Objave: 421
Teme: 11
Ocena:
0
Če pošilja v d, a in ch, ponavadi ni nobenega problema, da se z njim zmeniš, da pošlje v slo, tudi stroški so skoraj enaki, pa še v celovec ti ne bo treba. Ko prodajalec na ebayu-de zna poslati izven de, zna poslati kamorkoli (če mu vse plačaš vnaprej!).
Objave: 46
Teme: 0
Ocena:
0
Pozdravljena!
Sam sem naročil neko malenkost "poštno ležeče".
Da bo pošiljka prišla na pravo mesto, je potrebno pošiljatelju posredovati pravi naslov:
Ime in priimek
POSTLAGERND
9020 Klagenfurt
Österreich
Zgoraj omenjena pošta se nahaja na glavni železniški postaji v Celovcu (Bahnhofstr. 1a, tel.
+43 463 58100).
Objave: 46
Teme: 0
Ocena:
0
Po mojem bi se dalo zmeniti tudi v angleščnini.
Mogoče na kratko: "Paket Abholung, Postlagernd auf die Name xx yyy, versandt von Firma zzz".
Strošek prevzema je bil 1 € (za paket kakih 30x30x20 cm).
O prispetju pošiljke me je obvestil pošiljatelj. Če pa boste potrebovali še kaj, mi lahko javite na zs. Lahko v vašem imenu tudi pokličem na pošto in se pozanimam ali je paket prispel.
Objave: 11281
Teme: 92
Ocena:
5
če greš čez ljubelj imaš že pred celovcem en kraj Ferlach, ki ima svojo pošto...pa če se da, se zmenid a naj pride tam 'post lagernd'...pa ti je bliže, laže najdeš, pa skoraj siguren sem da boš vsaj parkiral lahko pred pošto.
Objave: 73
Teme: 2
Ocena:
0
Pri dostavi 'poštno ležeče' bodite previdni, ker dostavne službe kot npr. DHL ne moreš angažirati, da ti dostavi poštno ležeče.
To gre le za pošiljke, ki so poslane po pošti, zato se je treba s pošiljateljem domeniti za ta način pošiljanja. Sem imel primer, ko sem komaj našel/se zmenil/prestregel pošiljko, ki je prišla z dostavno službo.
Drugače pa DHL iz Nemčije dostavlja tudi v Slo po najcenejši mednarodni tarifi (smo v območju 0, kar pomeni nič dražje kot v Avstrijo).