnino plačaj in kazen za vsa leta nazaj....." princes, materialistka izgleda da si ti in iščeš podobne priložnosti, da bi ti kdo plačal.
rudolfic Napisal:1. parcela je zazidljiva
2. prosim za nasvet ne pa kletvice
3. "Najemnino plačaj in kazen za vsa leta nazaj....." princes, materialistka izgleda da si ti in iščeš podobne priložnosti, da bi ti kdo plačal.

V kolikor ne želiš takih in podobnih odgovorov, se že v štartu malo bolj razpiši, ker, ne da bi zagovarjal oster nastop princes-ke - ampak na do tedaj prebrano, sem ji dal kar prav.

LP A
1 2
Iskanje po temi