PodSvojoStreho.net Nepremičnine Nakup, prodaja in pravna vprašanja Nasvet glede izbire lokacije

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pozdravljeni,
Odločava se za nakup nepremičnine, na kateri bi si zgradila dom. Trenutno sva pri izbiri lokacije. Gledava okolico Ljubljane. Ponudila se nama je priložnost izbire parcele v Ihanu. Ihana drugače nisva poznala, z izjemo predsodkov glede smradu. Ko sva bila zdej parkrat tam, se nama je zdelo ok.
Kaj pa vi mislite? Ali zna biti ta vonj (mislim, da je zaradi prašičje farme) moteč? Kaj pa drugi dejavniki? Gre za relativno ravninsko področje...ali je možnost poplav? Predvsem me zanima mnenje ljudi, ki dejansko poznajo to področje. Že vnaprej hvala za vaše mnenje.
lp
Potrkaj na par sosednjih vrat s kavo v roki...
211 konjev sreče v ovinkih...
[img]httpunichr("58")//shraniunichr("46")si/f/P/Cm/2bVKGTTq/1/r53superchargedunichr("46")jpg[/img]
JOHN COOPER WORKS evolucija
Za obisk se odloci ko je oblacno in ''dol tisci''. Takrat smrad najbolj smrdi Tongue .
Glede poplavnih obmocij kontaktiraj ARSO za karto poplavnih obmocij. Ce je parcela slucajno v poplavnem pasu bos imel tezave z GD.
Na poplavnih območjih se spolh ne sme zato preverite to nujno vnaprej.graditi -
Kaj pa ostali? A je kdo iz tistega konca oziroma se pogosto tam giblje?
Smrad je bil včasih vsak dan na tapeti, dandanes smrdi le še iz čistilne naprave, do domžal ne vem kdaj je nazadnje seglo... Drugače pa odkar je kamniška bistrica regulirana ne bi smelo več poplaviti, nazadnje mislim da je bilo poplavljeno kakih 15 let nazaj, mogoče bo kdo drug kaj več vedel povedati... Tudi jaz sem gledal ihan in prelog, veliko raje pa bi se kot za ihan odlocil za kakšne jarše (s od domžal)... Če imaš otroke/boš imel malo pazi vsaj na avtobusno povezavo, pa ne dvakrat na dan Smile
aja pa še to - ihan bo v bližnji prihodnosti dobil uvoz/izvoz na AC, tako da malo po pameti izbiraj lokacijo, jaz sem gledal tri parcele mimo katerih bi sla nato ta trasa in sem rekel ne hvala...
Anzze,
Pa mogoče veš, kje bo šla ta trasa priključka na avtocesto? Vendar pa mislim, da za parcelo, ki jo imava možnost kupiti to ni problematično, saj je na vzhodnem delu Ihana, stran od avtoceste.
Kaj pa zjutraj, a je gužva za v Lj? Ali se Ihančani poslušujejo poti čez Domžale ali čez Dol/Pšato?
lp,
prilagam sliko kjer bo sel prikljucek na avtocesto (ki lezi zahodno od naselja). Tam kjer sem označil zelen krog se prodajajo tri parcele (lastnik izseljen, zeli bolj kot ne prodati) po cca 700 m2... Prometno cesto na eni stranici parcele se nekako prebavim, na dveh koncih pa nikakor ne... Drugace pa zaenkrat ko se ni prikljucka je promet vedno tekoc in ni problema, mislim da vecina hodi na domzale na AC, je pa tudi odvisno ker dejansko je od domzal oziroma preloga pa proti jugu do ceste lj-litija 'vseskozi' naselje... sigurno gredo nizji na litijko in potem v sentjakobu na AC. Ko bo prikljucek bos imel pa tri moznosti, skratka kar se tega tice nic skrbet...
Iskanje po temi