PodSvojoStreho.net Nepremičnine Nakup, prodaja in pravna vprašanja Nakup ali najem

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Migaj Napisal:stanovanjem pada vrednost, cena pa tudi
O cenah ne bi preveč... (mi dvigne pritisk). Ravno zdaj si ogledujem apartmaje (pa ne za sebe) v gorskem svetu. Slovenija je še vedno 1x dražja od sosednje Avstrije.
Na primer:
- Slovenija (Bovec ipd.) garsonjerca ~25m2, je ni pod 100K €.
- Avstrija (Gerlitzen, 100m od smučišča) 1,5S 48m2 65K €

Tale balonček držijo skupaj banke - hipoteke za zavarovanje kreditov. Koliko se dejansko proda je druga zadeva. Vsekakor jaz v danem trenutku ne bi kupoval - najem ali pa gradnja.
211 konjev sreče v ovinkih...
[img]httpunichr("58")//shraniunichr("46")si/f/P/Cm/2bVKGTTq/1/r53superchargedunichr("46")jpg[/img]
JOHN COOPER WORKS evolucija
Se povsem strinjam s predhodnikom!
Dokler banke ne počistijo svojih bilanc, bodo cene nepremičnin nerealno visoke.
No jaz lahko povem tole, sem bila sedaj v tem ali kupiti stanovanje ali raje najem in vezava.V našem karju ni bilo enega pametnega stanovanja, enega...kljub vsej krizi nepremičninskega trga.
Kar se je prodajalo ali je bilo total sesuto, staro, vse za obnovit, govorim o blokih, kjer je treba streho, fasado,okna radiatroje, itd., cene pa take, da te vrže na rit.

Pa je spet bila dilema ali kupiti ali vzeti v najem, ker ja ok, s tako vsoto so obresti lepe, ampak mene je najbolj dilema kaj bo z evrom, kaj če se čez leto ne pojavi nič pametnega za kupit..pa tud sam najem ni poceni, pri nas cc 500 eu najem + stroški, kar ni malo.Od znesak obresti, pa je treba računat pol tud davek, ki ga plačaš.

Kakorkoli, kupila sem eno stanovanje, edino, ki je bilo že vse renovirano, tud fasada na novo in streha, ker se mi zdi boljš , kot se sekirat kaj bo z evrom, ali bo moj denar čez eno leto še tolk vreden kot danes.
Da ne govorim o prodajalcih, ki ti niti pod razno ne spustijo cene.In rečeš,ok, bom šel pogledat še uno drugo, pa se ti zasmejijo, ti kar, naše je tolk in ga za manj niti pod razno ne damo, se bo že našel kupec, prej ali slej.In tako je.
Ne računat kaj dost, da se bodo cene drastično znižale, oz.lahko se bodo, samo ne tistim stanovanjem, ki jih mi želimo.Mogoče bo kdo prodajal, ko mu bo voda tekla v grlo, ostalo pa ....

Pa srečno z odločitvijo.

Pa previdnost ob nakupu ne bo odveč, vse sploh zk 3x preverite.
Jaz sem in dobr, da sem , se tako izognila nakupu stanovanja, ki bo po vse veliki verjetnosti šlo v stečajno maso, ma agencije si itak pol obrišejo roke in rečejo, mi nismo vedeli, kupec, pa ga nadrsa.
Lp
Če smo že ravno pri stečajni masi: stečajni upravitelj lahko prereka vse pravne posle, ki so bili sklenjeni v zadnjem letu pred dnevom objave stečaja.
V praksi pa dvomim, da je že kdaj prišlo do tega, da bi kupcu vzeli stanovanje in mu vrnili kupnino.
Bolj je to varovalka, da recimo ne bi tik pred stečajem prišlo do zlorab (in prodaje stanovanj po smešno nizki ceni).
Problem pa so lahko objekti, ki niso etažirani in na njih še bančne hipoteke.
Vendar je tudi to rešljivo, le točno je treba vedeti vse potrebne korake.

Kar se pa cen tiče: posamezniki lahko držijo ceno, če jim za vratom ne stoji kakšen bančni kredit.
Vendar padec cen ne bo zaradi individualnih lastnikov - do padca bo prišlo, ko bodo banke začele čistit svoje bilance, ko bodo stečajni upravitelji začeli prodajati nelikvidne nepremičnine (sto in več stanovanj) in ko bodo manjši podizvajalci dojeli, da za stanovanja, ki so jih prejeli namesto plačila za opravljena dela, ne bodo iztržili 3000 ali več eurov.... in bodo začeli ponujati ceneje, da bodo lahko preživeli svoj s.p. ali d.o.o.
Pri depozitu ne pozabi, da so obresti nad 1000 € letno obdavčene.
1 2
Iskanje po temi