PodSvojoStreho.net Nepremičnine Nakup, prodaja in pravna vprašanja vaše mnenje o stanovanju

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
pozdrav,

vidim, da vas je tule kar nekaj postalo "strokovnjaki po sili razmer" ali pa pač ste v tem dalje kot sam, ker tudi sami iščete... Zanima me vaše mnenje glede cen stanovanja, oceni vrednosti in tako dalje, pa me zanima kaj si mislite o spodnjem stanovanju, predvsem kar se cene tiče, preden sploh pokličem za ogled stanovanja oziroma če mogoče kdo pozna to naselje. Gre za tako imenovano gradnjo iz .2007, Metuljček v Kamniku. Če kdo kaj več ve, bo dobrodošlo, 120 jurjev pač ne daš od sebe vsak dan:

<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.nepremicnine.net/nepremicnine.html?id_regije=1&nep=1&posr=1&detail=5519570&pic=1640662.jpg">http://www.nepremicnine.net/nepremicnin ... 640662.jpg</a><!-- m -->

lp

u
Fletno stanovanje, s sicer precej ozko dnevno in spalnico ... glede na fotko atrija, je to stanovanje obrnjeno za zahod, na drugi strani ograje imaš pa direkt pločnik in cesto. Ta stanovanja so tudi nekoliko pod nivojem pločnika. Za moje pojme lokacija ni ravno top ... čez cesto imaš Tuševo trgovino, okoli nje pa stanovanjsko sosesko (hiše). Okoli Metuljčka so bolj ko ne prazna zemljišča, na katerih predvidevam je predvidena gradnja.
Več glav, več ve ...
Tudi meni ni všeč, da so sobe tako po dolgem in je posledično vse tako ozko... mal klavstrofobično že skor. Pa ne vem kako je nad atrijem... koliko je nadstropij in kakšni sosedi so gor... ker znaš namreč v takih pritličnih stanovanjih marsikaj pokasirat na atrij z zgornjih štukov. Kar se pa Kamnika tiče je meni sicer všeč, samo promet zna bit heba... mogoče je zdej malo boljše ko so zgradil mengeško obvoznico.
Stanovanje ni atrijsko, ampak je takorekoč kletno, t.j. kot že rečeno je atrij pod nivojem terena - po domače: vsak ki gre pločniku mimo ti lahko pljune ali vrže čik v atrij. Slike precej lažejo, če še nisi videl v živo, čimprej.
Ni mi jasna logika 72 m2 DVOsobnega stanovanja. Imeti stanovanje čez 70 m2 BREZ otroške sobe? Ne vem, no... Premisli in dobro preštudiraj tloris.

Lokacija sama ni slaba za Kamnik. Šola, vrtec, pošta... vse na 200 metrih. Čez novo povezovalno cesto je 300m do kamniške obvoznice, do LJ je od 20 do 35 minut.
Za Metuljček velja, da ima velike a neposrečene tlorise z velikanskimi balkoni (ki gredo seveda na račun površine stanovanja). Vzhodna lega (proti Kamniški Bristrici) je ok, tvoja (proti Ljubljanski cesti) precej manj.
Kot bivši stanovalec Kamnika, seveda poznam ta objekt.
Kar je obrnjeno na cesto, po mojem ni v redu (in mengeška obvoznica s tem nima nič skupnega), ker po tej cesti poteka ves promet na relaciji Stol-Duplica-Kamnik.
Vidim pa, da cene lepo padajo. Kot se spomnim, so stanovanja v Metuljčku še lansko leto ponujali po 2000€/m2, predlani pa nad 2200 (se spomnim, ker se je sodelavec zanimal, pa se potem ni odločil).
Gradnja je menda solidna, so pa bili, če se prav spomnim, neki problemi z zamakanjem v garaži/kletnih prostorih?

Do Ljubljane prideš v 20 minutah samo ob nedeljah :twisted: tudi do osnovne šole je po mojem več kot 200m, ampak to so že detajli ;-)
Preprosto je predrago - gradnja je relativno OK ampak recimo za delat v Lj - kaj se boš cizal cele dni, alternativa pa je cizanje z vlakom?
Kot se spomnim, vlak vozi skoraj 1 uro :roll:
Je pa res, da je vožnja zdaj verjetno nekoliko hitrejša, odkar so odprli mengeško obvoznico.
Jaz sem se sicer vozil preko Volčjega potoka in potem na avtocesto pri Domžalah.
pozdrav,

hvala za odziv.

stanovanje sem si ogledal oz. sva si ga ogledala. Lokacija je za naju idealna zaradi služb, saj je žena zaposlena v Mengšu, jaz pa delo opravljam doma oz. rabim takorekoč samo računalnik. Sicer bi se selila v novo okolje, tudi prostor mislim, da je zelo dobro izkoriščen. Do sedaj sva si ogledala že kar nekaj dvosobnih stanovanj z uporabno kvadraturo tam 60-75, pa so bila nekatera zaradi nefunkcionalne postavitve videti manjša od slednjega, tudi "diha" precej dobro in daje občutek prostornosti.

