PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Napeljave Prezračevanje mikrovent

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
izt25 Napisal:Mikrovent še ni v redni prodaji. Cena bo cca. 450 EUR na kos.
Na obstoječa okna ne gre, ker rabiš cca. 10 cm višine.
Interal (SCHUECO) 1.000 EUR/kos.
bo možno dobiti za mikrovent subvencijo?
Ne bi vedel. Bo pa kmalu sejem DOM, pa boš tam lahko dobil več informacij.
mikrovent imam tudi sam ! zadeva super deluje, cena pa je 490 pa še subvencijo dobiš nazaj.
in kolikor sem zasledil da zrak potuje samo okoli okna.... to ni res..
daddydee Napisal:mikrovent imam tudi sam ! zadeva super deluje, cena pa je 490 pa še subvencijo dobiš nazaj.
zanima me če lahko napišete podrobneje delovanje sistema?hvala
Sistem je sestavljen iz dveh ventilatorjev. Eden vleče zrak noter drugi pa ga izpihuje ven preko toplotnega izmenjevalca. Ima 4 režime delovanja. Normalno, intenzivno, vpihovanje, izpihovanje. Vgradi se v profil nad okno.
Deluje preko RF daljinsekga upravljalnika. Ena enota zadošča za 16-20m2 prostora.

Lp
Delam ko ostali spijo  Smile
Koliko vas je kliknilo na .pdf v prvem postu? Opisano je delovanje, cena, da izpolnjuje pogoje eko sklada, da obstaja Mikrovent 300 za prostore do 60m2 ...
Smorny Napisal:Koliko vas je kliknilo na .pdf v prvem postu? Opisano je delovanje, cena, da izpolnjuje pogoje eko sklada, da obstaja Mikrovent 300 za prostore do 60m2 ...
že že ampak me zanima kot sem že napisal mnenja in izkušnje uporabnikov ne pa kaj piše na letakih....Wink
mešter Napisal:že že ampak me zanima kot sem že napisal mnenja in izkušnje uporabnikov ne pa kaj piše na letakih....Wink

Dragi Mešter, odgovor ni letel direktno nate. Najdeš pa v letaku odgovora tudi na svoji vprašanji:
- zanima me če lahko napišete podrobneje delovanje sistema?hvala
- bo možno dobiti za mikrovent subvencijo?
Jaz sem pa zadnjič za šenk dobil ena stara okna skozi katera že fino piha in bom raje kar njih vgradil. Potem pa se eni čudijo kako lahko eni naredijo hišo za 100 jurjev, drugi pa je ne more dokončati niti za 200.
daddydee Napisal:mikrovent imam tudi sam ! zadeva super deluje, cena pa je 490 pa še subvencijo dobiš nazaj.

Zdravo,

v manjšem počitniškem stanovanju (40m2) bomo zamenjali okna in vrata in razmišljamo tudi o Mikroventu. Prebral sem v teh temi 1 pozitivno izkušnjo.

Je sedaj po vsem tem času še kakšna izkušnja s tem sistemom? Ko sem pred petimi leti končal hišo se je izkazalo, da so vse "novotarije" povzročale probleme, zato sem pri tovrstnh zadevah malo bolj previden. Če je zadeva tako super, bi pričakoval več uporabnikov in še več pozitvnih izkušenj...

Hvala in lp,

Tinia.
Zanimiva zadeva....

Sam bom sicer delal stanovanje (100m2). In sicer se bo delalo predelne stene.

V prezračevanju in oknih sem sicer relativno zelen, nekaj sem sicer že spraševal za cene in me je kar zadelo, ko mi je prodajalec rekel, da pride za 100m2 prezračevalnega sistema z rekuperatorjem cena cca. 2500 EUR.

Pa me zdaj zanima sledeče. Okna bomo menjali v vsakem primeru (4 okna). In me zanima, če se mi morda bolj splača namesto celotnega sistema prezračevanja dat ta okna mikrovent. Izkoristek do 87% se mi zdi tudi kar velik. Kaj pravite glede na klasične rekuperatorje?

Tega okna najbrž nebi dal v kopalnico - 5. okno (ravno tam najbolj potreben :? ) in pa v eno sobo 6. okno. In sicer zaradi tega, ker tam okno meji na nečist zatohel zrak (beri: pokrito skladišče z azbestnimi ploščami - delno odprto) in pa v hodnik, kjer okna ni, so pa vhodna vrata. Zanima me, če bi bilo v primeru kopalnice in sobe treba vleči dodaten vod na čist zrak in, če morda viste, kje bi se potemtakem dobil kakšen sistem rekuperacije za podobno majhno kvadraturo 10-15m2....

