Pehtran Napisal:Kljub temu, da radiator odzračim, se v parih dneh zadeva ponovi. Kje so lahko ralogi za to in kako se lahko to sanira? Hvala!
Nič nisi napisal kakšen sistem imaš, kako dolgo se to dogaja,...
Takšna je procedura, če sistem napolniš z vodo na novo.
Prvo kurjenje naj traja vsaj 8 ur pri najvišji predpisani temperaturi sistema (mogoče vam bo malo vroče) s tem se iz hladne polnilne vode sprosti kisik.
Lahko, da imaš ti probleme z zrakom ravno iz tega naslova, da se ti še sprošča kisik iz vode.
Sedaj je potrebno odzračiti vse vertikalne vode in radiatorje pač na najvišjih mestih kjer imaš odzračevalnike. Preveri tudi radiatorje če so nagnjeni pravilno - del kjer je odzračevalnik mora biti najvišji.
Ko odzračuješ naj bo črpalka ugasnjena, ko je že napisal CvetkoP.
Najprej naj črpalka deluje potem jo ugasni in počakaj 10min in odzrači.
To proces odzračevanja naj bi se nekajkrat ponovil. V kolikor pa to tvoje odzračevanje že traja kakšnega pol leta imaš najverjetneje težave iz drugega naslova. Ali je slaba izvedba hidravličnega razvoda, porozen kotel, nepravilno locirani avtom. odzračevalniki ali spet kaj drugega je pa tako napamet težko ugotoviti.
Jaz sem odzračeval moj novi sistem dve leti. Vse žive majstre sem spraševal kako in kaj na koncu pa sem si moral sam poštimat.
Pri meni je manjkal odzračevalnik na vrhu kotla in so se tam ustvarjali zračni žepi. Odkar sem zmontiral ta odzračevalnik nimam več nobenih problemov.
LP