Objave: 553
Teme: 90
Ocena:
0
Kateri uplinjevalni kotel tam nekje 35kw bi mi svetovali do 2000€?
Kaj menite o temu:
<!-- m --><a class="postlink" href="http://ogrevalnatehnikaprejac.si/kotli/lesni-uplinjevalni-kotel-atak-dp.html#">http://ogrevalnatehnikaprejac.si/kotli/ ... k-dp.html#</a><!-- m -->
Objave: 4080
Teme: 39
Ocena:
3
attack ni vigas klon, ima sesalni ventilator. ga ima en kolega, ampak lambda verzijo. jaz ga grem drug teden gledat k njemu, ga še nisem videl iz prve roke. ne vem sicer od kje si doma, ampak če ti ni problem prit do mene v ljubljano greš lahko z mano. temperaturo dimnih plinov drži lepo nizko in menda da vsaj model lambda zelo lepo dela.
Ocena:
0
Zanima me razlika med kondenzacijskim, uplinjevalnim in nizkotemperaturnim kotlom? Katerega se najbolj priporoča?
Ali je najslabši uplinjevalni kotel na polena še vedno boljši od najboljšega navadnega kotla na polena?
Objave: 683
Teme: 2
Ocena:
0
Po performansu je uplinjevalni vedno boljši od navadnega na polena, v rokovanju s slabšim uplinjakom, pa lahko potegneš kratko..
Objave: 683
Teme: 2
Ocena:
0
Dober kotel s spodnjim odgorevanjem kot C28 je terna. Če kupuješ uplinjaka je trg dosti bolj kompleksen in zahteva kar precej dela da ločiš zrno od plevela.
Se pa lepo vidi preko forumskih težavic, koliko časa traja, da je "rokovanje s slabšim uplinjakom obvladjivo"
Ocena:
0
Kakšna težava pride z vlažnimi drvmi?
Objave: 4080
Teme: 39
Ocena:
3
regulaciji primarnega in sekundarnega zraka lahko zelo močno nihata med enim ciklom gorenja. ekonomični kotli tega ne krmilijo, temveč uporabljajo neke fiksne vrednosti v nekem nastavljenem razmerju (vendar ne vsi, obstajajo ekonomični kotli z lambda regulacijo). če je kotel nastavljen za suha polena, kjer je npr. delež sekundarja višji, bo to pri vlažnih polenih le hladilo komoro, in obratno, če je nastavljen na bolj vlažna drva, bo s suhimi bolj sajil. čeprav velja reči, da prav mokrih drv noben kotel ne požre rad. problem je seveda tudi nastavljanje takega kotla, ki je bolj, recimo temu, izkustveno. pa nekateri bolj ekonomični kotli ne poznajo regulacije vrtljajev ventilatorja, in delujejo v on-off načinu, kar seveda dandanašnji ni več potrebno. obstajajo pa tudi poceni uplinjaki, ki vsaj hitrost ventilatorja krmilijo zvezno, ali vsaj v zadnjih 5°C pred nastavljeno vrednostjo preklopijo na zvezno krmiljenje, ali imajo vsaj za nastaviti zgornjo in spodnjo moč ventilatorja, in kar je še takih rešitev, ki krmiljenje vsaj približajo zveznemu.
Ocena:
0
Če z navadnim kotlom skuriš 15m3 drvi, koliko manj jih pokuriš z uplinjevalnim kotlom?
Objave: 64
Teme: 1
Ocena:
0
Sem nov na forumu in gledam uplinjevalne kotle,zanima me če ima kateri od forumašev kotel attack dpx 25 lambda? Kotel bi si rad ogledal v živo ,lahko mi sporočite na moj mail:miso.novak500@gmil.com ali telefon:041 909 849.
L.P.
Objave: 24
Teme: 6
Ocena:
0
Kolega prodaja Unical gasogen 25 kw..Star ok.8 let.lp.