Lp :wink:
Sam sem vgradil centralni prezračevalni sistem, skupna cena je cca 8000 EUR, skupna prezračevalna površina pa cca 300 m2 (torej velika hiša).

Kaj me moti pri Mikroventu:
- 500 EUR * 15 oken = 7500 EUR
- električni ventilatorček v vsakem oknu: hrup, okvare, filtri?
- nihče me ne bo prepričal v 90% izkoristek (po mojem mnenju je bistveno slabši od pravega rekuperatorja)
- sigurno slabša izmenjava zraka po celem prostoru (izpih in vpih blizu skupaj)

Moje mnenje: ne v novogradnjo!
Malo za prebrat.
<!-- m --><a class="postlink" href="http://mojdom.dnevnik.si/sl/Gradnja+in+prenova/5242/Prejeli+smo%3A+Zakaj+ne+priporo%C4%8Dam+prezra%C4%8Devanja+MIKrovent">http://mojdom.dnevnik.si/sl/Gradnja+in+ ... +MIKrovent</a><!-- m -->
<!-- m --><a class="postlink" href="http://mojdom.dnevnik.si/sl/Gradnja+in+prenova/5347/Zakaj+je+MIKrovent+trenutno+najbolj%C5%A1a+re%C5%A1itev+lokalnega+prezra%C4%8Devanja+na+trgu">http://mojdom.dnevnik.si/sl/Gradnja+in+ ... ja+na+trgu</a><!-- m -->
<!-- m --><a class="postlink" href="http://mojdom.dnevnik.si/sl/Gradnja+in+prenova/5651/Prejeli+smo%3A+MIKrovent%C2%AE+%E2%80%93+zmagovalec+lokalnega+prezra%C4%8Devanja">http://mojdom.dnevnik.si/sl/Gradnja+in+ ... 4%8Devanja</a><!-- m -->
Vidim da me je nekdo prehitel :oops:
No, je bil v reviji Moj Dom - kar obsežno opisano delovanje in slabosti Mikroventa s strani nekega strokovnjaka na področju prezračevanja in tudi on pravi, da za novogradnje sistema ne priporoča in da so centralni rekuperatorji mnogo boljši. Problemi so menda pri deklariranih izkoristkih, hrupu ventilatorjev (menda je večji pretok tako glasen, da je primeren samo če te ni v prostoru, za spat pa sploh ni, če pa daš na nižjo stopnjo pa ne dosega min. zahtev za izmenjavo zraka ko to najbolj rabiš- ko ponoči spiš- dihaš), uglavnem strokovnjak je zadevo kar spljuval. Seveda so se v naslednji številki revije oglasili iz MIKA in zadeve nekoliko upravičevali vendar po mojem mnenju niso čisto prepričljivo ovrgli zadev. Skratka zadeva naj bi bila pogojno primerna za obnove, ko ne moreš vleči razvodov za centralno prezračevanje in je seveda boljše kot prostori na diht in vsi problemi povezani s tem. Sam pa seveda zadeve ne poznam, pišem samo kar sem prebral v reviji. verjetno bo res najbolje, da uporabniki povedo svoje, kar pa zna biti včasih tudi problem, saj vsak svoje hvali.
Največ škode si je z objavo takšnih pisarij naredil Dnevnik. MojDom je tako ali tako ena plačana priloga polna reklam. In kaj drugega dela MIK kot reklamira? Verjetno niso hoteli plačati oglaševanja, pa se našel nekdo, ki je njihov sistem popljuval.

Jasno je, da njihov sistem ni žegnana vodica in da ne more nadomestiti rekuperacije. Zelo dobro pa nadomešča okna odprta na ventus. In vsekakor je boljši kot zaprta okna. Vsi prodajalci iščeju neke "imaginarne" funkcije pri svojem izdelku, potem to zmarketirajo in iščejo kupce. Misliš, da je Dormero vreden 200€? Po moje ne, so pa morali pač plačati Lorello Flego, da nas je prepričala kako je sploh on in ah.
211 konjev sreče v ovinkih...
[img]httpunichr("58")//shraniunichr("46")si/f/P/Cm/2bVKGTTq/1/r53superchargedunichr("46")jpg[/img]
JOHN COOPER WORKS evolucija
1 2
Iskanje po temi