3.11.2011 ob 08:36
Hvala na diskusiji!
Ja, morda se je lahko strinjati da je najbolje 'žrtvovati' 500+€ za pripravo pogodbe itd., ampak!: to je skoraj mesečna plača?!
Situacija je povsem jasna - nepremičnina je neobremenjena, en lastnik, vpisan v ZK, kupec je znan.... redosled kupo-prodaje smo napisali. Torej? Zadržek je bil, v zvezi dokončnega poplačila prodajalca in primopredaje originala pogodbe, pa smo to prediskutirali....to, da ostane original do končnega poplačila pri notraju, ali prodajalcu se mi zdi dobra varovalka....
Že tako zapade državi plačilo 2% davka, kar niti ni malo....
Še zanimivost: V času prodajanja smo opazili tudi, da agencije delajo tudi z bajnimi 4% provizije....+ DDV + priprava pogodbe itd?! ja pa kaj še?! :roll:
hock: .....hitra računica pokaže da je to takoj 5000€+! Ni hec, a ne?! :wink:
Ja, morda se je lahko strinjati da je najbolje 'žrtvovati' 500+€ za pripravo pogodbe itd., ampak!: to je skoraj mesečna plača?!
Situacija je povsem jasna - nepremičnina je neobremenjena, en lastnik, vpisan v ZK, kupec je znan.... redosled kupo-prodaje smo napisali. Torej? Zadržek je bil, v zvezi dokončnega poplačila prodajalca in primopredaje originala pogodbe, pa smo to prediskutirali....to, da ostane original do končnega poplačila pri notraju, ali prodajalcu se mi zdi dobra varovalka....
Že tako zapade državi plačilo 2% davka, kar niti ni malo....
Še zanimivost: V času prodajanja smo opazili tudi, da agencije delajo tudi z bajnimi 4% provizije....+ DDV + priprava pogodbe itd?! ja pa kaj še?! :roll:
hock: .....hitra računica pokaže da je to takoj 5000€+! Ni hec, a ne?! :wink:

)... Saj ne da je kaj razlike med tistim templatom in pa tistim kar potem napiše odvetnik/notar/agencija... V pogodbi mora pač bit samo še ZK dovoljilo s katerim ti je omogočen vpis v ZK in pa EMŠO kupcev in prodajalcev (sam sem dal davčno, ker v zakonu piše ali EMŠO ali davčna) pa mi je notarka komplicirala - pa sem popravil) pogodbo pa hrani notar do potrditve plačila...