Objave: 260
Teme: 111
Ocena:
0
Seveda je prvi odgovor ne. Vendar pa bodimo realni, če je vrednost stanovanja/hiše približno 20% nižja od primerljivega stanovanja na lokaciji brez proge. Ali smatrate, da se splača razmišljati v smer izbire stanovanja ob progi. Ali ima kdo izkušnje, živi kdo ob progi. Novodobne enote imajo dobro izollirano okna, tako da ko je stanovanje zaprto se notri ne sliši, vendar pa je hrup ob odprtem oknu kar močno. Sploh je to zame opazno, ker trenutno ne živim b progi. Sama hiša, ki jo gledam je oddaljena približno 50m od dvotirne proge, po kateri je frekvenca vlakov visoka.
Tisti, ki živite ob progi, ali vam je za to odločitev žal ali ne?
Že vnaprej hvala za vse odgovore/razmišljanja.
Objave: 83
Teme: 4
Ocena:
0
Ko smo šli gledat eno parcelo zraven proge,je ravno v tistem trenutku peljal vlak,ne samo da se nismo nič slišali,tudi tla so se tresla. Sva se samo obrnila,pa če bi nam dali pol ceneje,kot so drugače ocenjene parcele.
Sedaj živimo nekje 200-300m zračne linije od železniške postaje,pa smo se na hrup nekako navadili,je res,če so okna zaprta,se jih sploh ne sliši.Tako zraven proge,pa sploh pravite frekvenca prometa velika,bi jaz zelo premislila,pa mogoče rajši še malo počakala z odločitvijo.
Moje mnenje.
Ocena:
0
No samo po drugi strani je pa trasa proge od Ljubljanskega Viča pa do Borovnice zelo gosto poseljena. Določene hiše, zelo lepe moderne hiše so zgrajene tik ob progi. To mi je res zanimivo...sploh glede na dejstvo, da so določene hiše nadstandardne (vsaj izgledajo tako). Pri teh hišah imam občutek, kot da pri lastnikih finance niso bile ravno najpomembnejši dejavnik!
lp,
Objave: 553
Teme: 2
Ocena:
0
Živimo ob Dolenjski železnici po kateri nekajkrat na dan (tudi ponoči) vozijo težke kompozicije z avtomobili iz Novega msta. Hiša je od proge oddaljena cca 25-30m.
V hiši (troslojna okna) se vlaka (razen tresljajev) skoraj ne sliši: moraš biti prav pozoren, da ga slišiš. Poleti spimo pri odprtem oknu, pa nas nočni vlaki ne zbujajo-z leti se namreč vlakov navadiš in jih sploh ne slišiš.... Jaz sem se preselila v hišo ob progi pred 20.leti z mirnega konca, vendar se ne spomnim, da bi me železniški promet kaj posebno motil. Mislim, da je cestni promet bolj moteč, ker je več ali manj konstanten pa tudi smrdljiv.
Torej mislim, da nakup stanoavnja ob progi ni slaba odločitev.
Objave: 1407
Teme: 54
Ocena:
2
Vsega se navadiš, ko možgani ta hrup predelajo ga prestavijo v ozadje in ga ne slišiš več. Ob progi nisem živel sem bil pa večkrat v hišah, ki so od proge oddaljene od 50-100m, jaz sem seveda slišal vsak vlak in tudi čutil treslaje, prebivalci hiše to sploh niso zaznali. Če gradiš ob avtocesti pa je tudi na dljši razdalji slišati neprestan hrup oz. šumenje vozil. Nekje pa jim letala letijo nad hišami itd....
Torej, če te hrup oz. zvok vlaka in treslaji ne motijo in ti je vse ostalo ok, zakaj pa ne. Kot sem že rekel poznam veliko ljudi, kateri živijo ob progi in avtocesti in hrupa sploh več ne slišijo.
Ko sem bil v vojski, sem bival in spal 300m od začetka letališke piste in nisem slišal ne potniških ne vojaških letal ko so vzletala in pristajala pa je bil hrup kar velik.
Objave: 1514
Teme: 11
Ocena:
26
Odgovor je Ne! Ne! Ne!
Živimo 10 m od ceste in nikoli ni miru.
Okna res lahko zapreš in s tem preprečiš hrup. Ampak to pomeni, da boste morali celo leto imeti zaprta okna. Poleti je pri zaprtih oknih nemogoče spati! Razen če imaš avtomatsko prezračevanje. Pa tudi čez dan si želiš imeti odprta okna in posedati na balkonu, ne pa živeti v enem bunkerju brez stika z naravo.
Razumem, da razmišljaš o nakupu zaradi nižje cene. Če si mlad, boš ta hrup še nekaj časa lahko prenašal, ampak prišel boš do točke, ko boš hotel mir in si ga boš tudi lahko privoščil in takrat boš svoje stanovanje težko prodal.
20% ni nič v primerjavi s tem, kar vas čaka vsak dan in vsako noč.
Za 20% manj si namesto novega poišči raje staro stanovanje na mirni lokaciji in ga obnovi.
Zmeraj se najde kaj sprejemljivega, samo zadosti dolgo moraš iskati. Pa malo sreče moraš tudi imeti.
Ocena:
0
Sej hiša ima tudi lep vrt, vendar res ne vem, kaj sploh lahko imam od vrta, če je na robu vrta že proga. Sicer to kupujeva sedaj, ko sva mlada in nimava namen imeti tega za vedno. Pa vendar...
Objave: 1407
Teme: 54
Ocena:
2
Vprašaj se kako bo s prodajo tega?
Objave: 140
Teme: 14
Ocena:
0
Vse je odvisno od tega, za kakšno progo gre. Če gre za dvotirno je verjetno precej frekvenčna in tam jaz res ne bi živela, še posebej ne samo 50m stran. Če gre pa za enotirno, kjer je frekvenca vlakov dokaj nizka, potem pa ni problema. Mi imamo čez cesto od bloka kamniško progo, ki "obratuje" samo med tednom in še to samo do 10h zvečer, tko da sploh ni blo problema se navadit. V bistvu bi raj živela ob eni taki progi kot ob kakšni prometni cesti, kjer non stop neki šumi, trobi in cvili. Te novejši vlaki pa se skorda ne slišijo, pa še tko poredk vozijo, da niti ne veš da imaš progo zraven.
Objave: 12051
Teme: 16
Ocena:
27
odvisno od tega kaj pričakujete od hiše. Da bo streha nad glavo in odeja okoli vas, potem bo OK tudi če je zraven tirov (ogromno ljudi tako živi, pa jim nič ne manjka - če njih vprašaš). Če pa želite še kaj drugega predvsem pred hišo, potem pa ...
"Ko bom velik, bom malo manj majhen"
Objave: 139
Teme: 0
Ocena:
0
Tistih 20 % nižje vrednosti nakupa ,ne odtehta.