Objave: 6
Teme: 3
Ocena:
0
Sem pred fazo polaganja vodovodnih cevi in me zanima sledeče:
ali uporabiti pocinkane cevi (se še to danes sploh uporablja)
ali uporabiti plastične cevi (aluplast ali pvc).
Za oba tipa nekako že imam izvajalca (z pocinkanimi cevmi celo strica, ki bi napeljavo naredil za zalo mali denar).
Zanima pa me na kratko, za kaj katere ja oz. ne. (prednosti - slabosti).
hvala za odgovore.
Objave: 4249
Teme: 26
Ocena:
1
Za začetek:
<!-- l --><a class="postlink-local" href="http://www.podsvojostreho.net/forum/viewtopic.php?f=28&t=31226&">viewtopic.php?f=28&t=31226&</a><!-- l -->
<!-- l --><a class="postlink-local" href="http://www.podsvojostreho.net/forum/viewtopic.php?f=6&t=19500&">viewtopic.php?f=6&t=19500&</a><!-- l -->
<!-- l --><a class="postlink-local" href="http://www.podsvojostreho.net/forum/viewtopic.php?f=6&t=17125&">viewtopic.php?f=6&t=17125&</a><!-- l -->
lp
Mi o avionu, pilot iz gozda....
Objave: 16690
Teme: 48
Ocena:
49
Brezvezno mletje.
Daj, kar te pride ceneje. Držati mora eno in drugo (ali tretje).
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
![[Slika: 18-09-2024-14-01-01.jpg]](https://i.postimg.cc/JhNTy8Zp/18-09-2024-14-01-01.jpg)
Verjeli ali ne, 570 ni dovolj!!!!
Objave: 1237
Teme: 62
Ocena:
0
se mi zdi da pocinkano ne dela več skoraj nihče, to je stara šola.
je pa z plastiko veliko lažje in hitreje delat...
Objave: 177
Teme: 0
Ocena:
0
Pocinkana, cenejši material, dražje delo (več delovnih ur), slabost vodni kamen.
Alumplast, dražji material, cenejša delo (manj ur), zaradi gladke površine, se ne nabira vodni kamen.
Na koncu sta, cenovno, obe varianti, nekje enaki in obe bosta preživeli do naslednje renovacije.
Objave: 243
Teme: 13
Ocena:
0
Aluplast daj notri, pocinkane so nekako passe...
Objave: 11281
Teme: 92
Ocena:
5
Držalo bo oboje. S pocinkanimi je veliko več dela kot s plastiko, zato dandanes deljo praktično že vsi s plastiko. Na vsak način pa naj tisti dela z materialom, ki ga najbolje obvlada.
Jaz sem dal plastiko...kolikor mi je rekel vodovodar, bi pri pocinkanih prišel ceneje skozi z materialom, vendar bi veliko dlje delal tako da bi cela bila na koncu enaka, če ne višja..tako da..bomo rekli da zavisi od cene urne postavke (tu je stric verjetno v prednosti, ker ti bom manj računal).
Pa spet..zavisi od zahtevnosti inštalacij...če pomislim pri nas v pritličju...bi bila ZF naredit to v pocinkanimi. Za kako koplanico pa....
Objave: 61
Teme: 1
Ocena:
0
Daj plastične cevi,so čiste in ne rjavijo.
Objave: 188
Ocena:
0
Voda in plastične cevi.
Srečal sem se z dvema barvama cevi. zelene in sive je kaka razlika ali isto sraje?
L.P.
STAHER
Objave: 247
Ocena:
0
Bistvene razlike ni, barva se razlikuje zaradi različnih proizvajalcev...
Objave: 1073
Teme: 8
Ocena:
1
načeloma razlika je... zelene so (po navadi) PP-R -> zelo poceni same cevi kot tudi fittingi, je pa potrebno spoje varit, za kar rabiš opremo, razne sive, bele.. pa alumplast, katere so bistveno dražje od PP-R je pa bistveno lažje delat z njimi, saj so v kolutih in jih vlečeš kot špago... so pa fittingi dosti dražji, lahko pa jih kupiš kot PRESS (cenejši, ampak rabiš posebne klešče) in pa "navojne" za kar potrebuješ "viličasti" ključ (te so dražje)...
Spoštujte uporabnike portala | Opišite svoj problem čim bolj natančno - vključno z naslovom | Preden postavite vprašanje uporabite ISKALNIK | Pišite v slovenščini; KRIČANJE ni dovoljeno | Komercialno oglaševanje ni dovoljeno
Objave: 247
Ocena:
0
No ja, zdaj smo jih že ločili na alumplast in PP-R. Moj odgovor se je nanašal na sive in zelene PP-R cevi, ker sem tako pač razumel.
Glede alumplasta pa se strinjam glede napisanega.
Objave: 188
Ocena:
0
L.P.
jaz sem mislil med pp-r zelene in sive isto sranje ne!