Objave: 12
Teme: 6
Ocena:
0
Imam termostatski ventil far bitubo,brez termostatske glave.Zanima me ali kdo ve katere glave so kompatibilne (proizvajalec),in katere so boljše.
Teme: 6
Ocena:
0
Kaj res nobeden nima nič za povedat okrog termostatskih ventilov? Kateri so boljši naprimer.
Objave: 1318
Teme: 57
Ocena:
0
da ne boš mislil da te noben ne šmirgla;
sam sem se zanimal za termostatske ventile zaradi tamalih; rečeno mi je bilo, da ima merkur zelo kvalitetnega in relativno poceni nemškega dobavitelja, pokliči ali pojdi do njih
Objave: 1080
Teme: 12
Ocena:
0
Jaz mam Danfoss-ove (so mi takrat tako svetovali)....za cene sedaj pa ne vem...
lp Mare
Can we fix it?________Yes we can!
Objave: 826
Teme: 55
Ocena:
0
Far ima svoje termostatske glave. Vprašaj kjer si kupil radijatorje.
Teme: 2
Ocena:
0
Jaz imam Farove term. ventile in na njih Danfoss-ove glave. Baje so ustrezne tudi Oventropove.
Objave: 639
Teme: 18
Ocena:
1
Tudi mene zanima ta tema, saj bom verjetno še to zimo nabavil termostatske glave (ventili so bili ob nabavi radiatorjev že vgrajeni). Zame so dobre tiste glave, pri katerih je temperaturna razlika (dT) med popolnoma odprto in popolnoma zaprto čim manjša. Pri glavah z majhnim dT je temperatura zraka v prostoru manj odvisna od temperature ogrevne vode in od pritiska te vode (ki se spreminja, saj se tudi odprtost ostalih ventilov v sistemu s časom spreminja) - z drugimi besedami boljša regulacija.
Mi imamo trenutno FARove glave. Kadar je voda v sistemu bolj vroča, se pri isti nastavitvi glave precej pozna višja temperatura zraka v prostoru.
Mogoče vaše izkušnje z drugimi glavami?