Strelka Napisal:papez46 Napisal:In kaj je "izvenzakonska skupnost"?
Kaj po tem takem te priče potrjujejo? Kr neki!
Je - takole - jasna definicija "zakonske skupnosti" in njene pravne posledice.
Tu je jasno, da od dne XY dva "uradno" zapečatita :wink: nek pravni posel.
Običajno tudi "bivata" na istem naslovu. Ni pa nujno - vsaj ne za dokazovanje "zakonske zveze".
Pri izvenzakonski, pa bi bilo logično ( nisem pravnik ), da je merilo vsaj bivanje na istem naslovu in seveda v "skupnem gospodinjstvu".
Ne razumem pa "panike", oziroma dejstva, zakaj bi tvoje "tašča", kar koli prenašala na tebe.
Ti si izvenzakonski partner njene hčere. Ja?
Torej povsem mirno vse skupaj napiše svoji hčeri, ona postane lastnica in konec.
To, sicer ne reši tvojega problema. Še vedno ne moreš ( ker nisi lastnik ) dobiti kredita.
Bo pa verjetno lažje tvoja partnerka prenesla lastništvo na tebe.
O vseh komplikacijah dednega prava in morebitnih dedičev ( sedanjih in kasnejših ) pa ne bom, ker je tudi brez takih "obvozov" vedno zelo "kunštno".
Še dobro, da zunajzakonci niso odvisni od tvojega mnenja, a ne. In glede na pravne posledice zunajzakonska skupnost ni kr neki, pa če ti to še stokrat napišeš na forum. Imaš pač svoje mnenje, prav, samo ne ga prodajat kot neko dejstvo v odgovoru na popolnoma stvarno vprašanje.
In kaj ti ni jasno?
Nisem napisal - morda si le tako razumela - da je izvenzakonska skupnost - kr neki!
Zakonsko so pravne posledice izvenzakonske skupnosti dokaj podobne kot v primeru "zakonske skupnosti". Gre le za različne načine dokazovanja posameznih zvez.
Pri zakonski je bistveno bolj "enostavno".
Glede na popolnoma stvarno vprašanje, ki je bilo zastavljeno, pa mi " se opravičujem" ni jasno in nikakor logično, da bi "neko kvazi potrdilo" parih prič, ki sploh niso "posvečeni" in si lahko vsak po svoje razlaga tako skupnost.
Še posebej, če se ve, da tudi "sodni sistem" vsak primer presoje po svoje in je veliko stvari odvisnih od posameznih dejstev.
Sicer pa - ja - hvala nekomu, da ni nihče odvisen od mojega mnenja.
Jaz imam zadeve "pošlihtane in urejene", kot sam menim, da je prav in vsaj okvirno v nekih splošno sprejemljivih okvirjih okolja v katerem bivam in skladno z mojimi svetovno nazorskimi pogledi. :wink:
Ravno tako, kot je pri gradnji hiše "zaželjeno", da se gre po nekih predpisanih korakih:
- nakup zemljišča
- vpis lastnine zemljišča v ZK
- priprava dokumentacije za GD
- pridobitev GD
- gradnja
- vris objekta v kataster
- hišna številka
- in tako naprej..............,
je verjetno fino in fajn, da imamo tudi medosebna razmerja urejena.
Oprosti, ampak "ležernost" in razlage, da podpis na papirju ne pomeni ničesar - če se dva razumeta in se imata rada - je blago rečeno "lari fari" in vsaj neodgovorno, do partnerja in do morebitnih njunih potomcev, saj jim na ta način vsaj otežijo določene stvari in posledično zakomplicirajo življenje.
Ampak - vsak po svoje ................ dokler se ne zaplete. Potem pa "na pomaganje".
Ampak - bo že bolje .............. ne de?