PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Napeljave greznica - zbiralnik vode????? pomoč!!

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Lep pozdrav!
moja težava - zaradi pomanjkanja sredstve se je v moji vasi zavlekla izdelava kanalizacije (iz 2011 na predvideno 2015) ker se imam namen naslednje leto vseliti v hišo bom seveda moral narediti greznico...
me pa zanima ali bi to greznico po priklopu na kanalizacijo (seveda bi jo 100% izpraznil, prečistil in po možnosti premazal) lahko uporabljal za zalogovnik deževnice (po stanovanju imam dvojno napeljavo...s tem bi prihranil pri nakupu zbiralnika vode.
prosim za Vaša mnenja...
lp
Gregor
a je greznice sploh še možno graditi? niso sedaj samo MČN ali kanalizacija?
Ne bom trdil, a če se ne motim, tudi neprepustnih več ne dovolijo (EU direktiva)?
Neprepustne greznice so dovoljene, samo kje imaš pa denar za praznjenje le te???
naredite si enostavno kalkulacijo s tem da šlovek dnevno porabi povprečno 150l vode potem pa pomnožiš na št. članov ter število dni v mesecu in ko ugotoviš kako veliko greznico bi moral zgraditi da jo prazniš samo 1x na mesec in ko ti komunala pove koliko je praznjenje+ prevoz+čiščenje pa CČN te boli glava in to fajn... žal se ta varianta ne splača
Popolnoma enako lahko naredite z MČN, jo po vseh direktivah in skladno z zakonom uporabljate do 2015, po priklopu pa umijete, zdezinficirate in nafilate z vodo.

Čao piki.
Točno to sem imela v mislih. Poleg tega ima pa kar nekaj ponudnikov v ponudbi pa tehniko odkupi nazaj po obveznem priklopu na kanalizacijo.

potrebno pa je računati še da se ta 2015 lahko premakne tudi na 2025 al pa še kaj hujega ker obljublja marsikatera občina ampak na koncu... nasrkamo navadni smrtniki Smile
Ampak kot je zgoraj berghaus napisal: posodo itak mora kupiti.
Potem pa: eno praznjenje parih kubikov je 60€. Potem pa naj izračuna kako pogosto bo praznil... in se hitro vidi, da se bolj splača kupiti še čistilno tehniko in imeti MČN.
greznico bi praznil sam - živim na kmetiji - imamo traktor (tri) in cisterno...tako da to nebi bil problem (strošek)...
bolj me skrbi kako bi jo 100% očistil (sicer bo tista voda za splakovanje wcjev in pralni stroj...ampak vseeno bi morala biti čista ko suzaSmile
Žal ne vem. Morda pa vedo prodajalci teh posod?
Osebno si ne predstavljam, da bi lahko plastično posodo po treh ali več letih očistil tako, da ne bi smrdela.
ne milim plastično...mislim narediti betonsko greznico, nad njo pa bo nadstrešek za avto
arsenal Napisal:greznico bi praznil sam - živim na kmetiji - imamo traktor (tri) in cisterno...tako da to nebi bil problem (strošek)...
bolj me skrbi kako bi jo 100% očistil (sicer bo tista voda za splakovanje wcjev in pralni stroj...ampak vseeno bi morala biti čista ko suzaSmile

Oče je moral pred leti s komunalnim podjetjem skleniti neko pogodbo o praznjenju greznice, da je lahko dobil dovoljenje. Če z 1.leto so mu poslali dopis, da je že porabil xx kubikov vode in mu morajo sprazniti greznico. Račun je bil 160€ . Naslednje leto je poklical drugega izvajalca-kanal in plačal 100€ . Račun rabiš da imaš potrdilo o praznjenju.

Lp
arsenal Napisal:greznico bi praznil sam - živim na kmetiji - imamo traktor (tri) in cisterno...tako da to nebi bil problem (strošek)...

Jaz sem ti zgoraj pisal o zakonsko čistem fekaljenju, ti govoriš ravno obratno. Potem ti bo mogoče lažje in ceneje, da odtoke enostavno spelješ v bližnji potok.

Dokler ne bo zahteve po potrdilu o praznenju.......

Ne gre mi v glavo, da pri novogradnjah stremite k takim rešitvam.

Kar se pa tiče kasnejšega čiščenja greznice, imate občutek, ali veste, da je betonsko lažje spucati, kot plastično?
Da sam čistiš greznico že sedaj ni doboljeno, vendar so nekje službe ki to kontrolirajo bolj pozorne kot drugje. Kaj boš pa naredil, če ti do leta 2017 ne pripeljejo kanalizacije in bo nujno potrebno dokazovati z evidenčnimi listi, kdo je prevzel odplake ter jih prečistil....
Naredi si izračun in ne strmi k nekim rešitvam, ki to niso... sploh pa ne delaj pretočne zadeve!!
Arsenal: nisem ravno strokovnjak za materiale, vendar se mi takole po logiki zdi, da je betonsko posodo težje (nemogoče?) sčistiti kot pa plastično.
Iskanje po temi