Spalnica je tudi meni na sliki delovala majhna, vendar je več kot dovolj velika, oprema v stanovanju je kvalitetna in nama je bila všeč, tako da bi bila uporabna z nekaterimi "izboljšavami".

Kamnik bi še spoznavala, edina stvar ki je na prvi pogled malce moteča je lokacija stanovanja oz. terase kot ste omenile, je na teraso vidno iz pravzaprav vse stanovanj na tej strani bloka, iz ceste oziroma pločnikov pa pravzaprav ne... Preko znancev sem našel še enega gospoda, ki v Metuljčku živi in pravi da so sosedje okoli tega stanovanja vsi ok in da je bil tudi prejšnji lastnik zadovoljen ter ni imel nobenih problemov. Kaj pa vem, stanovanje nama je všeč.

Je pa smola, ker naj bi bilo stanovanje dejansko že rezervirano oz. naj bi se čakalo vplačilo are, tako da vseeno še ni dokončno oddano...

A lahko v tem primeru ponudim recimo za kakšnega jurja višjo ceno kot pa tisti ponudniki? Verjetno se noben lastnik ne bi branil višje ponudbe kljub že ustnemu dogovoru?
vitel Napisal:Preprosto je predrago - gradnja je relativno OK ampak recimo za delat v Lj - kaj se boš cizal cele dni, alternativa pa je cizanje z vlakom?

Prijatelj iz Kamnika pravi, da vlak vozi približno 45min, z avtom iz Kamnik pa zjutraj med 6-8 pride do Aškerčeve v LJ v 25-30min, če gre na Vodice, ob normalnih urah pa enako rabi tudi po normalni čez Mengeš, Trzin, Tomačevo, torej vsaj zame je LJ skoraj čez cesto, glede na to, da sem v preteklosti že delal tako, da sem se vozil po uro in pol v eno smer. Glede tega smo Slovenci precej razvajeni. :lol:
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.siol.net/Avtomoto/Zanimivosti/Reportaze/2011/10/Kamnik-Ljubljana_busvlakavto.aspx">http://www.siol.net/Avtomoto/Zanimivost ... kavto.aspx</a><!-- m -->
Več glav, več ve ...
15 let sem se vozil iz Kamnika v LJ, tako da ne verjamem, da pride do Aškerčeve v pol ure.
Če se pride do ringa v pol ure, je že kar dober dan.

Glede rezerviranosti stanovanja.
Če je rezervirano, dana beseda in se čaka na plačilo are, potem vsaj jaz ne bi ponujal višje kupnine.
Lahko gre tudi za finto.
Verjetno tudi ti ne bi rad posloval z nekom, ki ne drži dane besede.
Počakaj torej, da mine rok rezervacije... agenciji povej, da si pripravljen plačati aro na dan X in potem čakaj na razplet.
Vsaj jaz bi tako naredil... ti pa seveda sam odloči.

@Anja: Bravo! Na kratko si potrdila tisto, kar sem jaz na dolgo opisoval ;-)
Še z Domžal ali Brezovice navadno ob konici ne boš v pol ure na Aškerčevi, kaj šele iz Kamnika. Če se ti ni treba cizat v Lj. - toliko lepše, ampak za tak dnar bi kje v podobni okolici Lj. dobil tudi kaj boljšega pomoje. Recimo v Kranju.
Ne bom preveč pameten, ampak glede na to, da se vozimo iz Kamnika (Perovo) vsak dan v Ljubljano in nazaj (jaz z vlakom, žena z avtom), lahko napišem le tole: jeba. Čista jeba. Vsaj za nas.
Kako to izgleda v praksi: zjutraj zgodaj vstanem, grem peš (20 min) v vsakem vremenu na prvi vlak (05:27) in sem ob 06:15 v službi (bližina železniške postaje). Žena pelje sinčka v vrtec v Ljubljano z avtom (odhod malo pred 7:00) in prispeta v Moste okoli 8:15. Vedno se peljemo čez Arburetum in nato na AC Domžale izvoz Ljubljana Fužine, pa na Zaloško... Imamo pa 1 avto, oba službi v Ljubljani, vrtec ravnotako. Popoldne pa zbor družinice v LJ in nato skupaj domov, kar nam le redko uspe, saj žena ostaja dlje v službi in išče potem možnost prevoza domov (sodelavci, vlak, bus...).
Je pa matranje tale vožnja gor in dol vsak dan. Da ne govorim o (ne)varnosti na (AC)cesti...
Ti imaš sicer čisto drugo situacijo (delaš od doma, žena pa v Mengšu), tako da kar se logistike tiče sploh ni primerjave... Mogoče "pomagam" komu drugemu.
Iskanje po temi